Leganda=Dobry trener/scout?

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.10.2008, 22:01    Pytanie
Czy zawsze jest tak, że piłkarz, który stał się legendą klubu będzie dobrym trenerem lub scoutem? Przykład: Mam Arshavina. Jest "ULUBIEŃCEM KIBICÓW". Ma teraz podajże 32 lata. Chętnie bym go sprzedał bo już jest słaby (lepszy jest Kuba B. z Polski :D ). Ale z racji tego że był świetnym zawodnikiem to będzie świetnym trenerem lub scoutem? Gra u mnie od 5 lat. I w poprzednik sezonie dopiero zaczął przesiadywać na ławce.

jaruone Młody aktywista

0
17.10.2008 23:50    #10
kibice mogą się lekko zdenerwować jeśli sprzeda się ich ulubieńca, ale nie warto trzymać zgrzybiałych starców - szybkość 5, wytrzymałość 6 - siedzi taki w rezerwach i zerowy z niego pożytek (no hat-trick z juniorami w sparingu jeszcze czasem strzeli).
Czy będzie dobrym trenerem?? To zależy jakie ma predyspozycje - wielu graczy nie ma zamiaru wiązać się na stałe z footballem (trzeba by sprawdzić plany na przyszłość ), ci zaraz po zakończeniu kariery mają przeciętne staty (zdarzają sie wyjątki, ale ja nie spotkałem jeszcze super-wszechstronnego trenera z byłego zawodnika, zaraz po końcu kariery) a na "rynku" jest wielu zdolnych i tanich trenerów, którzy czekają na swoją szanse ;) Odpowiedź sama cisnie się na usta - bez sentymentów :P

Użytkownik uznał post za pomocny

0
18.10.2008 10:32    #11
Arshavin tak wygląda:
http://img13(...)wza4.png

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
18.10.2008 10:40    #12
Skoro nie gra możesz zaoferować mu kontrakt, oczywiście z mniejszymi zarobkami. I wtedy potrzymać go w rezerwach. Ewentualnie możesz się go pozbyć, jednak cały czas pilnować. W momencie zrobienia licencji trenerskiej sam podejmiesz decyzję - zatrudniasz czy nie? Trenerów nie jest tak trudno zakontraktować, dy mają podpisany kontrakt, a zarobki nie będą większe niż 10 tyś, więc nie będzie trudno podkupić.

0
18.10.2008 10:42    #13
On ma w ulubionych klubach EVERTON a w ulubieńcach MNIE. Kontrakt słabszy zaoferowałem, to wyśmiał :(

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
18.10.2008 10:49    #14
I pewnie tak samo wyśmieje filię :/
W takim razie albo trzymasz go i jego zarobki w rezerwach, czekając - i dużo ryzykując - aż skończy karierę (i do ostatniej chwili nie wiedząc jakim trenerem będzie), albo go sprzedasz i poczekasz nie męcząc się jego wysokimi zarobkami.
Nie ma absolutnie żadnej zasady co do tego, że dobry zawodnik będzie dobrym trenerem (chociaż chyba prędzej Arshavin będzie lepszy niż jakiś polak z 3. ligi), tak więc być może za dwa lata to ty go wyśmiejesz. Wg mnie skoro go nie potrzebujesz to nie baw się w sentymenty...

mesjo Partyzant

0
19.10.2008 15:03    #15
ale z tego co widze, to on jeszcze nie jest calkowitym emerytem:szybkosc i przyspieszenie na niezlym poziomie, wytrzymalosc tez ujdzie.Ja bym go jeszcze nie skreślał.No moze nie bedzie supergwiazdą, ale moze jeszcze pomóc.Tym bardziej ze techniki nie stracił i nie straci.No chyba ze ty widzisz ze jest bezużyteczny, wiec sie nie wahaj, tylko go puść.Ale mowie, to zalezy od ciebie.Takie jest moje zdanie.

mc71 Partyzant

0
19.10.2008 15:18    #16
Pozbądź sie go jeśli go nie będziesz wystawiał. Zarobki ma ogromne, a moze tylko popsuć atmosfere w zespole.Tto co Ci zostanie z jego zarobków, możesz przeżucic na fundusz transferowy i zatrudnic świetnego trenera z innego klubu:)

Geras Partyzant

0
26.10.2008 09:46    #17
To czy piłkarz będzie po zakończeniu kariery dobrym trenerem/scoutem zależy od tego jakie umiejętności wylosuje mu komputer, a nie od tego jakim był piłkarzem.
Spróbuj go gdzieś wypożyczyć, a potem zobaczysz jakim będzie trenerem, bo trzymanie w rezerwach zawdonika zarabiającego 100tyś nie ma sensu.

Taher Młody aktywista

0
26.10.2008 10:45    #18
A mi się wydaje ,że jak zawodnik sam nie chce być trenerem to lepiej tego nie próbować zmieniać.Lepszymi trenerami sa zawodnicy ktorzy chca nimi byc.Tak mi sie wydaje ,ale i spotkalem sie 2 razy z taka sytuacja.Raz jak mialem Tomasza Szale ktory był zdecydowany rozstac sie na dobre z piłka.Co chwile mu gadałem ze byl by dobrym trenemr itd.Wreszcie jak miał 36 lat zdecydował sie zakonczyc kariere!I byłem załamany."Chodowałem" go przez tyle lat a trener do niczego.Wszystkie atrybuty(psychiczne i trenerskie) ponizej 8 a tylko defensywa mial 9

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution