Zarząd komisaryczny

gajeskg Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.12.2007, 22:09    Pytanie
Jak duży musi być dług, aby został wprowadzony zarząd komisaryczny?

emkaesiak Partyzant

0
31.08.2009 00:04    #20
To naprawde taki rzadki przypadek u Was, że aż Pucek musiał patrzeć do instrukcji a Henry własnie sie tym pochwalił co mial przed chwila?? U mnie podczas jednej rozgrywki 3 kluby angielskie zostaly ukarane odjeciem punktow tak, ze nie awansowaly albo spadly ;)

Henry14 Partyzant

0
31.08.2009 00:14    #21
ekaesik no rmalnie jesteś dla mnei Bogiem , że no poprostu jesteś najlepszy....

Weś może nie wszyscy maja tak super jak ty??

rahim Partyzant

0
31.08.2009 00:15    #22
Temat założony półtora roku temu :>

emkaesiak Partyzant

0
31.08.2009 20:45    #23
[quote=Henry14]ekaesik no rmalnie jesteś dla mnei Bogiem , że no poprostu jesteś najlepszy....

Weś może nie wszyscy maja tak super jak ty??[/quote]

a czy to jest super?? myslalem wczesniej poprostu ze to czesto sie tez zdaza innym. teraz juz wiem ze tak nie jest. a tak wogole na co ta ironia?? nie chcem sie klocic.

ciapciak Partyzant

0
31.08.2009 23:59    #24
Henry14, po co się zagrzewasz, kolega emkaesiak przedstawił swoją sytuację, a ty do niego z pretensjami, złap dystans...

Nie gwałć reputacji Arsenalu :>

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.09.2009 o godz. 00:00

mahdi Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
0
10.09.2009 15:07    #25
Temat może został założony dawno, ale... nikt nie dał satysfakcjonującej odpowiedzi! A mnie ta sprawa również bardzo interesuje.

1/ W tzw. "realu" wszystkie największe kluby mają OGROMNE długi (vide - ostatnie transfery do Realu Madryt zostały przeprowadzone nie dzięki zasobności kasy klubu lecz dzięki... kredytom bankowym!). Nie ma to nic wspólnego ze zdrową ekonomiką i na dobrą sprawę we wszystkich tzw. "wielkich" klubach powinien siedzieć "zarząd komisaryczny" - a tak nie jest!

2/ Nie zdarzyło się w rzeczywistości by jakiś klub z tzw. "najwyższej półki" typu Real, Barcelona, Man Utd, Arsenal miał wprowadzony "zarząd komisaryczny" i został pozbawiony punktów! (Nie wspomnę już o Chelsea, która jest od początku projektem deficytowym i kaprysem multimilionera rosyjskiego...)

3/ Teraz opiszę sytuację, która zdarzyła się w mojej grze, a która PRZENIGDY nie miałaby szans zdarzyć się w "realu":
Oto Manchester United na jedną kolejkę przed końcem rozgrywek miał 80 pkt i prowadził w tabeli przed Liverpoolem - 78 pkt. W ostatniej kolejce Man Utd miał w terminarzu spotkanie z Derby - drużyną, która już spadła z ligi i był 100% faworytem. Czyli de facto piłkarze Man Utd mogli już otwierać szampana. I co się dzieje? W tygodniu wybucha bomba: do Man Utd wprowadzono zarząd komisaryczny a drużyna została pozbawiona 9 punktów!!! Kompletny idiotyzm nie przystający do rzeczywistości! Oczywiście Man Utd ostatni mecz z Derby wygrał, ale nic to nie dało - zajął tylko czwarte miejsce...

(Dodam, że ja prowadziłem akurat Man City...)

4/ Prowadząc wiele sezonów Villarreal miałem na początku wielkie długi - przekraczające wartość klubu - a nikt nie zająknął się o zarządzie komisarycznym!

5/ Prowadzą kiedyś Newcastle miałem również wielkie długi. I co? Uratowała mnie... pożyczka od prezesa! Innym razem zaciągnięty bankowy kredyt!

PYTANIE więc jest aktualne: Jaka w tym wszystkim logika i jak działa ten cały mechanizm?

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 10.09.2009 o godz. 15:13

mahdi Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
0
10.09.2009 15:11    #26
Tabela z "okradzionym" z mistrzostwa Manchesterem United:

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution