Determinacja i Agresja

mrjonhs Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.10.2008, 20:40    Pytanie
1.Dzisiejszego dnia grając w FM-a zauważyłem coś bardzo dziwnego- kiedy mój zawodnik w meczu dostał czerwoną kartkę i ostro skrytykowałem jego zachowanie, gwałtownie w dół poszły punkty umiejętności "agresja". Czy to jest normalne w takich przypadkach? Czy agresja może tylko spadac, czy także wzrastać(choć nigdy się z tym nie spotkałem).
2.Za każdym razem, kiedy szkole młodych zawodników i siedzą w rezerwach mając po 17 lat zauważyłem dziwny spadek atrybutu determinacji, lub u newgenów skok tego atrybutu aż o 2-3 punkty naraz. Co zrobić, żeby u niektórych zawodników nie spadał ten atrybut?(chociaż regularnie wystepuja w drużynie rezerw, min Sankhare, Sakho)

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
22.10.2008 20:43    #1
1. Może to taki typ człowieka? Objechałeś go, zrozumiał, że zawalił i zmienił mu się charakter? Jeśli tak jest, to znaczyłoby, że SI robi coś fajnego.

2. Dawaj im szanse na grę w pierwszej drużynie. Zawodnik, gdy zrozumie, że ma szansę na grę z najlepszymi, będzie fruwał na treningach, by Ciebie przekonać do swoich umiejętności.

Użytkownik uznał post za pomocny

delgard Partyzant

0
23.10.2008 11:24    #2
O ile wiem, atrybut aggression nie wpływa na stosowanie nieczystych zagrań, a co za tym idzie, na ilość żółtych/czerwonych kartek. Wśród atrybutów ukrytych jest jeden o nazwie dirtiness - i on właśnie decyduje w takich sytuacjach.
Natomiast determination zmienia się najczęściej podczas przebywania pod opieką doświadczonego zawodnika. Jeżeli determination nauczyciela jest wyższe niż ucznia, to młodemu ten współczynnik będzie wzrastał. W przeciwnej sytuacji uczeń będzie obniżał swą determinację do poziomu nauczyciela.

Użytkownik uznał post za pomocny

michal24s Młody aktywista

0
23.10.2008 15:30    #3
Może zobaczył, że zrobił źle i jest mniej agresywny.

adimuszka Partyzant

0
28.10.2008 11:32    #4
;] nie zgadzam sie delgard.. Kerry ma rację też to zobaczyłem.. mam zawodnika co często dostaje żółte i czerwone kartki ilekroć go ukarze leci mu agresja w dół.. jest to środkowy pomocnik jedyne co ma na żółto to właśnie agresje 6 i waleczność 8 (a tak wszystko ponad 10).. obserwowałęm tego zawodnika i na początku mu leciała gwałtownie teraz trochę mniej.. pamiętam też jak miałem zawodnika podobnego zleciała mu agresja aż do 2 więc to napewno zależy od karania zawodnika.. postaram się poeksperymentować troche i go nie karać za kartki :)

Taher Młody aktywista

0
28.10.2008 15:01    #5
A ja mialem incydent z determinacja.Poszukiwalem dobrego wysokiego napastnika i pechem wybralem Pawła Smołke z wisly.No cos tam strzelil (3 gole w 10 meczach).Po sezonie chcialem sie go pozbyc i wystawilem na lsite.Patrze w profil a tam skok determinacji o 2 ,a w osobistych mial cos ze pragnie udowodnic swoja przydatnosc

RIDS Partyzant

0
29.10.2008 09:25    #6
Ciekawe,ciekawe ja czegoś takiego nie miałem.
Zapraszam wszystkich graczy CS 1.6 na serwer CsSniper[JailBreak] @OwnServer.pl !!!
IP: 188.165.209.38:25088. O szczegóły pisać na PRIV!

dooomiiin Młody aktywista

0
30.10.2008 13:14    #7
1. Przeważnie tak się dzieje, że kiedy zawodnik dostaje czerwoną kartkę, a później przyjmuje krytykę (np. mówi, że będzie się starał panować nad sobą) to mu spada ten atrybut w dół o 1. Ale nie u każdego piłkarza to wychodzi. To zależy w głównej mierze od jego charakteru.
2. Młodym dawaj więcej grywać. Po prostu:)
by dooomiiin

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
31.10.2008 13:11    #8
1. Każdy zawodnik ma dwa ukryte atrybuty psychiczne: sportowe zachowanie oraz profesjonalizm, które mają wpływ na sytuację opisaną powyżej. Ukaranie zawodnika po czerwonej kartce jest dla niego karą dodatkową (przecież już został usunięty z boiska i osłabił drużynę). Sygnał od trenera traktuje jako polecenie do mniej agresywnej gry następnym razem, stąd taka reakcja. I prawidłowo. Prawdziwych sportowców i profesjonalistów ja nie karzę dodatkowo. Czerwone kartki się zdarzają, a to jest piłka i chłopaki mają walczyć.
2. rację ma dooomiiin - kiedy grają to się rozwijają szybciej (daj im pograć w pucharach albo rozważ wypożyczenie)

dziękuję za wypowiedź

Taher Młody aktywista

0
31.10.2008 13:22    #9
Mam tutaj obrazek z czerwona kartka.Mam jeszcze kolesia ktorego wyciagnelem z rezerw bo ma potencjał(22 lata) i dalem mu pograc w paru meczach to tez mu determinacja skoczyla o 2.Ale ta fota dupna sorki

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.10.2008 o godz. 13:24

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.