Komputer nie umie przegrywać?

Ślązaczek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.08.2008, 21:04    Pytanie
Czy wy też tak macie że do meczu doliczane są 2 minuty. A przeciwnik potrafi odrobić 3 gole które padają w 92,93,95 minucie? Albo strzela dwa gole pod rząd(gol, rozpoczęcie gry, stracenie piłki, gol)? Da się na to coś poradzić?

szymon91 Partyzant

0
16.08.2008 21:58    #10
cofnięta linia obronna i ścisłe krycie nic tutaj nie pomoże ;] przy tym pierwszy wysoki napastnik rywali będzie miał łatwiej, a przy drugim szybki skrzydłowy ;p 70. minuta przy jednobramkowym prowadzeniu to też za wcześnie...
ja jak prowadzę 1 golem zmieniam taktykę ok. 82min: ustawiam defensywne nastawienie, długie podania, szybkie tempo (jak najszybsze oddalanie piłki od własnej bramki), częstą grę na czas, kontrataki, ostry odbiór i mniejszy pressing ;p

Arko Młody aktywista

0
16.08.2008 22:21    #11
A ja radzę pójść w drugim kierunku :P Jak przeciwnik chce wyrównać to trzeba go docisnąć. Stosuję gre 5 obrońców, defensywny pomocnik i 4 napastników. Do tego długie piłki i nastawienie hiperofensywne, zazwyczaj kończy się to golem... dla mnie

Karpin Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
16.08.2008 23:10    #12
[quote=kunXon]Właśnie nie do końca życie, ino gra. ;d U mnie raz sędzia doliczył bodaj 5 minut, a mecz się skończył w setnej minucie. ;)[/quote]
Życie to gra, a ta gra to część życia. Tak sędzia zakończył bo pewnie był jakieś przerwy w grze jeszcze.

[quote=szegemege!]Albo Polonia z Wisłą wygrała, dzięki golu T.Kiełbowicza w 98[quote=szegemege!]Albo Polonia z Wisłą wygrała, dzięki golu T.Kiełbowicza w 98' ;>[/quote]
ManUtd wygrał LM z Bayernem w podobnych okolicznościach.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
16.08.2008 23:16    #13
Ciągle to się na pewno nie zdarza.Czasem jednak tak ale musisz przyznac że działa to w obie strony.
A jak chcesz coś na to poradzić to jak prowadzisz to możesz zmienić taktykę na defensywną i grać z kontry.

Rafix9c Partyzant

0
16.08.2008 23:54    #14
Mogę się założyć żenie masz najnowszego patcha . Też tak kiedyś miałem ale kiedy od czasu gry na najnowszym dodatku SI nie mam z tym problemu gram PSG kiedy widze że mój przeciwnik zmienił formacje na bardziej ofensywna zmieniam poprostu taktyke na gre z kontry i nie trace bramek :)

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
0
17.08.2008 00:07    #15
A mi się kiedyś (jeszcze w FM 2005 chyba) zdarzyło coś takiego (załącznik)

Ja jestem Legia ofkorz ;)

A co do samej porady - jeżeli wygrywasz to staraj się w końcówkach grać bardziej defensywnie, cofnij pomocników, ustaw grę na czas itd. Po coś w końcu są te ustawienia ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.08.2008 o godz. 00:07

myspace.com/marneszanse

dawidiuk1 Młody aktywista

0
17.08.2008 10:11    #16
[quote=Reaper]staraj się w końcówkach grać bardziej defensywnie, cofnij pomocników, ustaw grę na czas itd. Po coś w końcu są te ustawienia ;)[/quote]
Takie rozwiązania są oczywiste... ale tylko w realnym świecie. W FMie komp na ostatnie minuty przegranego już prawie meczu wystawia 5 napastników i nic na to się nie poradzi. Ja się w pełni zgadzam ze ślązaczkiem, że komputer czituje. Takie zabawki jak ultradefensywa czy ultraofensywa działaja prawie zawsze tylko u CPU. Darujcie sobie docinki, że nie umiem ustawic reszty suwaków...

Temat zresztą był poruszany w jakimś starszym newsie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.08.2008 o godz. 10:12

zenekrolnik Młody aktywista

0
17.08.2008 10:48    #17
Hmm, wiele tutaj róznych opini ze komputer oszukuje. Ja się z tym nie zgodzę, faktem jest ze w koncówkach komputer gra nawet 5 napastników. Ale jest na to prosty sposób zabrać rajdy obroncą bocznym, jednemu z pomocników dać zadania defensywne, a skrzydłowym, rozgrywającemu i napatnikowi, po prostu przeztrymywanie piłki i rajdy z pilką na często. Plus drużynowa gra na czas, i rzadko się zdarza żeby komputer strzelił mi bramkę.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.08.2008 10:50    #18
[quote2=dawidiuk1][quote=Reaper]staraj się w końcówkach grać bardziej defensywnie, cofnij pomocników, ustaw grę na czas itd. Po coś w końcu są te ustawienia ;)[/quote]
Takie rozwiązania są oczywiste... ale tylko w realnym świecie. W FMie komp na ostatnie minuty przegranego już prawie meczu wystawia 5 napastników i nic na to się nie poradzi. Ja się w pełni zgadzam ze ślązaczkiem, że komputer czituje. Takie zabawki jak ultradefensywa czy ultraofensywa działaja prawie zawsze tylko u CPU. Darujcie sobie docinki, że nie umiem ustawic reszty suwaków...

Temat zresztą był poruszany w jakimś starszym newsie.
[/quote2]

To nie cheat kompa na każdą jego taktykę można ustawic taką dzięki którym zapobiegniesz takiej sytuacji...

marcinoo Partyzant

0
17.08.2008 12:07    #19
a ja miałem coś takiego:)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.