Zmiana tła w oryginalnej skórce.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.09.2008, 22:47    Pytanie
Jak zmienić tło w oryginalnej skórce?

0
07.09.2008 10:02    #10
Nie działa, już próbowałem.
Dziwne rzeczy się dzieją odkąd chcę grać na oryginalnej skórce, "defaulta" mi nie widzi, zdjęcia stadionów pojawiają mi się gdy jak zawsze wchodzę do widoku meczu ale potem jak wychodzę to tło danego stadionu cały czas jest widoczne we wszystkich oknach. Na innych skórkach wszystko było ok, a teraz na oryginalnej skórce mam właśnie takie problemy...i wciąż nie mogę ustawić (zmienić) tła "defaulta" pod oryginalną skórkę...:/

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 07.09.2008 o godz. 14:53

0
07.09.2008 19:47    #11
Wygląda na to że tła (tego głównego które jest przez cały czas) nie da się zmienić w oryginalnej skórce. To co widziałem na screenach to jest pewnie to co jest u mnie, że to są zdjęcia stadionów które się pokazują gdy jest się w oknie meczu a potem wychodząc z okna meczu i tak to tło danego stadionu zostaje. (co zauważyłem nie dawno na oryginalnej skórce, na innych skórkach tego nie było).
Myślałem po prostu że się da ustawić tło "defaultowe";) pod oryginalną skórkę ale niestety się raczej nie da. To czym sie zasugerowałem na sreenach to pozostałości po zdjęciach stadionów poszczególnych drużyn które o dziwo po wyjściu z okna meczowego dalej widnieją... i to mnie zmyliło...
Dziwne jest to że tak się dzieje na oryginalnej skórce.
No i raczej nie da się zmienić tła.

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.09.2008 20:08    #12
Chyba że jakieś swoje zdjęcie o wymiarach 1024/700 wrzucisz i nazwiesz default.
Uderz na forum, a trolle się odezwą.

Tzar Przodownik pracy

0
08.09.2008 06:59    #13
[quote=bioly]Nie działa, już próbowałem.[/quote]
No jak nie działa, jak sam sprawdzałem przed napisaniem posta i u mnie działa.
Jak masz jakiś pomysł na sposób, żebym ci to udowodnił, to napisz. Chętnie to zrobię.

0
08.09.2008 10:17    #14
[quote2=Tzar][quote=bioly]Nie działa, już próbowałem.[/quote]
No jak nie działa, jak sam sprawdzałem przed napisaniem posta i u mnie działa.
Jak masz jakiś pomysł na sposób, żebym ci to udowodnił, to napisz. Chętnie to zrobię.[/quote2]

heh :).Jak by to było takie proste to nie zakładał bym tego tematu. Już przed założeniem próbowałem. Wklejam wybrane tło o nazwie "default" do folderu "backgrounds" gdzie mam tła stadionów, odświeżałem skórkę i nic, na oryginalnej skórce u mnie tła nie da się zmienić. Oprócz tego wklejałem też w inne miejsca i też nic. To nie wiem dlaczego u Ciebie się da... Jak chcesz to pokaż screena.;)

Tzar Przodownik pracy

0
08.09.2008 21:00    #15
Pokazanie screena nic tu nie da, sam już jednego pokazałeś. Chodzi o to, żeby ci pomóc.
Teraz piszę od znajomego, nie mam tu FM-a, ale jak wrócę do domu, to przeanalizuję sprawę. Zobaczę, czym moja instalka gry może się różnić od standardowej, bo mam FM-a na dysku od roku i sporo już pozmieniałem (w kwestii grafiki głównie).

Tzar Przodownik pracy

0
09.09.2008 20:38    #16
Jestem z powrotem.
Kombinowałem i kombinowałem, ale za każdym razem udawało mi się podmienić to tło ;)
Przedstawiam 2 screeny:
http://img18(...)1vh4.jpg
tak wkleiłem tło ^
http://img29(...)8ug0.jpg
a tak to wygląda w grze ^

edit:
Chyba właśnie wymyśliłem sposób, który u ciebie powinien działać.
- Skołuj sobie program FM Resource Archiver (jest gdzieś tu na fileplanet) i za jego pomocą wypakuj zawartość pliku graphics.fmf z katalogu "data" FM-a do nowoutworzonego katalogu "graphics". Powinieneś otrzymać coś na kształt struktury z poprzednich FM-ów, czyli "Football Manager 2008/data/graphics" i tutaj znajome foldery (np. "pictures";).
- Teraz usuń (lub zmień nazwę) plik graphics.fmf. Sprawdź czy gra się uruchamia (jeśli zrobiłeś wszystko dobrze, to powinna).
- Wejdź do folderu "backgrounds" i zobaczysz znajomy obrazek o nazwie default.jpg
- Podmień go na jakieś swoje tło i odśwież skórkę albo zrestartuj grę.
Jak to nie będzie u ciebie działać, to wyjątkowy z ciebie pechowiec ;)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 09.09.2008 o godz. 21:04

Użytkownik uznał post za pomocny

0
09.09.2008 21:39    #17
heh. Akurat drugi Twój link mi nie działa.;) ...podejrzane...;)
(o jest teraz mi 2 screen wskoczył)
Co do Twojego "edit" to nie zamierzam się bawić w jakieś ściąganie jakiś programów, rozpakowywanie niepotrzebnych plików itd., jak to jest takie proste jak na 1 screenie to dlaczego mam to wszystko robić w ten sposób który opisałeś w "edit".
Co do pierwszego screena to oczywista sprawa że tam próbowałem wklejać "defaulta" ale nic to nie dawało.
W sumie jest to już nie ważne bo jakoś specjalnie mi na tym nie zależy, bo można ustawić sobie tło poprzesz zdjęcia ze stadionów i w ekranach swojego zespołu i będzie tło, ale nie będzie to tło typowe tzw."defaultowe" tylko przykładowo pod dany zespół czy stadion.
Jak by był normalny prosty sposób na zmianę "defaultowego" tła w oryginalnej skórce to już ten prosty i zwyczajny sposób był by podany.
Uzyskał bym prostą odpowiedź. Bo proste sposoby typu wklejanie "defaulta" w foldery typu backgrounds itp.itd. nic nie daje.
Oczywiście na pewno się jakoś da na jakieś bardziej skomplikowane sposoby ale szkoda na to czasu.;) Nie jest to tak istotne, gdyż w ostateczności można to ustawić poprzez zdjęcia "stadionowe" i "zespołowe" danej drużyny.
Tzar już nie musisz tyle kombinować.;) szkoda czasu.
Ale mimo wszystko thx za fatygę.
pozdro.
aha no i mimo wszystko za fatygę dostaniesz punkcika.;)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 09.09.2008 o godz. 21:50

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.