rozpracowanie rywala problem

zmijen Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.09.2008, 12:06    Pytanie
witam zawsze gralem kilkoma taktykami i zmienialem je jak widzialem ze nie idzie mi w lidze.Nigdy nie zwracalem uwagi na to co tam moj skaut podpowiada mi w sprawi najblizszego rywala.

Teraz zaczolem grac wlasnie zwracajac na to uwage itd.no ale nie o tym chcialem pisac...

przeczytalem jeden poradnik tutaj juz dosyc stary ale dotyczacy fm08 i wlasnie tego z czym mam problem ale tam bylo podane praktycznie na jadnym przykladzie...

problemy mam takie jak narazie przynajmniej hehe

1.moi napasnicy sa sredniego wzrostu ale szybcy 16i14 jak na ostatna lige angielsa to chyba niezle...a obrocny rywali wolni 5 i6 ale za to ogromni 201i199...ustawilem srodkowym pomocnika prostopadlem podania itd....ale jak np mam ustawic podania u skrzydlowych na prostopadle jak powinny wygladac podania ogolne dla zespolu na takich obroncow...wiadomo ze dosrodkowania moich skrzydlowych toretycznie powinny byc gaszone przez tych dryblasow wiec co maja np robic

2.jak to w malych klubach w anglii czesto widze ze maja boiska male i bedzie zageszczony srodek...czyli recepta jest na to szeroka gra oboma skrzydalmi...moze i tak jesli mam racje to fajnie ale kiedy wlasnie obroncow druza przeciwna ma takich dryblasow a wiadomo ze jak bede gral skrzydlami to łaczy to sie z dosrodkowaniami ktore nie maja wiekszego sensu

3.czesto pojawia sie maja szybkich napastnikow KTORYCH MUSISZ ODCIAGNAC OD SZYBKICH PODAN...no wiadomoze mozna ustawic cofnieta obrone czy wystawic szybkich obronco ale kto ma w druzynie obroncow szybszych niz napastnicy?no wlasnie...ale nie o tym ja tam cofnolem obrone i takie tam...irytuje mnie to "odciac od szybkich podan"o co chodzi?jakto zrobi ustawic blisko rywala na cale boisko czy jak?

4.zastanawiam sie tez czy jest w ogole opcja dzieki ktorej mozemy ustawic np moj DP ma pilnowac w meczu tylko jednego gracza...

to tyle w sumie...nie chodzi mi o to by ktos mi tu wypisywal cala rozpiske taktyk...bo potrafuie sam kombinowac i jesli nikt mi nie pomoze bo rozne osoby tu pisza...to trudno i sam sobie poradze...raczej chodzi mi o wasze wlasne opinie i przmyslenia jak wy probojecie grac majac przed soba takie problem i czy sa skuteczne bo czasem poprostu w raportach skauta pojawia sie wiele sprzecznosci ze nie wiem o co chodz heheh pozdrawiam!

arnilodz Partyzant

0
22.09.2008 18:50    #10
Hmm 1. ustaw podania na bezpośrednie, wtedy piła będzie przelatywała nad głowami obrońców, a Twoi napadziorzy spokojnie do niej dobiegną ;) u mnie działa

Użytkownik uznał post za pomocny

rafee Młody aktywista

0
22.09.2008 18:58    #11
[quote=zmijen]czy grac wlasnie srodkiem,szybkie tepo krotkie podania i prostopadle i skrzydla w ogole olac czy wrecz przeciwnie szeroka gra oboma skrzydlami podania mieszane itd.[/quote]
Krótkie podania i szybkie tempo. W fm-ie odradzam. Źle to wychodzi więc albo powolne tempo i krótkie podania (ja tak gram przeważnie), lub długie podania i podania bezpośrednie. Wszystko zależy od tego jakiej klasy masz linie pomocy, bo ja zaczynam od niej budowanie drużyny. Jeśli mocna no to podania krótkie z powolnym tempem, a jak słabe no to podania bezpośrednie

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.09.2008 o godz. 18:58

Użytkownik uznał post za pomocny

jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution