WSPÓŁCZYNNIKI A GRA GŁOWĄ

Cesar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.07.2008, 12:43    Pytanie
Czy na FM 2008 warto stawiać na wysokich dobrze grających głową napastników? Pytam ponieważ siła i celność strzałów choćby takiego Zigica jest fatalna. To nie ten sam zawodnik co w FM 2007 mimo że jest o niebo lepszy jeśli chodzi o współczynniki. Niejednokrotnie sprawdzając statystyki pomeczowe a w nich Zigić 18 - 9 wygranych :( i to z jakimś kurduplem 178cm i skoczności 16. Czy może zależy to od wysokości podań (stylu podań)? Czy u Was też tak zachowują się wysocy odrywający?

n1u5 Partyzant

0
04.07.2008 12:52    #1
ja uwazam ze warto stawiac na wysokich napastnikow dobrze grajacych glowa i silnych ale zeby w pelni osiagnac ich umiejetnosci jest potrzebna dobra taktyka a takze ilosc takich snajperow w twojej taktyce staraj sie grac jednym a za nim ustaw 2 ofensywnych pomocnikow ze strzalkami do przodu no i najwazniejsza rzecza sa skrzydlowi i ich styl dosrodkowan

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
04.07.2008 13:00    #2
ja gram na przykład wszystko skrzydłami a mam napastników którzy mają grę głową 12 i 14. Poza tym fm08 jest o wiele trudniejszy niż 07. ja nie gram na odgrywających, bo to się nie sprawdza. Poza tym to wszystko od taktyki zależy
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

szyba2008 Partyzant

0
04.07.2008 13:07    #3
odgrywający to mega lipa w FM 2008. Gram sobie polonią w. i podpisałem kontrakt z Zigiciem jak już miał 33 lata i był na wolnym transferze. Przed transferem mówiłem sobie super. Statystyki jak na polską lige bardzo dobre wykończenie akcji 16 opanowanie 16 gra głową , skoczność, siła po 18-19. Jedyna wada szybkość 9. Ustawiłem go na odgrywającego i dupa 10 występów 2 asysty 0 goli. Odznaczyłem odgrywającego i w nast 10 strzelił ze 4 bramki ale to i tak lipa z tymi wysokimi napastnikami.

longer91 Młody aktywista

0
04.07.2008 13:09    #4
ja uwazam ze najlepiej miec jednego wysokiego, dobrze grajacego glowa napastnika i drugiego szybkiego, zwinnego, dobrze wyszkolonego technicznie. wygrane pojedynki glowkowe zaleza od wzrostu, gry glawa, skocznosci, sile, ale takze od walecznosci, agresji i pracowitosci.

Użytkownik uznał post za pomocny

Cesar Partyzant

0
04.07.2008 13:19    #5
[quote=n1u5]ja uwazam ze warto stawiac na wysokich napastnikow dobrze grajacych glowa i silnych ale zeby w pelni osiagnac ich umiejetnosci jest potrzebna dobra taktyka a takze ilosc takich snajperow w twojej taktyce staraj sie grac jednym a za nim ustaw 2 ofensywnych pomocnikow ze strzalkami do przodu no i najwazniejsza rzecza sa skrzydlowi i ich styl dosrodkowan [/quote]

Chodzi Ci o OPŚ czy OPL/P z tymi ofensywnymi pomocnikami ustawionymi za napastnikiem? Bo gra skrzydłami może opierać się na PL I PP, niekoniecznie na klasycznych skrzydłowych.

Komar Młody aktywista

0
04.07.2008 13:28    #6
[quote=Cesar] siła i celność strzałów choćby takiego Zigica jest fatalna. To nie ten sam zawodnik co w FM 2007 mimo że jest o niebo lepszy jeśli chodzi o współczynniki.[/quote]
No nie wiem, jak ja grałem Valencią to strzelił w 1. sezonie około 25 bramek (nie pamiętam dokładnie ile), niewiele mniej od Villi, który miał trochę ponad 30 (też nie pamiętam dokładnej liczby, chyba mam sklerozę).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.07.2008 o godz. 13:28

Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

Cesar Partyzant

0
04.07.2008 13:32    #7
[quote2=Komar][quote=Cesar] siła i celność strzałów choćby takiego Zigica jest fatalna. To nie ten sam zawodnik co w FM 2007 mimo że jest o niebo lepszy jeśli chodzi o współczynniki.[/quote]
No nie wiem, jak ja grałem Valencią to strzelił w 1. sezonie około 25 bramek (nie pamiętam dokładnie ile), niewiele mniej od Villi, który miał trochę ponad 30 (też nie pamiętam dokładnej liczby, chyba mam sklerozę).[/quote2]

A grałeś z opcją na odgrywającego (jakieś specjalne podania czy mieszane?) ?

Komar Młody aktywista

0
04.07.2008 15:04    #8
No to po kolei:

Ustawienie: 4-4-2, ze strzałkami PL i PP na OPŚ i OPP, do tego boczni obrońcy, (Miguel i Emiliano Moretti) rajdy, rajdy z piłką i dośrodkowania na często.

Nastawienie: ofensywne
Podania: bezpośrednie
Tempo: szybkie
Szerokość: mieszana
Pressing: całe boisko
Gra na czas: rzadko
Linia obronna: norma
Odbiór: mieszany

Krycie strefowe, do tego pułapki ofsajdowe, i kontrataki, na skrzydłach niesamowici Joaquin i Silva, praktycznie każda piłka od nich na głowę Zigicia kończyła się bramką, po prostopadłych podaniach po ziemi strzelał mniej, zdarzało mu się marnować sam na sam, ale myślę ok. 25 bramek to niezły wynik, w tym 17 w lidze, a Villa król strzelców z 29 bramkami w lidze, reszta strzelona w pucharach, a na Zigicia nie narzekam, moim zdaniem świetny zawodnik, nie wiem czemu u Ciebie nie chce strzelać, aha nie bawiłem się w żadnych rozgrywających i odrywających.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 04.07.2008 o godz. 15:07

Użytkownik uznał post za pomocny

Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

Cesar Partyzant

0
04.07.2008 15:31    #9
Jeszcze jedno pytanie i o krótka odpowiedź proszę. Lepiej grac na odgrywających ( niezależnie od wzrostu czy szybkości ) czy też nie zawężać pola manewru w akcjach ofensywnych?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.