Spowolnienie ...

Galileusz Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.08.2008, 20:10    Pytanie
Hej ! Gram 4 ligami (szkockie) oraz wszyscy piłkarze z 14 krajów na ogromnej bazie danych (nie wiem czy to czasem nie za dużo). Mam kompa procesor 2.4 Ghz i pamięć 1 Gb. Gra wczytywała się 34 minuty, chodzi w porządku do moment zapisu, a w szczegolnosci po rozegranym meczu. Potem gdy wyjdę z gry i na ponownie włączę komputer gra chodzi normalnie. Na wcześniejszych FM-ach grałem takimi samymi parametrami i nie było takich problemów. Czy faktycznie tyle wczytanych krajów może tak spowolnić rozgrywkę ? Czy można temu jakoś zaradzić, oczywiście zachowując dotychczasowe paramerty gry ?

Dereds Przodownik pracy

0
30.08.2008 20:14    #1
Mozesz spróbować FM Save Cleanerem, a na przyszłośc mniej dodatkowych krajów.

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.08.2008 20:26    #2
[quote=kuba_the_reds]Mozesz spróbować FM Save Cleanerem, a na przyszłośc mniej dodatkowych krajów.[/quote]

Wydaje MI sie że do FM 2008 nie ma save cleanera ;]

Galileuz - Masz pompke, jedyne co mozesz zrobić, to wyczysc rejestr, zdefragmentuj dysk, reinstalnij FM-a,albo najlepiej reinstal Windows, bo może to nie wina tego, że tyle lig masz, tylko cały komp zamulony.

rafee Młody aktywista

0
30.08.2008 23:56    #3
Dlaczego ci na poprzednich Fm lepiej chodziło? Poprzednie FM, były mniej zasobożerne (przy badaniu wolnej fizycznej za pomocą memstatXP Fm 2008 bierze przy moim domyślnym ustawieniu - coś koło 10 lig i średnia baza danych ok. 25 mb pamięci fizycznej, pewnie przy większej bazie różnica się powiększa)
jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

fbd Młody aktywista

0
31.08.2008 00:03    #4
Zauważ, że sam starszy fm miał mniejsze wymagania ja przy procesorze 1,8x2 (że tak to nazwę) i 1gb ram wczytauję tylko parę (3) lig. Przykład grasz 5 ligowym zespołem z Anglii. Robisz tak bierzesz całą Anglię i najlepiej wszystkich piłkarzy z tego kraju. a reszty tylko pierwsze ligi ja tak gram i mi się nie tnie
The colors of a rainbow, so pretty in the sky!

Ludzie, uśmiechnijcie się!

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
31.08.2008 00:06    #5
i moim zdaniem niepotrzebna ogromna baza danych... przy tylu ligach i państwach zbędna

bajkopisarz Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.08.2008 00:20    #6
trochę przesadziłeś z huge db i tyloma dodatkowymi krajami, lepiej włącz sobie kilka lig więcej zamiast huge db i dodatkowych krajów...
jak włączyłeś tyle dodatkowych państw to taka baza jest po prostu zbędna:D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.08.2008 o godz. 00:20

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.