Zawodnik nie jest zainteresowany :(

resq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.04.2008, 19:47    Pytanie
Witam, przeszukałem tematy niestety nie doszukałem się porady w tym temacie więc zakładam nowy topic.

Na wstępie wyjaśnię że prowadzę Chelsea (wiem wiem ide na łatwizne :P) na łatce 8.0.2 ale standardowej bazie danych. Właśnie zakończyłem pierwszy sezon i przymierzam się do poważnego wzmocnienia mojej drużyny, na transfery w sumie mam blisko 130Mln Euro (sprzedałem kilku zawodników).

Na oku mam jednego świetnego zawodnika, a mianowicie Davida Silvę z Valencji i tu pojawia się problem bo zawodnik nie jest zainteresowany przejściem do mojej drużyny. W związku z tym mam pytanie czy są jakieś sposoby na przekonanie zawodnika? Tak żeby zechciał przystąpić wogóle do negocjacji ze mną, dodam tylko że przed zakończeniem sezonu był zainteresowany przejściem do mnie, ale wtedy nie miałem kasy :(.

No to w zasadzie dodam jeszcze pytanie nr 2, chodzi o Fabregasa z Arsenalu który jest zainteresowany przejściem do mnie, ale tutaj pojawia się problem z klubem. Okazuje się że brakuje mi budżetu 130mln euro na zawodnika którego wartość jest 36mln. Jest jakiś sposób żeby klub się zgodził za niższe pieniądze? (kiedyś coś czytałem o podlizywaniu się managerowi takiego klubu ale nie wiem czy coś takiego przynosi efekty?) Dodam że media spekulowały mi przed chwilą że Man Utd jest zainteresowane tym zawodnikiem, ale nie wiadomo czy się zgodzą na kwotę którą ponoć Arsenal ustawił sobie za tego zawodnika, tj 79mln. Cóż wiem że to tylko spekulacje prasowe, ale ja oferowałem za niego 120mln i nic :(.

Z góry dzięki za pomoc.

wilq1993 Partyzant

0
18.04.2008 22:17    #30
ja ściągnąłem Fabregasa do Juve za 90mln w 2seznonie a męczyłem się o niego z 2miesiące;]ale teraz warto bo razem z riquelme wymiatają;] (riquelme za 10mln w 1 sezonie a jakie statyyyyyy.... cud miód malina;])
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

resq Partyzant

0
18.04.2008 22:46    #31
@glosik1
:D:D:D Fajny pomysł z tą barceloną, troche śmieszny, ale może sam to przetestuje :D

@wilq1993
A kiedy dokladnie go ściągnales? Przed 2 sezonem czy w zimowym okienku transferowym? A i jeszcze jak możesz przybliżyc w jaki sposób się męczyłeś dokładnie? :)

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.04.2008 23:07    #32
Szkoda ze trochę nie poszło w innych meczach 3 miejsce. pozostał UEFA
Moje mecze:
Rosenborg-Slavia 1:2
Barcelona-Rosenborg 1:1
Rosenborg-Roma 3:4
Roma-Rosenborg 1:1
Slavia-Rosenborg 2:2
Rosenborg-Barcelona 2:0

tabela
1Slavia(!) 13
2Barcelona 10
3Rosenborg 6
4Roma 4
PS:Sorry że nie na temat i ze tyle razy edytowałem ale literówki... :P

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 18.04.2008 o godz. 23:13

wilq1993 Partyzant

0
19.04.2008 10:37    #33
@resq

Ja go ściągnąłem w letnim okienku przed 2 sezonem.Zacząłem jakoś w czerwcu się nim interesować to skończyłem jakoś w połowie sierpnia...
A jak to zrobiłem??Na początku oczywiście podjazd z chwaleniem że to klasowy zawodnik, on sie akurat ucieszył na to więc od razu było łatwiej;]
Następnie powiedziałem że zastanawiam się czy przydał by mi się do zespołu (3 opcja w wyraź zainteresowanie).Wenger jednak sapał do mnie że juve to banda niemoralnych sępów czy coś tam to jemu musiałem sie też podlizać.Po 2 wymianach zdań z nim nasze relacje były jako "uważa że moglibyście zostać przyjaciółmi".
Fabregas wtedy kosztował 36mln euro tak więc na początku po zapytaniu które odrzucili dałem razem z kasą za występy i ileś tam goli w sumie było 70mln.Oczywiście się nie zgodzili tak więc ja zawsze zaniżam.Zaniżyłem do 65mln, oni odrzucili.Potem znów lizałem 4 litery Wengerowi(czego to człowiek nie robi dla piłkarzy;)). Zaproponowałem 63mln to łaskawie odpowiedzieli że chcą coś ponad 120mln.Ja się nie zgodziłem tak więc dałem 60mln a oni odrzucili. Potem dałem sobie z nim spokój.Po tygodniu dałem znów 70mln, a oni zeszli na 100mln.Wtedy wiedziałem że kupie go za około 90mln.Ja się oczywiście nie zgodziłem i znów tydzień poczekałem, pochwaliłem Wengera(Fabregasa już nie bo by się chłopak obraził)i potem dałem propozycje ale na 80mln.Oni w końcu dali upragnione 90mln.Teraz chłopak razem z Buffonem zarabiają 150tys. tygodniowo a ja się zachwycam jego notami co mecz które nie schodzą poniżej 8;]

