rady asystenta

braulio Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.08.2008, 22:49    Pytanie
w przypadku transferu asystent daje swoje rady np. ten zawodnik bedzie dobrym zakupem. Czy wart sie tym sugerować.

I przy okazji : do ADMINóW: dlaczego dostałem pomarańcz? słowo "zajebiście" nie jest wulgaryzmem, w dodatku było uzyte w pozytywnym kontekscie. Ale znając was, to nie przyznacie sie do błedu...

brutalny_kazik Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.08.2008 22:51    #1
Jeśli ma wysoką ocenę PA i CA to jak najbardziej.

Edit : jeśli zawodnik jest naprawdę dobry,to nawet kiepski asystent go doceni ;]

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.08.2008 o godz. 22:57

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
19.08.2008 22:54    #2
nie zawsze asystent daje dobre rady odnośnie transferów, jak chce kupić grajka to kupuje, a z ciekawości patrzę co asystent sądzi, a co do CA i PA, to potrafi dobrze osądzić jeżeli ma wysokie atrybuty oceny obecnych umiejętności oraz potencjału

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.08.2008 o godz. 22:55

wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
19.08.2008 22:55    #3
[quote=braulio]w przypadku transferu asystent daje swoje rady np. ten zawodnik bedzie dobrym zakupem. Czy wart sie tym sugerować.

I przy okazji : do ADMINóW: dlaczego dostałem pomarańcz? słowo "zajebiście" nie jest wulgaryzmem, w dodatku było uzyte w pozytywnym kontekscie. Ale znając was, to nie przyznacie sie do błedu...[/quote]

1 najpierw radze wysłac scouta do obserwacji, a jak nie da rady to zależy, raz powie dobrze a raz źle zależy od skillów asystenta (mi przeważnie mówi źle xD )

bajkopisarz Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.08.2008 22:55    #4
zależy czy umie ocenić umiejętności i potencjał gracz, jeżeli ma mało to nie watro się nim sugerować.........

SeiDi Młody aktywista

0
19.08.2008 23:02    #5
z tymi radami asystenta naprawde różnie bywa tak z kupnem zawodnika jak i ze sprzedażą.... czasami lepiej posłóżyć się własną intuicją a co najważniejsz to skauci czasem lepiej wysłać dwóch do jednego zawodnika

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
19.08.2008 23:03    #6
Dużo zależy od umiejętności asystenta i scouta. Ocena umiejętności i potencjału jest niezwykle ważna.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.08.2008 23:04    #7
Ja osobiście nie zwracam na to uwagi przy kupowaniu juniorów bo wówczas przeważnie się myli mój asystent;/ a przy kupowaniu grajków do pierwszego składu to przecież wiem czy warto go kupować ;) bo po co składać ofertę jak nie jestem pewien na 99% ;p

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.08.2008 07:59    #8
Ja kupuję bez rad asystenta. Mogę się nadziać bądź może to być wspaniały transfer
Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
20.08.2008 11:44    #9
Wyślij scouta (o jak najwyższej ocenie potencjału i umiejętności zawodnika) by obserwował zawodnika przez 3 mecze a potem zleć scoutowi by przygotował raport o tym zawodniku którym się interesujesz. No i oczywiście czym scout będzie miał większe współczynniki [ocena potencjału] i [ocena umiejętności] zawodnika tym ten raport będzie bardziej wiarygodny. Ja osobiście (jak ktoś chce to może się ze mną nie zgodzić) polecam by nie sugerować się opinią asystenta (tym bardziej jeśli ma słabą ocenę potencjału i umiejętności). A odradzam to dlatego, że nie raz zdarzyło mi się że wypatrzyłem jakiegoś grajka i asystent mi go odradzał a jak go sprawdzałem w "FM Genie Scout 2007" to się okazywało że piłkarz miał wysokie PA no i był wart zatrudnienia. :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.