wzrost zawodników

dobre? Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.12.2009, 17:37    Pytanie
zastanawia mnie taka jedna rzecz kiedys przy okazji nowego wtedy trybu 3d w fm 2009 byl tu robiony test i bylo pokazane ze wzrost zawodnika w grze nie ma znaczenia bylad druzyna wielkoludow i liliputow, nie mialo to zadnego wplywu na rozgrywke moje pytanie jest takie czy zostalo to zmienione? i czy wzrost ma znaczenie czy tylko atrybuty?
Mam jeszcze drugie pytanie czy wam tez po nowym patchu zniknely numerki na plecach zawodnikow? i czy da sie to zmienic?

Tofu Młody aktywista

0
17.12.2009 17:45    #1
zdaje się że wzrost ma znaczenie, tak amo jak masa zawodników. Co do drugiego pytania - nie mam pojęcia czy da się to zmienić.

dobre? Partyzant

0
17.12.2009 17:46    #2
ale tez nie masz numerkow? u zawodnikow?

Tofu Młody aktywista

0
17.12.2009 17:49    #3
nie gram na trybie 3d :) Poczekaj na odpowiedzi innych :)

rysa Partyzant

0
17.12.2009 18:02    #4
Mi też zniknęły numerki i nie wiem czy się da to zrobić. a co do wzrostu to na pewno ma znaczenie, wnioskuje na podstawie obserwacji, wyżsi zawodnicy częściej wygrywają głowę strzelają bramki z dyni, choć to tylko moja obserwacja.

Użytkownik uznał post za pomocny

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
17.12.2009 18:16    #5
Wzrost nie ma znaczenia. Znaczenie ma tylko atrybut Skoczność, który określa maksymalny zasięg przy wyskoku do główki. Ewentualnie dla bramkarzy jest atrybut Gra w powietrzu określający ich maksymalny zasięg ramion przy wyskoku do piłki.

"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

LinQ Partyzant

0
18.12.2009 10:51    #6
Tak jest wzrost nie ma znaczenia ale jest częściej zawodnicy o dużym wzroście mają wysokie atrybuty potrzebne do pojedynków w powietrzu ale nie koniecznie często w newgenach jest tak że zawodnik ma wygrywa wszystko ma tam 160 z hakiem i grę głową na 20 i skoczność też na wysokim poziomie.

amenokoyane Młody aktywista

0
18.12.2009 13:58    #7
Wzrost nie ma znaczenia w przeciwieństwie do skoczności i gry głową.
Przeważnie wysoki zawodnik ma wysoki atrybut skoczności który określa na jaką wysokośc może wyskoczyć.
A numerków nie ma bo zmienili coś w optymalizacji grafiki, w ustawieniach zmień jakość grafiki na wysoką

szfedo Przodownik pracy

0
19.12.2009 01:00    #8
Wzrost nie ma znaczenia, tak jak w poprzednich FMach, bo jak wytłumaczyć mnóstwo goli strzelonych głową przez Wellitona (170 cm z hakiem). Faktem jest, że skoczność i gra głową po 17, jednakże marnie wyglądają atrybuty wzrostu i wagi. A, przeskakując takie tuzy jak Rio Ferdinand czy Nemanja Vidić jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że mógłby mieć 1 cm wzrostu, a i tak by wygrał :P Chociaż swego czasu Adrian Sikora, grając w Grodzisku nie raz przeskoczył dwukrotnie wyższego Dicksona Choto :P

danielos_87 Partyzant

0
20.12.2009 01:13    #9
[quote=kleyo7]Wzrost nie ma znaczenia. [/quote]
Skąd ta Twoja absolutna pewność, że tak jest jeśli mogę spytać? :-) Może rzeczywiście jest jak piszesz, ale masz jakieś konkretne dowody czy to jest raczej wniosek z Twoich własnych obserwacji?? Ja od zawsze preferuję w swojej taktyce dwóch środkowych obrońców po minimum 190cm (takie dwie silne wieże), przy rzutach rożnych obydwaj wędrują pod bramkę przeciwnika i często jeśli piłka leci w ich kierunku to wygrywają pojedynki główkowe, a i czasem strzelą gola...Ten sam efekt da się uzyskać mając powiedzmy takich po 170cm, ale wtedy rzeczywiście taki grajek musi dysponować wysokim wskaźnikiem skoczności... To, co akurat piszę, jest w rzeczy samej oparte na moich obserwacjach i chciałbym wiedzieć jak jest naprawdę z tym wzrostem czy np. któryś z twórców tej gry gdzieś pisał, że on nie jest istotny? O takie dowody mi chodzi. :))

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.12.2009 o godz. 01:14

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.