zmiana taktyki pod danego przeciwnika

yester Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.06.2009, 17:37    Pytanie
Jestem poczatkujacym graczem, przeczytalem wiele poradnikow ale jedna kwestia mnie nurtuje: czy na kazdy mecz pod konkretnego przzeciwnika modyfikujecie swoja taktyke i w jakim stopniu sie to odbywa.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
13.06.2009 17:44    #1
Każdy gra jak lubi, wszystko zależy od danego przeciwnika i jakim zespołem grasz.

Przykłady:

Grasz potęgą:
Jak porobisz dodatkowo transfery to taktykę masz po prostu w dupie a i tak wygrasz, także nic nie musisz zmieniać.

Grasz średniakiem:
Ze słabymi nie musisz kombinować, za to z silnymi zmień trochę taktykę i zagraj nieco bardziej defensywnie

Grasz słabiakiem:
Przy każdym meczu miej się na baczności, zawsze staraj się starannie dobierać taktykę.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 13.06.2009 o godz. 17:45

yester Partyzant

0
13.06.2009 18:01    #2
ale chodzi mi o to czy np grajac pottentatem z rownie silna druzyna zmienaicie taktyke tak zeby zneutralizowac zalety przeciwnika np. gracie bezposrednimi podaniami bo maja wolnych obroncow itp.

Palimpsest Młody aktywista

0
13.06.2009 18:16    #3
Ja zwykle czynie pewne modyfikacje pod konkretnego przeciwnika, jednak delikatne, nie jest to rewolucja(np. jeśli przeciwnik gra skrzydłami i posiada napastników czujących się dobrze w grze głową, to wysuwam linie obrony i gram na spalone).
@

szfedo Przodownik pracy

0
13.06.2009 18:17    #4
[quote=yester]ale chodzi mi o to czy np grajac pottentatem z rownie silna druzyna zmienaicie taktyke tak zeby zneutralizowac zalety przeciwnika np. gracie bezposrednimi podaniami bo maja wolnych obroncow itp. [/quote]

FM 09 zrobił się tak "grywalny" że np grając potęgą i tak musisz zanalizować nawet słabiszczy ;)

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.06.2009 18:23    #5
Drogi kolego, modyfikując taktykę pod przeciwników bawimy się suwaczkami.;)

Polega to na zmianie takich opcji jak np. zmniejszenie lub zwiększenie nastawienia drużyny czy też wybranych graczy, pressingu (gry przy przeciwniku), tempa, szerokości gry na np. bardziej wąską, linii obrony czy też lekkiej zmianie stylu podań dostosowanych do warunków pogodowych przy włączeniu np. kontrataków. itd.itp.itd.
Oczywiście nie mogą to być zmiany zbyt gwałtowne, lecz bardziej delikatne. Powinno się to odbywać w sposób wyważony, przemyślany i zdecydowany.
Należy bawić się suwaczkami gdyż są one właśnie do tego przeznaczone.
Należy zmieniać, modyfikować, ALE! wszystko z umiarem i rozsądkiem.

Ja nie zacznę nowego meczu zanim się nie pobawię jakimś suwaczkiem.;D

Pozdrowionka. Życzę miłego niedzielnego popołudnia.

hidalgo4 Młody aktywista

0
13.06.2009 20:45    #6
ja osobisice nie zmienam tak gram potega pilkarska ale to i tak mozan dostac od slbeusza nawet majac super grajkow, zmiany dokonuje przewaznie w czasie meczu jak cos zle albo dobrze idzie, i czasem trzeba wiedzie jak gra przeciwnik BY OBRONA BYLA SZCZELNA

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.