Włoski bug ... ? i personel/budżet

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.11.2008, 18:03    Pytanie
Nowy patch, prócz poprawienia wielu błędów, wprowadził nowe, m.in. błąd z polską ligą. Również włoska liga została poszkodowana.

Cytując ze strony Centrum FM:
"Przeglądając forum SI i oglądając bugi odkryte przez eFeManiaków znalazłem pewną informację, która przyciągnęła moją uwagę. Była to notka mówiąca o popsuciu się zapisu gry w dniu 24 lipca 2009 roku. Inne osoby potwierdziły prawdziwość jego słów, w tym również użytkownicy hiszpańskiej wersji forum. U wszystkich graczy, którzy mieli nieszczęście doświadczyć na własnej skórze, a raczej na własnym komputerze, tego błędu, były wczytane ligi włoskie. W wypowiedziach najczęściej pojawia się wzmianka o pucharze Serie C, który rzekomo ma być sprawcą całego zamieszania."

Postanowiłem sprawdzić ten bug. Wybrałem sobie menedżera bezrobotnego i poszedłem na urlop do 22 lipca 2009 roku. Następnie kontynuowałem aż do 29 lipca, zapisałem, wyszedłem, wczytałem ponownie i ... nic się nie stało.

Czy ktoś może grał już drugi sezon ligą Włoską i zdarzył mu się ten błąd?

Bardzo mnie to interesuje, gdyż bardzo chciałbym zagrać w lidze włoskiej, ale nie chciałbym również, aby po sezonie mi nagle wywaliło grę i save się zepsuł.

To od razu tutaj spytam - czymże jest wybierany na początek budżet transferowy od pierwszego sezonu i kluczowy personel?

Zakładam, że w przypadku odznaczenia tego pierwszego, nie będziemy mieli w pierwszym sezonie grosza przy duszy. A drugie?

Michał - dDs09, wersja pierwsze. Druga mi się mniej podoba ;)

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 23.11.2008, 18:22

michal24s Młody aktywista

0
23.11.2008 18:20    #1
Sorry, że nie na temat, ale co to za skórka?

Kanius Partyzant

0
23.11.2008 20:01    #2
A może jak się nie wybierze ligi C to nie ma tego błędu? A czy mam rozumieć że bez patcha polska liga będzie dobrze chodziła? PS. Ty kupiłeś Boriello xD?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.11.2008 o godz. 20:05

0
23.11.2008 20:03    #3
[quote=Kanius]A może jak się nie wybierze ligi C to nie ma tego błędu? A czy mam rozumieć że bez patcha polska liga będzie dobrze chodziła?[/quote]

Przeczytałem, że to problem z Pucharem Serie C, dlatego do mojego testu załączyłem wszystkie ligi włoskie.

A to, że akurat zrobiłem screen z Fiorentiną, to czysty przypadek.

pierdutka Przodownik pracy

0
23.11.2008 20:06    #4
ja gram lazio minąłem ten dzień, nie miałem żadnego błędu...

Kanius Partyzant

0
23.11.2008 20:07    #5
Ja tam nie wybiorę ligi C i zaczekam do łatki(płyta powinna przyjść jutro) a Polskę wezmę tylko do poglądu. W takim razie mogę spać spokojnie o ligę Włoską a miałem ochotę grać... Fiorentiną xD, ale zagram Portsmouth taki mały OT xD

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.11.2008 o godz. 20:08

Kanius Partyzant

0
23.11.2008 21:44    #6
Piszę 2 razy pod rząd żeby się odświeżył temat. Bardzo ważna rzecz. Czy instalowałeś patcha?

BartuS Artysta Mentor

Grupa: Ekspert
0
23.11.2008 21:50    #7
[quote=Yodarj]
To od razu tutaj spytam - czymże jest wybierany na początek budżet transferowy od pierwszego sezonu i kluczowy personel?
[/quote]

Budżet transferowy od początku sezonu daje Ci pieniądze na transfery od początku gry. Jeśli nie wybierzesz tej opcji drużyny nie będą miały budżetów transferowych.
Natomiast kluczowy personel dodaje członków sztabu szkoleniowego do drużyn które go nie mają.

Użytkownik uznał post za pomocny

0
24.11.2008 17:38    #8
[quote=Kanius]Piszę 2 razy pod rząd żeby się odświeżył temat. Bardzo ważna rzecz. Czy instalowałeś patcha? [/quote]

Mam patcha.

Ten błąd, o którym mówiłem, podobno jest już w wersji 9.1.0.

Dzięki Kaka ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.