Ale się rozpisałem;]Czy ci to pomoże tego nie wiem,ale u mnie taka opcja zawsze działa na każdego piłkarza;]
pzdr,wilq1993

Użytkownik uznał post za pomocny

resq Partyzant

0
19.04.2008 11:42    #34
@wilq1993
Dzięki, przyda się bo na pewno wypróbuje podobnie, ale ja mam o tyle gorszą sytuację że jestem z Wengerem w tej samej lidze, i to w dodatku Chelsea i Arsenal to jedno miasto. Więc dla niego Chelsea to jeden z ich najwiekszych wrogów. I na każdą próbę umilania Wengerowi on po mnie jedzie ;/. Z trenerem Valencji bylo lepiej, bo jak powiedzialem że wg mnie Valencia to najlepszy klub Hiszpański to koles odrazu mnie pokochal :P. Ale na pewno nie zrezygnuje z Fabregasa.

resq Partyzant

0
29.05.2008 16:47    #35
Cóż, 2 sezony później jestem już mądrzejszy o pewne doświadczenia, i jeżeli kogoś to interesuje to opiszę metody które podziałały na problem poruszany w tym temacie.

Otóż Fabregas, który był zainteresowany przejściem do mnie ale klub go nie chciał puścić, zbuntował się w chwili gdy z Arsenalu wyrzucono Arsena Wengera, i nowy manager musiał zgodzić się go sprzedać ;) to raz.

Sergio Ramos, który nie chciał przyjść do mnie do klubu, zmienił zdanie gdy w półfinale Ligi Mistrzów wyeliminowałem jego Real ;) to dwa.

Messi, mimo niemal szaleńczej miłośći do Barcelony i Rejikarda, zainteresował się moim klubem w chwili gdy sprowadziłem jednego zawodnika z jego ulubieńców (jakiś słabiak ten zawodnik ale stwierdziłem że kupie go i wrzucę do rezerw, nie był zbyt drogi). Byćmoże wpływ na to miało też że kolejny z jego ulubieńców juz grał u mnie w klubie od dłuższego czasu, czyli w sumie miałem w klubie dwóch z jego ulubieńców. To trzy :D. - z tego najbardziej jestem zadowolony, i dopiero dzisiaj mi się to udało, ale wiem że będzie on wartościowym graczem.

A więc jestem bardzo szczęśliwym trenerem. To wszystko co prawda kosztowało mój zespół spadek w drabince najbogatszych klubów świata o kilka ładnych pozycji, bo straciłem na wartości z 400mln euro, do 200 z powodu przepłacenia za zawodników (Kaka = 92mln euro, Ramos = 49mln euro, Fabregas=114mln euro, Messi = 65mln euro). No ale z taką ekipą (Sergio Aguero, Messi, Kaka, Matias Fernandez, Essien, Fabregas, Marcelo, Terry, Sergio Ramos, Rafinha, Oscar Ustari - to podstawowa jedenastka na ten sezon, gram ustawieniem 4-2-3-1) i rozbudową stadionu o 11tys miejsc w trakcie, mogę optymistycznie zapatrywać się na nadchodzący sezon.

PS; z Silvy zrezygnowałem póki co, bo jego ulubieńcy są zbyt drodzy, on sam też ma ogromną klauzulę odejścia.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.05.2008 o godz. 16:50

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
29.05.2008 17:41    #36
@resq
weno teraz podrzuć screena teraz ze składem ;D oczywiście po transferach ;D
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

resq Partyzant

0
29.05.2008 18:35    #37
Tutaj jest skład podstawowy:
http://www.resq.(...)team.jpg

Tutaj rezerwy:
http://www.resq.(...)rves.jpg

A tutaj poczynania na rynku transferowym od początku mojej kariery:
http://www.resq.(...)7-08.jpg
http://www.resq.(...)8-09.jpg
http://www.resq.(...)9-10.jpg
http://www.resq.(...)0-11.jpg

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
29.05.2008 19:59    #38
ok thx ;]
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

wilq1993 Partyzant

0
29.05.2008 22:13    #39
Co do Silvy ja teraz gram At.Madryt i w 2 sezonie podpisał new kontrakt z klauzulą na 43.500mln euro;]].A że sprzedałem Luisa Garcie za 35mln i miałem jeszcze trochę na transfery od razu kupiłem go za podaną wyżej wartość.Teraz czekam na koniec sezonu kiedy do mnie dołączy i będzie wymiatał wraz z Elano i Jimenezem:)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution