Terning dla starszych piłkarzy

Szobinho Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.10.2008, 19:00    Pytanie
powiedzcie mi, jak najlepiej ustawić trening dla starszych piłkarzy. Chodzi mi o to aby jak najdłużej utrzymać wysokie atrybuty. Czy mam ustawić lekki trening czy też kazać im odbywać najintensywniejsze treningi?? Chodzi mi głównie o napastników, gram Bayernem i chce utrzymać Klose i Toniego jeszcze przez kilka sezonów na poziomie jaki obecnie prezentują. A i chciałbym spraowadzić Van Nistelrooya a ten ma 32 lata i bez dobrego treningu bedzie grał na najwyższym poziomie przez góra 2 sezony więc pomocy ;D
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Elano Partyzant

0
13.10.2008 19:30    #1
Na pewno nie można im ustawić bardzo intensywnego treningu siłowego, bo będą co chwilę kontuzjowani. To, co odjąłeś od siły, można dodać do szybkości, to nie będą tak szybko jej tracić.

Użytkownik uznał post za pomocny

Kash Przodownik pracy

0
13.10.2008 19:30    #2
Starsi piłkarze dużo szybciej się męczą więc zbyt intensywnym treningiem i regularną grą możesz ich po prostu zajechać. Ja ustawiłbym trochę lżejszy trening, a mocniejszy jeśli masz dłuższą przerwę bez rozgrywanego meczu i na twoim miejscu darowałbym sobie tego Van Nistelrooya i kupił kogoś z przyszłością,bo przecież masz już dobrych, wysokich napadziorów, a spadek CA w tym wieku jest raczej nieuchronny.

Chociaż jak tak patrze na twój avek to już wiem czemu Ruud :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.10.2008 o godz. 19:48

Użytkownik uznał post za pomocny

Szobinho Młody aktywista

0
13.10.2008 19:53    #3
no tak, mój ulubiony piłkarz, jeden z ulubionych ;] i w grze piekielnie skuteczny ;] tylko wiecie, chodzi o trening zeby nie było tak ze po jednym sezonie wykańczanie akcji, szybkość gra głową spadna każdy o dwa punkty :(

p.s. a z tym RvN to i tak kupie ;D ale nie wiem jak z tym treningiem... myślałem ze moze bedzie jakiś trening dla staruszków jak dark star czy tug. a i dodam jeszcze ze na Tugu murawskiemu, cueto i Stilicowi atrybuty spadały przez dwa sezony, zmieniłem trening na ogolny i szły w góre ;|

Szobinho Młody aktywista

0
13.10.2008 20:06    #4
słyszałem bądz czytałem gdzieś, że na łatce 8.0.2 atrybuty spadają szybciej. Czy to prawda? Wydaje mi sie , że nie ponieważ ta łatka to nic innego jak edytowana baza danych przez edytora dołączonego do gry więc nie wiem jakim cudem miały by te atrybuty spadać. A może jeżeli bede miał więcej trenerów z wysokim atrybutem treningu kondycyjnego to atrybuty sie bedą lepiej trzymac?!

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.10.2008 20:14    #5
Zależy też jaka klasa. Tak jak mówisz chcesz kupić Ruuda, a on ma 32 lata. Spokojnie jeszcze przez 1-2 sezony możesz go trzymać na normalnym, optymalnym treningu w twojej drużynie. Natomiast z później zmniejsz mu trochę siły i aerobiku, a dodaj w strzały, panowanie nad piłką i atak. Tak jak mówił Kash... kup jeszcze kogoś z przyszłością nie musi być jakiś plazma ogar, ale niech się uczy od Ruuda i niech w pucharach w pierwszym składzie gra to się wyuczy. Ja kiedyś dla beki grałem Chelsea i miałem Fujerskiego czy jakoś tak i on był taki słaby, że szarość tylko widziałem ( same 6-9 ) tylko wykańczanie i szybkość po 13. Przez 2 sezony grał w rezerwach i uczył się od Drogby lub Pandeva. Gdy w 3 sezonie zaczął grać w pierwszym składzie na rezerwie to parę bramek strzelił chociaż staty prawie się nie poprawiły :D

Co do treningu to tak. Najlepiej Brazylijczyków nie wiem dla czego, ale oni w moich wszystkich klubach świetnie się spisywali w sile i aerobiku :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.10.2008 o godz. 20:16

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.10.2008 20:15    #6
No to jest trochę problem z tymi starszymi grajkami po 30stce, z ich treningiem i spadkiem umiejętności... Można im oczywiście ustawić troszkę większy aerobik i też siłę by mogli jak najdłużej grać bez znaczącego spadku umiejętności fizycznych, bo głównie w tym wieku spadają atrybuty fizyczne. Ale ten spadek jest niestety nieunikniony i można go co najwyżej opóźnić odpowiednim treningiem, ale za jakiś czas i tak kondycyjnie, szybkościowo, siłowo dany zawodnik będzie wyglądał coraz gorzej.
Moja rada - inwestuj w młodych, przyszłościowych graczy którzy mają dopiero najlepsze lata przed sobą. Nie ma to jak mieć młodego grajka w którym dostrzegamy talent i widzimy jak się wspaniale rozwija.
pozdrowionka.

Kash Przodownik pracy

0
13.10.2008 20:36    #7
Jeśli chodzi o spadające atrybuty to tak było już na "czystym" Fm

Geras Partyzant

0
26.10.2008 10:09    #8
Musisz poświęcić więcej treningowi fizycznemu. Oni muszą trenować intensywnie, zeby umiejętności nie spadały, ale też nie zbyt intensywnie bo będą przetrenowani.

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.10.2008 12:15    #9
musicie pamietac ze to jest naturalne, ze starszemu zawodnikowi spadaja atrybuty, a zwlaszcza fizyczne. Mysle, ze nie ma takiego treningu, ktory dawalby mozliwosc utrzymywania atrybutow na takim samym poziomie przez cala jego kariere. Natomiast kazdy dobry trening pozwala wam utzymywac dyspozycje gracza u schylku jego kariery, ale nigdy jego umiejetnosci. To juz jest zapisane w kodzie gry.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.