Wysokość transerów

serotonin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.11.2010, 12:44    Pytanie
Witam!!
Gram Sportingiem Lizbona osiągnąłem całkiem nie złe wyniki czyli 2 miejsce w tabeli doszedłem do finału Ligi Europy i wygrałem Puchar Ligi. Zaczynam nowy sezon i jako że zawodnicy typu Matias Fernandez , Simon Vukcievic , Marat Izmailov i Per Ciljan Skjelbred pokazali się z bardzo dobrej strony jest duże zainteresowanie ich kupnem przez kluby jak MU, Milan, RM i inni ;]

I tu docieram do setna sprawy każdy z nich jest warty 4-6 mln euro. I jak na przykład Milan zgłasza zainteresowanie którymś z nich i składa ofertę to jest to oferta opiewająca na obecną wartość tego zawodnika czyli jakieś 5-6 mln euro :/ Zaznaczam że każdy z nich ma kontrakt do 2014 lub 2015 :) I jak chce za byle którego 10 mln lub więcej to automatycznie wszyscy rezygnują.

Czy w nowym FM nie jest możliwe zarobienie pieniędzy na zawodniku ?? komputer składa tylko oferty takie jak wartość zawodnika ?? Wy też tak macie czy tylko u mnie takie coś występuje

Franek_DDDR Partyzant

0
15.11.2010 13:32    #1
Jest tak jak było wcześniej, np. jak piłkarza wartego 900 tyś PLN proponuje za 5mln to kluby oferują max 2,7 mln czyli trzykrotną przebitkę

Scross Partyzant

0
15.11.2010 14:54    #2
Możliwe jest zarobienie na piłkarzach, ja na Lassanie Diarze w bodajże 09' zarobiłem sporo, a nie dostałem ceny minimalnej tylko sporą nadwyżkę, prawdopodobnie jak kolega powiedział trzykrotną.

serotonin Partyzant

0
15.11.2010 15:01    #3
No tak tylko że zawodnik jest wart 5,5 mln euro to kluby chcą za niego płacić 5,5 mln euro ani centa więcej :) To jest głupie

Tobi18 Młody aktywista

0
15.11.2010 16:28    #4
Kryzys dopadł kluby :)
U mnie piłkarz był wart 9 mln. zł. zaproponowałem za 20 i wszyscy się wycofali. Odczekałem tydzień i dostałem ofertę 18 mln.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

TheWho Partyzant

0
15.11.2010 16:30    #5
Musisz się zacząć z nimi targować to jest najlepsze rozwiązanie.

serotonin Partyzant

0
15.11.2010 23:09    #6
Targować to znaczy za zawodnika wartego 5 mln mam żądać 6 mln to chyba to są żarty :)
jak patrzyłem po transferach to te kluby na jakiś innych beznadziejnych kopaczy wydają po 10-15 a mojego chca za grosze :) To jest też zastanawiające

robinho99 Partyzant

0
16.11.2010 11:39    #7
A ja zapytam z drugiej strony. Mam swoja liste życzen utalentowanych, jeszcze malo znanych zawodnikow i powiedzmy zimowe okienko transferowe, w ktorym nie chce robic transferow, czekajac sobie do lata. Ale notorycznie kluby jak Man Utd wykupuja mi tych zawodnikow, ktorych ja akurat chce.. Musze sie z nimi przebijac na oferty i kupic ich odrazu majac obecnie szeroka kadre zawodnikow, nie moge czekac do lata.. Gram Tottenhamem. Chcialem latem kupic np. Contreao, Shaqirego(oni moze są bardziej znani), a tu i tego i tego Manchester chce.. w dodatku ciagle skladaja mi oferte za Bale'a.. a ten oczywiscie niezadowlony.. Coz chyba takie prawa rynku ;p ( Ostatecznie Shaqiri moj, Contreao ich, a oczywiscie Bale'a nigdzie nie puszcze :) ).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.11.2010 o godz. 11:40

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
16.11.2010 11:56    #8
[quote=robinho99]A ja zapytam z drugiej strony. Mam swoja liste życzen utalentowanych, jeszcze malo znanych zawodnikow i powiedzmy zimowe okienko transferowe, w ktorym nie chce robic transferow, czekajac sobie do lata. Ale notorycznie kluby jak Man Utd wykupuja mi tych zawodnikow, ktorych ja akurat chce.. Musze sie z nimi przebijac na oferty i kupic ich odrazu majac obecnie szeroka kadre zawodnikow, nie moge czekac do lata.. Gram Tottenhamem. Chcialem latem kupic np. Contreao, Shaqirego(oni moze są bardziej znani), a tu i tego i tego Manchester chce.. w dodatku ciagle skladaja mi oferte za Bale'a.. a ten oczywiscie niezadowlony.. Coz chyba takie prawa rynku ;p ( Ostatecznie Shaqiri moj, Contreao ich, a oczywiscie Bale'a nigdzie nie puszcze :) ).[/quote]

W każdej chwili możesz ich kupić z opcją przeprowadzenia transferu dopiero po zakończeniu sezonu.

robinho99 Partyzant

0
16.11.2010 12:16    #9
A fakt, mogłem dać mu pograc pół roku w jego klubie, a przyszedłby dopiero latem..

Niemniej jednak mam wrażenie, że gdy wynajdziesz sobie młodego utalentowanego zawodnika, lepiej zapisać jego nazwisko na kartcę papieru, niż dodać go do swojej listy życzen ;p. W tym wypadku nasza lista życzen = automatyczne zainteresowanie innych klubów. A powinno być tak, że nasza lista życzeń jest śliśle utajniona ;).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.11.2010 o godz. 12:18

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution