rozpracowanie rywala problem

zmijen Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.09.2008, 12:06    Pytanie
witam zawsze gralem kilkoma taktykami i zmienialem je jak widzialem ze nie idzie mi w lidze.Nigdy nie zwracalem uwagi na to co tam moj skaut podpowiada mi w sprawi najblizszego rywala.

Teraz zaczolem grac wlasnie zwracajac na to uwage itd.no ale nie o tym chcialem pisac...

przeczytalem jeden poradnik tutaj juz dosyc stary ale dotyczacy fm08 i wlasnie tego z czym mam problem ale tam bylo podane praktycznie na jadnym przykladzie...

problemy mam takie jak narazie przynajmniej hehe

1.moi napasnicy sa sredniego wzrostu ale szybcy 16i14 jak na ostatna lige angielsa to chyba niezle...a obrocny rywali wolni 5 i6 ale za to ogromni 201i199...ustawilem srodkowym pomocnika prostopadlem podania itd....ale jak np mam ustawic podania u skrzydlowych na prostopadle jak powinny wygladac podania ogolne dla zespolu na takich obroncow...wiadomo ze dosrodkowania moich skrzydlowych toretycznie powinny byc gaszone przez tych dryblasow wiec co maja np robic

2.jak to w malych klubach w anglii czesto widze ze maja boiska male i bedzie zageszczony srodek...czyli recepta jest na to szeroka gra oboma skrzydalmi...moze i tak jesli mam racje to fajnie ale kiedy wlasnie obroncow druza przeciwna ma takich dryblasow a wiadomo ze jak bede gral skrzydlami to łaczy to sie z dosrodkowaniami ktore nie maja wiekszego sensu

3.czesto pojawia sie maja szybkich napastnikow KTORYCH MUSISZ ODCIAGNAC OD SZYBKICH PODAN...no wiadomoze mozna ustawic cofnieta obrone czy wystawic szybkich obronco ale kto ma w druzynie obroncow szybszych niz napastnicy?no wlasnie...ale nie o tym ja tam cofnolem obrone i takie tam...irytuje mnie to "odciac od szybkich podan"o co chodzi?jakto zrobi ustawic blisko rywala na cale boisko czy jak?

4.zastanawiam sie tez czy jest w ogole opcja dzieki ktorej mozemy ustawic np moj DP ma pilnowac w meczu tylko jednego gracza...

to tyle w sumie...nie chodzi mi o to by ktos mi tu wypisywal cala rozpiske taktyk...bo potrafuie sam kombinowac i jesli nikt mi nie pomoze bo rozne osoby tu pisza...to trudno i sam sobie poradze...raczej chodzi mi o wasze wlasne opinie i przmyslenia jak wy probojecie grac majac przed soba takie problem i czy sa skuteczne bo czasem poprostu w raportach skauta pojawia sie wiele sprzecznosci ze nie wiem o co chodz heheh pozdrawiam!

Elano Partyzant

0
21.09.2008 12:14    #1
Spróbuj może nakazać zawodnikom ze skrzydeł schodzić do środka ,albo po prostu zrezygnuj ze skrzydłowych. Zagraj taką taktyką jak Lech czy Milan i może pomoże.

Użytkownik uznał post za pomocny

zmijen Partyzant

0
21.09.2008 12:26    #2
tak tak to jest jedno z rozwiazan ale kiedy przed meczem dowiaduje sie ze wlasnie srodek bedzie zageszczony bo boisko jest malutkie i bedzie malo miejsa wiec bezsensu pchac tam jeszcze skrzydlowych....tak jak mowie zastanowilo mnie to gdy dostalem takie wskazowki co do rywala a tu mi sie pojawil problem z ogromnymi obroncami rywali i tak sie zastanawialem jak powinni grac skrzydlowi akurat w tym wypadku..

MeTHoD Partyzant

0
21.09.2008 12:27    #3
4. jest taka opcja :) ustawiasz w ustawieniach osobistych DP krycie (tylko podczas meczu), i tam masz kryj zawodnika i wybierasz którego ma kryć

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.09.2008 12:28    #4
1.Ustaw Napastnikom częste rajdy i częste rajdy z piłką. tacy wielcy obroncy na pewno nie są zwrotni, więc powinni sobie twoi strikerzy poradzić.

2.Ustaw grę środkiem i prostopadłe podania. Spróbuj grać taktyką 3 środkowymi pomocnikami.

3.Ustaw ścisłe krycie napastników drużyny przeciwnej, cofnij obronę.

4.Chyba można

rafee Młody aktywista

0
21.09.2008 12:30    #5
1. Graj prostopadle środkiem
2. Masz dalej problem graj 4-5-1
3. Cofaj linie obrony jak chcesz być na 0 z tyłu, lub jak grasz skrajnie ofensywnie pułapki ofsajdowe wysuwaj i masz wtedy pressing
4. oczywiście że jest. Indywidualne krycie przyporządkowujesz tuż przed meczem, do konkretnego zawodnika.
PS. Radzę przeczytać artykuły Brudasa, dotyczące taktyki
[quote=zmijen]tak tak to jest jedno z rozwiazan ale kiedy przed meczem dowiaduje sie ze wlasnie srodek bedzie zageszczony bo boisko jest malutkie i bedzie malo miejsa wiec bezsensu pchac tam jeszcze skrzydlowych....tak jak mowie zastanowilo mnie to gdy dostalem takie wskazowki co do rywala a tu mi sie pojawil problem z ogromnymi obroncami rywali i tak sie zastanawialem jak powinni grac skrzydlowi akurat w tym wypadku..[/quote]
Wtedy daj w poleceniach drużynowych wąską szerokośc gry

Edit: Przy 4-5-1 strzały z dystansu częste

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 21.09.2008 o godz. 13:30

jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

rafee Młody aktywista

0
21.09.2008 12:32    #6
sorry 2. posty mi wyszły

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.09.2008 o godz. 12:32

jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

zmijen Partyzant

0
21.09.2008 17:51    #7
to moze jeszcze jedno troszke mi pomogliscie i dzieki

jak poprsotu grac na waskich boiskach? bo z tego co widze kazdy moj rywal ma takie

czy grac wlasnie srodkiem,szybkie tepo krotkie podania i prostopadle i skrzydla w ogole olac czy wrecz przeciwnie szeroka gra oboma skrzydlami podania mieszane itd.

bo juz sam nie wiem z tego co widze lepiej wychodzi moim zawodnika jak gram ta druga metoda a moj skaut pisze mi ze na tak waskim boisku nie beda mieli zabardzo co robic skrzydlowi i wygra druzyna ktora bedzie dominowac w srodku...wiec sam juz nie wiem

pozdrawiam!

Elano Partyzant

0
21.09.2008 18:40    #8
Spróbuj z jednym przeciwnikiem zagrać w jednej połowie ze skrzydłowymi ,a w drugiej bez i zobacz, co jest lepsze. Naprawdę działa ,jak tak zrobiłem to odkryłem kilka dobrych taktyk.

zmijen Partyzant

0
21.09.2008 19:10    #9
tez tak kombinuje:P hehe

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.