Wskazówki dotyczące Polskiej reprezentacji

Daniel_on Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.06.2009, 16:19    Pytanie
Mam kilka pytań odnośnie tematu, proszę o pomoc wszystkich, którzy mieli do czynienia z reprezentacją i mogą się w temacie wypowiedzieć :)
1) do gry reprezentacją Polski lepiej wybrać ogromną czy dużą bazę danych, a może nie gra to roli w ilości dostępnych kopaczy z Polski?
2) domyślam się że grę wypada rozpocząć w Polskiej lidze, ale warto ustawić obydwie ligi grywalne, czy to również nie ma znaczenia?
3) jest jakiś powód dla którego mam dodać inne ligi grywalne (jeśli tak, to jakie)?

Proszę o możliwie szybką odpowiedź, ponieważ czekam z rozpoczęciem nowej gry...

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.06.2009, 16:27

devil11 Przodownik pracy

0
13.06.2009 16:29    #1
1) Różnica pomiędzy ogromną a dużą bazą danych nie odegra żadnej roli w w ilości graczy z Polski. Możesz przecież wybrać wszyskich zawodników z Polski na każdej bazie.
2) Jeżeli prowadzisz reprezentacje, to nie ma znaczenia w jakiej lidze rozpoczniesz grę ;] Dobrze jednak by było, abyś conajmniej jedną polską ligę ustawił jako grywalną :)
3) Jednym z powodów może być to, że w tych ligach mogą przecież grać reprezentanci Polski, a więc lepiej by było, gdyby Twoi grajkowie grali w ligach grywalnych. Możesz też wybrać ligi na podstawie tego, czy będziesz chciał w tej rozgrywce w przyszłości zamienić reprezentacje na klub xD

Użytkownik uznał post za pomocny

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
13.06.2009 16:31    #2
1. W Polsce jest powiedzmy 50 zawodników wartych spojrzenia przy dobieraniu kadry, więc nie ma to jakiegoś znaczenia, bo i i, i tu oni są.

2. Większość (jak nie wszyscy) dobrzy grają w ekstraklasie, więc od Ciebie zależy, lecz imo wystarczy ekstraklasa.

3. Jest. Często w innych krajach rodzą się polskie inne talenty, a jak dasz grywalne, będzie ich więcej. A jeśli weźmiesz najlepsze ligi europejskie, to będzie super, ponieważ taki Kuba, czy ktoś inny wyjada do dobrej ligi, a jak będą grywalne to będzie mógł się w danym klubie lepiej szkolić, niż w przypadku ligi niegrywalnej. Oczywiście tymi najlepszymi ligami bedą Anglia, Hiszpania, Włochy, Niemcy (tu najczęściej są polskie newgeny), Holandia, Portugalia, no i Francja. Ew. możesz dać słabsze, jak Belgia, czy Austria. Do obydwu często Polacy wyjeżdżają.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 13.06.2009 o godz. 16:34

Dawidek Młody aktywista

0
13.06.2009 16:39    #3
1) Duża baza + wszyscy piłkarze z Polski w zupełności wystarczy.
2) Lepiej wybrać obydwie ligi ze względu na to, że zawsze jakaś perełka może się w niższej lidze objawić, a wtedy warto np. pojechać na mecz danej drużyny i podpatrzyć piłkarza. Jeśli masz zamiar prowadzić na danym savie tylko reprezentacje, to wybierz opcje 'Tylko podgląd' zmniejszy to obciążenie zapisu, lecz nie będziesz mógł prowadzić żadnej drużyny prócz reprezentacji.
3) Podobnie jak wyżej jeśli wybierzesz np. Ligę Francuską to będziesz mógł jeździć na mecze Irka Jelenia.
To co napisałem zastosuj TYLKO wtedy gdy będziesz chciał prowadzić reprezentacje.

jako7523 Partyzant

0
13.06.2009 19:23    #4
Lepiej wybrać obydwie ligi, a co do zagranicznych to te co wymyślił Arek+Rosja(!) i może Ukraina, Białoruś, Czechy, ew. Słowacja ;)

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.06.2009 20:03    #5
1) na potrzeby polski starczy mała, zaznacz opcję'' wszyscy piłkarze '' i wybierz Polskę
2) od tego, w jakiej lidze zaczniesz, zależy tylko data rozpoczęcia twojej gry, bo np. w Brazylii rozpoczynają zmagania pół roku szybciej. Kiedyś wybrałem rozpoczęcie gry w brazylii, a grałem ruchem chorzów. Efekt był taki, ze w meczach towarzyskich ( tak, pół roku czekałem na rozpoczęcie ligi ) wygrywałem z Man Utd po 7:0, a w ich składzie grali piłkarze, których żadna umiejętność nie przekraczała 10. Po rozpoczęciu sezonu wszystko wróciło do normy. I tu rada: jezeli chcecie zaimponować komuś na tej stronie, to zróbcie tak jak ja i wrzućcie screeny ze zwyciestwa 10:0 np. Wisłą z Barceloną, itp. Na bank zadziała ;P
3)To zależy jak długo masz zamiar grać, bo moze ci w pewnym momencie zacząc mulić

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.06.2009 o godz. 20:05

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.