Wzrost atrybutów oraz pytanie dot. pewnej funkcji

Szobinho Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.10.2008, 17:44    Pytanie
Witam, mam dwa pytania. Otóż chcę kupić jakiegoś piłkarza. Na przykład podam Dicksona Choto. PA ma 140 a CA 130. Ale ma 26 lat i jestem ciekaw czy dałbym rade wytrenować go jeszcze zeby wzrosło CA. w ogóle w jakim wieku nie da się już rozwijać CA? bo kolajnym przykładem jest ronaldinho mający 28 lat i potencjał ponad 190 a CA w granicach 170. czy jest szansa ze osiągnie jeszcze szczyt umiejętnosci?? i drugie pytanie dotyczy pewnej funkcji, otóż chodzi mi o funkcje włączaną przez naciśnięcie f1 a miamowicie samouczka. jak z tego korzystać? do czego służy?
'Por Que?No Entiendo Por Que'

pierdutka Przodownik pracy

0
08.10.2008 17:48    #1
[quote=Szobinho]Witam, mam dwa pytania. Otóż chcę kupić jakiegoś piłkarza. Na przykład podam Dicksona Choto. PA ma 140 a CA 130. Ale ma 26 lat i jestem ciekaw czy dałbym rade wytrenować go jeszcze zeby wzrosło CA. w ogóle w jakim wieku nie da się już rozwijać CA? bo kolajnym przykładem jest ronaldinho mający 28 lat i potencjał ponad 190 a CA w granicach 170. czy jest szansa ze osiągnie jeszcze szczyt umiejętnosci?? i drugie pytanie dotyczy pewnej funkcji, otóż chodzi mi o funkcje włączaną przez naciśnięcie f1 a miamowicie samouczka. jak z tego korzystać? do czego służy?[/quote]

Piłkarze do 25 rozwijają się szybciej a od 25 dużo wolniej. Jest możeliwość, że podniesie jakąs umniejetnosc. Np. u mnei w City Dunne podrasował sobie statstyki w wieku 29 lat :)

Użytkownik uznał post za pomocny

Kampo Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.10.2008 17:59    #2
takie informacje podawane są również w FM Genie Scout. Tam, w każdym opisie zawodnika, pisze, czy zawodnik jest stary, i jego umiejętności spadają, czy dalej sie rozwija, i jego CA rośnie.

Szobinho Młody aktywista

0
08.10.2008 18:02    #3
[quote=Kampo]takie informacje podawane są również w FM Genie Scout. Tam, w każdym opisie zawodnika, pisze, czy zawodnik jest stary, i jego umiejętności spadają, czy dalej sie rozwija, i jego CA rośnie.[/quote]
niezłe, a powiedz coś więcej o tym ;D bo mam FM Genie Scout ale nie wiem niestety gdzie to :(

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.10.2008 18:07    #4
[quote2=Szobinho][quote=Kampo]takie informacje podawane są również w FM Genie Scout. Tam, w każdym opisie zawodnika, pisze, czy zawodnik jest stary, i jego umiejętności spadają, czy dalej sie rozwija, i jego CA rośnie.[/quote]
niezłe, a powiedz coś więcej o tym ;D bo mam FM Genie Scout ale nie wiem niestety gdzie to :([/quote2]

Klikasz na zawodnika i tam pisze;] w górnym lewym rogu chyba.

Szobinho Młody aktywista

0
08.10.2008 18:25    #5
[quote3=Jark4][quote2=Szobinho][quote=Kampo]takie informacje podawane są również w FM Genie Scout. Tam, w każdym opisie zawodnika, pisze, czy zawodnik jest stary, i jego umiejętności spadają, czy dalej sie rozwija, i jego CA rośnie.[/quote]
niezłe, a powiedz coś więcej o tym ;D bo mam FM Genie Scout ale nie wiem niestety gdzie to :([/quote2]

Klikasz na zawodnika i tam pisze;] w górnym lewym rogu chyba.[/quote3]
aha, poszukam ;D

A no i moze mi ktoś odpowie na pytanie numer dwa? :>

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.10.2008 18:28    #6
2. Samouczek jest do tego, by nauczyć Cię grać w FM-a, chociaż z tego co słyszałem jest on bardzo kiepski, i lepiej jest samemu się zorientowac w grze;p Niewiem jak z niego korzystać, bo nie korzystałem;]

Szobinho Młody aktywista

0
08.10.2008 18:44    #7
a no i zadam jeszcze jedno pytanie żeby nie robić nowego tematu. powiedzcie mi... chce grać sobie średniakiem z angli np Portsmouth i wybieram tylko lige angielslą ale tak sobie myśle, że jeżeli odnosił bym jakieś sukcesy to przecież mógłbym sie starać o posade innych klubów. ale mam wrażenie że jak dodam kolejne ligi to mi będzie wolniej chodzić... a kompa mam procek athlon 1533mhz i 1GB RAM. więc czy mogę na tym sprzęcie wybrać sobie 3 ligii np pierwszą ligę angielską hiszpańską i niemiecką? nie wpłynei to na rozgrywke zbytnio?

devil11 Przodownik pracy

0
08.10.2008 18:51    #8
Szobinho spokojnie mozesz wybrac te 3 a nawet 5 lig ja mam bardzo podobnego kompa(troszke wieksza liczba herzow) i 1GB ramu i se gralem ostatnio na 6 ligach i spokojnie dochodząc do 2017 roku nie odczuwalem zbyt wielkiego zwolnienia. Jezeli nie bedziesz w miedzyczasie uzywal zadnych innych programow to mozesz grac te 3-5 lig do co najmniej 2020 roku. Za to bardzo duze znaczenie to juz ma jaką ty wybierzesz baze danych. Mi przy duzej juz bardzo zauwazalnie zwalnia,przy sredniej jest dobrze a przy malej to wszystko chodzi juz swietnie.

Szobinho Młody aktywista

0
08.10.2008 18:55    #9
dzięki za pomoc, ale nadal nie mogę znaleźć tego w tym Scoucie... tam nic nie ma!! chyba ze sie myle. moze ktoś zrobi screena?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution