Zmiana nazwy kraju w trakcie gry

mahdi Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
0
21.08.2009, 14:26    Pytanie
Na początek następująca prośba - proszę aby o moim problemie wypowiedzieli się prawdziwi fachowcy, a nie amatorzy. Aby uniknąć wkurzających sugestii, zaznaczam wyraźnie, że mam oryginalną grę.
Do rzeczy.
Zakończyłem właśnie dziewiąty sezon moim hiszpańskim klubem i zauważyłem, że coś dziwnego dzieje się z ligą francuską. Otóż, gdy save'owałem grę w grudniu'2015, nazwa "Francja" zmieniła się na... "Benin"! (Fotka:)

Nic poza tym się nie stało, oprócz tego, że gdy próbowałem zobaczyć "Podsumowanie sezonu" i "nagrody" w lidze francuskiej, to pojawiała mi się... reprezentacja Beninu:-)

Po zakończeniu sezonu, w czerwcu'2016 spoglądam na ligę francuską i co widzę? Tym razem zamiast "Francja" widnieje... "Burundi"! (Fotka):

Dodatkowo "normalny" rozdział miejsc pucharowych po sezonie powinien wyglądać tak jak np. w bundeslidze (Fotka):

Tymczasem w lidze francuskiej rozdział ten wygląda tak:

W związku z tym czy ktoś wie, dlaczego doszło do takiej sytuacji i czy jest sens bym rozpoczynał następny sezon w związku ze złym rozdzielenie miejsc pucharowych dla Francji? Jeszcze okaże się, że w Pucharze UEFA wystąpią ekipy z Burundi:-)

emkaesiak Partyzant

Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.08.2009 22:59    #1
Nie jestem fachowcem i nie musisz brac mojego zdania pod uwage ale to chyba blad gry ktorego nie wiem jak rozwiazac. Moze jakims edytorem da sie pomienic kraje?? A masz patcha 9.2.0??

EDIT: Moje pierwsze zdanie mnie rozwala. Dopiero teraz zauważyłem co ja napisałem... Niech zostanie dla potomności... ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.08.2009 o godz. 23:01

mahdi Wróg ludu

0
28.08.2009 16:55    #2
No i co przyjaciele - nie ma mądrego?..... Gdzie ten nasz rząd CMREV? :-)

Snpr9 Partyzant

0
28.08.2009 17:46    #3
Nie zajmuje się pospólstwem, chyba, że trza pomarańcz wlepić, sry za OT.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
28.08.2009 20:36    #4
Spróbuj zacząć nową karierę (dodaj te same ligi i kraje jakie dałeś w obecnej karierze) i pójdź na urlop do tego np 2015roku (najlepiej ustawić pójście na urlop "na noc" ;p )
JEŚLI po urlopie okaże się że ponownie pozmieniały się nazwy krajów to będzie znaczyło (wg.mojej opinii) że to może być wina bazy danych na jakiej grasz. A jeśli po urlopie wszystko będzie ok to (tak na logikę) będzie to oznaczało jakąś "awarie" twojego sava.
PS. Nie wiem czy mam rację czy się mylę ale postanowiłem się wypowiedzieć i zasugerować mój pomysł bo widzę że tu prawie nikt nie kwapi się z niesieniem pomocy współtowarzyszowi rewolucji :P

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.08.2009 21:53    #5
Nazwę ligi to można by było chyba w jakimś edytorze zmienić, ale zasad przydzielana do europejskich pucharów to mało prawdopodobne.
Dobrze by było jakbyś napisał czy grasz na oficjalnej bazie danych czy przez kogoś robionej?
Kurcze ciężka sprawa a sam nie bawiłeś się jakimś edytorem czasu rzeczywistego? W razie co nie oskarżam tylko próbuje dojść skąd pojawił się problem ;)

Mógłbyś jeszcze poczekać do losowań LM i UEFA i zobaczyć czy może się coś zmieni.

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.08.2009 22:02    #6
To nie jest nazwa ligi, lecz państwa, w których te ligi się znajdują. Dość dziwna sytuacja, ale w edytorze czasu rzeczywistego nie można zmieniać nazw panstw w ligach itp. Da się to jedynie zrobić w oficjalnym edytorze, ale wtedy musiałbyś zacząć grę od nowa.

mahdi Wróg ludu

0
29.08.2009 12:47    #7
Nazwa państwa zmieniła się dopiero w 9 sezonie gry - przez pozostałe sezony było wszystko ok!

Postanowiłem grać dalej i oto co stało się po przetworzeniu danych 18 czerwca 2016:

Do tow. gruchalbn:
gram na zmodyfikowanej przez siebie bazie danych 8.0.2, ale powtarzam - przez 8 sezonów nie było problemów, dopiero coś takiego pojawiło się w 9...

Oto w lidze Francuskiej pojawiły się... dwa kluby z Burundi!!! (pozycje 1 i 6)

mahdi Wróg ludu

0
29.08.2009 15:08    #8
Zastanawiam się czy wpływ na takie "zwariowanie" gry mógł mieć np. FM SaveCleaner, którego używam?

Dodam, że nic co proponowali towarzysze powyżej - nie działa...
W lidze francuskiej jako dwóch beniaminków są dwa kluby z Burundi... i oczywiście gra straciła sens... A szkoda mi Villarreal, bo dużo pracy włożyłem w ten zespół...

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
0
29.08.2009 15:22    #9
Skoro grasz w Hiszpanii to olej Francję na razie :]
lucasinho.blox.pl

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.