Killer rogi...

19on08 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.08.2008, 11:26    Pytanie
Czy jest gdzieś do pobrania taktyka killer rogi?bardzo ją potrzebuje...albo poproszę screen tej taktyki

Stefanek Partyzant

0
10.08.2008 11:34    #1
Tu ci wrzucam:
Po wielogodzinnym oglądaniu moich napastników i obrońców główkujących na aut lub ponad poprzeczkę piłki zagrywane z rzutów rożnych, myślę że wreszczie znalazłem skuteczną taktykę dotyczącą poprawy tego elementu gry.

Po pierwsze, wykonujący rzut rożny powinien zagrywać piłkę w "5" (pole bramkowe).

Następnie, ustawcie aby żaden z Waszych piłkarzy nie obstawiał pierwszego (krótkiego) słupka bramki.

Teraz zmiany:

1. wybierz 2 najlepiej grających głową piłkarzy (skoczność + gra głową, np. środkowi obrońcy) i ustaw 1. z nich tak, by atakował krótki słupek, a 2. by atakował dłuższy słupek.

2. ustaw swojego kolejnego z najlepiej grających głową piłkarzy, by atakowali piłkę "z głębii"; z daleka (dla mnie tego drugiego obrońcę).

OK, teraz zabawniejsza część,

3. ustaw napastnika, który gra nieźle głową lub potrafi dobrze przewidzieć lot piłki na dalszym słupku.

4. swoich skrzydłowych lub crossujących piłkę ustaw jednego poza polem karnym a drugiego blisko zagrywającego piłkę z rzutu rożnego (na tzw. krótkie rozegranie). Ustawienie to opiera się na teorii, że jeśli oni przejmą piłkę, będą mogli wrzucić ładną, dokładną piłkę w pole karne.

5. ustaw swojego 2. napastnika tak, by atakował piłkę (tudzież wbiegał) z daleka; "z głębii" boiska.

6. ustaw swojego ofensywnego pomocnika, by również w ten sposób atakował piłkę (wbiegał w pole karne z daleka).

7. Na końcu, ustaw wszystkich pozostałych piłkarzy poza polem karnym, np. rozkaż swojemu defensywnemu pomocnikowi by stał z tyłu, np. z lewej strony itp. itd.

Oczywiście, ustaw swoich najlepszych wykonujących rzuty rożne zarówno na lewnym, jak i prawym rogu. Wtedy wystarczy tylko przyglądać się i czekać na rozwój sytuacji.

Odkąd wykonałem te zmiany, odkryłem że istnieje 60-70% szansa na zdobycie gola z tego stałego elementu gry. W ostatnich 6 meczach ostatniego sezonu, 9 razy zdobyłem gola po akcjach z rzutów rożnych. Większość z nich została zdobyta przez atakujących środkowych obrońców.

Życzę Wam wiele pomyślności i mam nadzieję, że uda Wam się powtórzyć te osiągnięcia. Dajcie potem znać jak Wam idzie.

Użytkownik uznał post za pomocny

19on08 Partyzant

0
10.08.2008 13:26    #2
ok zrobiłem ale itak przegrywam

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
10.08.2008 13:29    #3
killer rogi to jest że z praktycznie każdego rogi jest bramka, tzn tak :
zawodnik który ma najlepszą skoczność i grę głową stoi przy bramkarzu, a zawodnik który najlepiej wykonuje rożne wrzuca piłkę w pole bramkowe. całe killer rogi

Użytkownik uznał post za pomocny

wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

rungusik Partyzant

0
10.08.2008 13:46    #4
[quote=Przemu$^^]killer rogi to jest że z praktycznie każdego rogi jest bramka, tzn tak :
zawodnik który ma najlepszą skoczność i grę głową stoi przy bramkarzu, a zawodnik który najlepiej wykonuje rożne wrzuca piłkę w pole bramkowe. całe killer rogi[/quote]

dodatkowo najszybsi zawodnicy stoją z tyłu i zapobiegają kontrom przeciwnika a reszta robi "tłok" w polu karnym i absorbuje obrońców przeciwnika co stwarza naszemu obrońcy możliwość dojścia do piłki i oddania strzału. :)))) Do killer rogów polecam Darka Sztylkę i Marcina Drzymonta :) w polskich warunkach są genialnie przygotowani do roli bramkostrzelnego obrońcy ;]

RobinWLKP Młody aktywista

0
10.08.2008 14:29    #5
ja tam nic nieustawialem i ŚO wali w prawie kazdym meczu ^^

Miskur Partyzant

0
10.08.2008 14:41    #6
Nie wiem czy ta tyktyka stefanka jest taka dobra :D Ale sprobuje ja... wyglada dosc nieprawdopodobnie:D
Nadsylajcie inne propzycje wariantow przy kornerach :)
Robin chyba troche przesadzasz :) Albo grasz w lidze argentynskiej gdzie Twoim obronca jest Metersacker ;p

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
10.08.2008 15:02    #7
Moim zdaniem nie jest to kwestia tylko i wylacznie taksy.Liczy sie jeszcze dobor tych obroncow ja bym ci proponowal Chrisa Sambę,i Vedrana Corluke.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.08.2008 15:25    #8
Najlepiej dać wysokiego zawodnika na krótki słupek, i ustawić wrzucanie z rogów na krótki słupek. Ja tak mam u iebie, i praktycznie co 3 rożny to gol własnie z krótkiego słupka.

Miskur Partyzant

0
10.08.2008 22:23    #9
Christoper SAmba jest fantastyczny. Tylko nie chce przejsc do mojego Leicestera;/

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.