Zakup stadionu

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.03.2012, 18:26    Pytanie
Witam,

Sprawa jest dość prozaiczna. Zarząd zgadza mi się na zakup stadionu, ma to zrobić mniej więcej w rok. Ale sam stadion jest już dość wiekowy, choć z niesamowitą atmosferą. Z doświadczenia wiem, że można go rozbudować blisko o 30 tysięcy miejsc. Ale mam jednak kilka pytań, na które nie wiem jak reaguje FM:

1. - Czy zakup starego stadionu wydłuży okres oczekiwania na zgodę zarządu wobec budowy nowego obiektu? W tym momencie zarząd chce budować nowy, ale nie ma funduszy.
2. - Czy jeśli nie wykupię stadionu to przy budowie nowej areny dostanę pieniądze ze sprzedaży obecnego? No i odwrotnie - wykupuję, rozbudowują znacznie, czy jego cena wraz z pojemnością wzrasta?
3. - Jaka może być cena za blisko 40-tysięczny stadion?
4. - Jeśli zarząd nie będzie miał wystarczających środków to zrezygnuje z zakupu czy weźmie kredyt?

Z góry dzięki.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Olej Partyzant

0
23.03.2012 21:43    #1
U mnie w Pogoni Szczecin wyglądało to tak, że wymyśliłem że kupie sobie stadion zamiast budować nowy obiekt. Męczyłem zarząd więc się zgodzili, kupili stadion na kredyt około 5 mln eur i zostałem ze starym stadionem, którego teraz nie mam za co unowocześnić :-)

1. z mojego doświadczenia wynika ze jak zarząd się zdecyduje na wykup stadionu to nie zgodzi się na budowę nowego
2. jeśli stadion nie należy do ciebie to nic nie dostaniesz, ja bylem tylko w takich sytuacjach wiec nie wiem co się dzieje jak należy do ciebie
3. ja za 15 - 20 tysięczne płaciłem 5 - 6 mln eur
4. zależy od zarządu potrafią zrezygnować, ale częściej zdarzało mi się ze brali kredyt

0
23.03.2012 22:33    #2
Puściłem urlop z ciekawości i wzięli kredyt. 57 mln euro do 2027 roku. Bezsens. Stadion ma ponad 100 lat.

jacoby Partyzant

0
24.03.2012 12:35    #3
Mam pytanie - czy to prawda, że aby wybudować nowy stadion, to stary trzeba mieć wykupiony na własność? Kłóciłoby się to z tym, co napisał Olej, ale obiło mi się takie dziwne stwierdzenie o uszy.

U mnie w Legii skończyło się całkiem nieźle, kredyt tylko na 26 milionów euro, wartość klubu automatycznie ok. 7 mln w górę, na transfery jak w poprzednim sezonie, a na płace nawet ponad 50 tysięcy więcej, więc nie narzekam :)

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 24.03.2012 o godz. 12:37

0
24.03.2012 12:47    #4
Wątpię. Grałem jakiś czas temu, FM10, Strasbourgiem i po kilkunastu latach wybudowali nowy stadion. A nie jest on własnością klubu. Powiedziałbym nawet, że brak wykupionego stadionu i maksymalna rozbudowa może zdeterminować zarząd do budowy nowej areny.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution