ulubione zagrania a pozycja na boisku...

simonek_tm Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.08.2008, 21:08    Pytanie
mam taki dylemat (a dokładniej mój kumpel ma bo ja nie zwracam na to uwagi) czy ulubione zagrania piłkarzy mają jakiś wpływ na jego gre jak polecenia indywidualne ma odwrotne do tych zagran.... np "czesto wychodzi do przodu" w zagraniach i "zero rajdów" w poleceniach... albo "zagrywa długie piłki" w zagraniach i "krótkie podania" w poleceniach.. itp itd... Mójumpel akurat ma środkowego obronce co zapuszcza sie lewą stroną

Global King Partyzant

0
17.08.2008 21:16    #1
Napewno piłkarzo podobnych statystykach nie mający ulubionych zagrań będzie zawodnikiem słabszym od gracza z takimi zagraniami.

A co do odwrotności zagrań do taktyki to raczej będzie to troche piłkarzowi utrudniało gre i lepiej zwracać na to uwage podczas kupowania nowych piłkarzy.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
17.08.2008 21:16    #2
No na pewno ma wpływ.Zawodnik czuje się swobodniej grając to co lubi.To tak jak byś Ty lubił grać kombinacyjnie,kiwać,strzelać, a trener by Ci kazał stać na lini środkowej i ograniczać się do przechwytywania piłki.

szymon91 Partyzant

0
17.08.2008 21:17    #3
myślę, że to nie ma znaczenia... ale przy ustawionych krótki podaniach też nieraz zdarza się dłuższa piłka i może takiemu graczowi, który lubi te długie piłki zagrywać zdarza się to częściej ;]
a środkowy obrońca raczej nie będzie biegał po lewym skrzydle ;)

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.08.2008 23:03    #4
nawet jak masz ustawione w polecaniach by grał krótką piłką a w ulubionych ma że lubi długimi podaniami to i tak czasami będzie grał długimi no chyba że ustawisz mu na minimum swobodę taktyczną.
Z tymi ulubionymi zagraniami chodzi o to że będzie ich używał częściej niż inni nawet jak ma w poleceniach indywidualnych wzięte by tak nie grał. Przyzwyczajenie robi swoje ;)
(to w razie co moja opinia nie potwierdzona żadnymi dowodami xD)

szymon91 Partyzant

0
17.08.2008 23:25    #5
@gruchalbn
mniej więcej o tym samym myślałem tylko nie mogłem ubrać tego w słowa ;D

Rafal9116 Partyzant

0
18.08.2008 00:41    #6
zdarzaja sie rozne przypadki np napastnik ktory gra tylko na swojej polowie :D chyba jakies przyzwyczajenia z dziecinstwa, ten przypadek nie jest az taki ciezki

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.