Wypozyczenie czy Trening.

paczeek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.08.2008, 09:03    Pytanie
Witam chcialem sie zapyta o taka sprawe : jezeli sprowadzam nowego mlodego zawodnika jest on planowany w skladzie za kilka sezonow to co robic ??? czy lepiej wyslac go na wypozyczenie i tam niech sie ogrywa czy lepiej zostanie w rezerwach i niech sie tam ogrywa i niech trenuje z moimi najlepszymi trenerami i dobrym treningiem.Cobardziej przyczyni sie do jego wzrostu umjejetnoasci

sepmati Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.08.2008 09:13    #1
to zależne od jego PA, jak ma niskie to nic mu nie rozinie um jak ma wysokie to lepsze dla niego było było by wypożyczenie do jakiegoś dobrego klubu filialnego ale żeby miął tam pewne miejsce w składzie

Rodri Partyzant

0
29.08.2008 09:26    #2
Ja robie tak, że do 18 roku trenuje juniorów, pózniej tych co się ładnie rozwijaja daje na dwa lata wypożyczenia do klubu, w którym miał by pewne miejsce w składzie. Po powrocie daje mu coraz więcej szans w pierwszym zespole:)

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.08.2008 09:30    #3
Najlepiej tak jak napisał sepmati - wypożyczaj ich do klubów filialnych. Albo jeszcze lepiej: Wprowadzaj ich w swoim zespole na np. ostatnie 15 minut meczów, i dawaj im szanse w 1 składzie w pucharach kraju i meczach towarzyskich. Wtedy zawodnicy nabiorą doświadczenia i niezbędnych umiejętnośći.

paczeek Partyzant

0
29.08.2008 10:39    #4
no tak, ale oni większość klubu Filialnych jest z takich lig, które sie nie wybiera w grze.. wiec nie wiadomo czy oni grają czy nie.. mi sie wydaje ze lepiej jak trenują z moim treningiem i dobrymi trenerami.. Sprowadzam za kazdym razem graczy z dobrym PA. Ja i tak nie uzyskałem odpowiedzi na to co chciałem wiedziec.. bo dalej nie wiem czy tu czy tu wiecej umiejętnosci zdobywa gracz..

Rodri Partyzant

0
29.08.2008 10:59    #5
myśle, że trenig jest ważny, ale ważniejsze jest granie w pierwszym zespole chociażby na wypożyczeniu. Ale to jest tylko moje zdanie.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
29.08.2008 11:15    #6
Jak dobry talent to IMO najlepiej go nie marnowac i samemu wrzucac do pierwszego składu... a zawodników nie wypożyczam do filli bo zauważyłęm że zamiast rosnąc to umiejetnosci spadają... jednak to bardziej zalezy od filli jak w dobrej lidze (nawet tej co nie załadowałeś) to powinno byc good ;)

Partyzant

0
29.08.2008 11:24    #7
Właśnie jeśli chcesz wypożyczyć to wypożycz tylko do dobrego klubu. Rację ma też Rodri lepiej jak są młodzi to trenować dopiero potem wypozyczać.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.08.2008 o godz. 11:24

fbd Młody aktywista

0
29.08.2008 11:52    #8
[quote=paczeek]no tak, ale oni większość klubu Filialnych jest z takich lig, które sie nie wybiera w grze.. wiec nie wiadomo czy oni grają czy nie.. mi sie wydaje ze lepiej jak trenują z moim treningiem i dobrymi trenerami.. Sprowadzam za kazdym razem graczy z dobrym PA. Ja i tak nie uzyskałem odpowiedzi na to co chciałem wiedziec.. bo dalej nie wiem czy tu czy tu wiecej umiejętnosci zdobywa gracz..[/quote]

Man Utd ma klub filinialny Sporting Lizbona a Sampdoria Dynamo Kijów. Ja bym polecał najpierw grę w młodzieżówce U-18, U-20 a później wypożyczenia. I po powrocie mamy małą doświadczoną gwiazdkę
The colors of a rainbow, so pretty in the sky!

Ludzie, uśmiechnijcie się!

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
29.08.2008 12:36    #9
Osobiście preferuję rozwiązanie pozostawienia zawodnika w zespole młodzieżowym i przydzielenia mu odpowiedniego treningu. Na wypożyczeniu będzie trenował ze słabszymi zawodnikami, na gorszej bazie treningowej, być może bez obiektów młodzieżowych - w macierzystym klubie są zazwyczaj lepsze warunki do rozwoju. I na swojej filozofii szkoleniowej jeszcze się nie przejechałem ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.