Grając w FM 14 natknąłem się na problem wymieniony w tytule. Dla uściślenia: Garbarnia Kraków, 2. liga polska, formacja 1-4-2-3-1. Problem polega na tym, że nawet przy różnych kombinacjach poleceń drużynowych i indywidualnych, skrzydłowi są bardzo zbliżeni do linii bocznych, co prowadzi do wielu sytuacji, w których są praktycznie wyłączeni z akcji zaczepnych. Uruchomić może ich tylko idealne długie podanie, ponieważ w każdej innej sytuacji piłkę przejmuje dobrze ustawiony obrońca.
Rola tych zawodników to zwykle skrzydłowy + atak. Przy takiej kombinacji nie mogę zaznaczyć opcje "zawęź pole gry", a nie chciałbym specjalnie zmieniać ról piłkarzom, na takie, w których nie czują się komfortowo, by móc im przydzielić określone polecenia. Z góry powiem, że dzieje się tak samo przy zaznaczonej opcji "wąskie pole gry". Czy ktoś mógłby mi polecić rozwiązanie tej sytuacji?
Mam nadzieję, że opisałem problem wystarczająco szczegółowo. Z góry dziękuję za pomoc.
Rola tych zawodników to zwykle skrzydłowy + atak. Przy takiej kombinacji nie mogę zaznaczyć opcje "zawęź pole gry", a nie chciałbym specjalnie zmieniać ról piłkarzom, na takie, w których nie czują się komfortowo, by móc im przydzielić określone polecenia. Z góry powiem, że dzieje się tak samo przy zaznaczonej opcji "wąskie pole gry". Czy ktoś mógłby mi polecić rozwiązanie tej sytuacji?
Mam nadzieję, że opisałem problem wystarczająco szczegółowo. Z góry dziękuję za pomoc.
Najnowsze posty