Liga francuska i ogólnie - kilka pytań.

Smythe Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.08.2008, 19:13    Pytanie
Cześć mam kilka pytań odnośnie FM2008.
1. Gram OSC Lille i z początku miałem mały, słaby stadion i mecze w Lidze Mistrzów rozgrywałem na stadionie Lens, w 2010 r. dostałem nowy stadion, o pojemności ponad 50 tyś a mimo to mecze w Champions League rozgrywam na stadionie RC Lens, może ktoś wie dlaczego?

2. Co się dzieje z budżetem transferowym, który nie zostanie wykorzystany? Jest brany pod uwagę przy następnym okienku transferowym czy przepada?

3. Frekwencja na nowym stadionie jest niezła, choć mogła by być lepsza, komplet widzów jest jedynie na meczach z odwiecznymi rywalami, a już na takie np,: Monaco, Blackburn, Rennes czy nawet Arsenal czy Juventus przychodzi ok. 45 tys widzów, ale dziwi mnie że na Superpuchar Francji grany na ogół z dobrą francuską drużyną przychodzi ok. 10 tyś widzów a raz przyszło nawet mniej i był rekord najgorszej frekwencji!

4. Czy też macie taki głupi błąd, że w krajowych pucharach zawodnicy nie grają ze swoimi numerami, tylko automatycznie od 1 do 11?

5. Wiadomo już coś odnośnie FM2009?

6. Miałem kiedyś scouta, który dawał mi raport o każdym meczu drużyny juniorskiej, ale on już odszedł ze sztabu i mam tylko raport o wyróżniającym się graczu, wiecie może jak ustawić któremuś ze scoutów żeby dawał raporty o meczach U-18?

7. Takie pytanie - wiem że nie na sufler, ale nie musicie odpowiadać, tylko jakby ktoś przy okazji wiedział - mam rok 2012 i szukam dobrego najlepiej w wieku 18-26 lat prawego pomocnika/skrzydłowego, do wykorzystania mam ponad 60 mln euro, ale zakup planuję do max. 18. Sprawdzałem w działach Talenty, ale większość z nich albo gra już w lepszych klubach, albo za słabi.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam, Smythe.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.08.2008, 19:16

zenekrolnik Młody aktywista

0
26.08.2008 19:57    #1
ad2. To różnie bywa i naprawdę to są domysły. Bo pieniądze na transfery są odejmowane ze stanu konta. A więc jeżeli nie wykorzystujesz całej kwoty transferowej to nie zmniejszasz budżetu, a wieć można powiedzieć ze powiększasz sobie go na nowy sezon.
ad3. Jak widać dla twoich kibiców zespoły francuskie są mało atrakcyjne.
ad4. To nie błąd. Tez tak mam.
ad5. Na razie tyle ile możesz przeczytać na cmrev.com
ad 6. To nie scout daje sprawozdanie ale asystent. Zatrudnij asystenta i powież mu prowadzenie drużyny U-18.
ad7. Polecam Alex Teixeira i Renato August.

Użytkownik uznał post za pomocny

sepmati Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.08.2008 20:17    #2
1, bo to trzeba ustawić w edytorze
2, idzie na następny sezon według nmnie u mnie tak zawsze
3, chodzi o to że kibce pewnie nie lubia za bardzo meczów z małym prestiżem
4, to nie jest bug
5, cmrev.com, forumcm.net
6, to asystent daje raporty, zatrudnij go jako trenera u-19, tylko żeby miał dobre staty
7, dobrą masz reputację ??? hmm nie wiem prpoponukję ci poszukać ci jakiś murzynów albo brazylów

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
26.08.2008 21:55    #3
1. Być może jest to niedopatrzenie, może po sezonie się to zmieni?
2. To jest chyba tak, że pieniądze, które zostały lecą z powrotem do całej puli, po czym zarząd od nowa przydziela Ci nowy budżet (wpływ na to ma oczywiście kasa wydana/pozyskana w poprzednim sezonie).
3. Widocznie mecze nie mają odpowiedniej wagi.
4. Z tego co wiem, tak we Francji jest.
5. Niewiele, więcej info pewnie w najbliższych tygodniach.
6. Koledzy wyżej dali odpowiedź.
7. Hmmm... Menez?

Pozdro!

Smythe Partyzant

0
28.08.2008 20:49    #4
Pawisco: Po sezonie się to nie zmieniło, teraz mam już kolejny, bodajże trzeci na nowym stadionie i to samo :( A co do numerów w krajowych pucharach to mam to wszędzie, zarówno w lidze polskiej, francuskiej czy niemieckiej.

Sepmati - w edytorze czasu rzeczywistego ten Modifier czy jakoś tak da radę to zrobić czy w zwykłym edytorze??

Pozdrawiam, Smythe.

sepmati Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.08.2008 09:07    #5
nieto trzeba zrobić w edytorze tm fm edotor nie w fmmodifier tylko fm editro ten co jest z grą

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.