A kasa za transfery gdzie?

jurandrulez Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.11.2008, 02:15    Pytanie
Witam,

to moj dziewiczy post, wiec biore pod uwage to, ze zostane zjechany :)

Sprawa jest taka...

Dlaczego pieniadze, ktore kluby placa za kupno moich graczy, nie wedruja do mojego budzetu transerowego? Runda jesienna za mna... wyprzedalem polowe skladu, bo ceny byly BARDZO ZACHECAJACE..a tu zonk, ani kasy a nowe transfery, ani pilkarzy...
odrazu uprzedzam tych madrych co zaczna pisac: "A na pewno nie zgodziles sie na placenie w ratach?" albo "a moze cena byla taka wysoka, bo w nia wliczone byly dodatkowe klauzule" - kasa mialabyc przelana odrazu - w calosci.

moze ja sie nie znam, moze ja glupi jestem, czlowiek goni za pinionsem i nie ma czasu pomosylec. Szczerze - to nigdy nie mialem takiego problemu.. zawsze co zarobilem, to zaraz wydalem na nowych graczy. Temat nie jest zadna prowokacja ani nic w tym stylu, takze nawet jesli odpowiedz jest dla was oczywista - prosze podajce.

Zglaszalem sie juz do siedziby zarzadu z prosba o dodatkowe fundsze na trasfery - o.. takiego wala... nawet na oranzade nie dali.
Czekalem, az zaskocza mnie uciulanymi pinionsami w nowym sezonie, ze bede bogaty i bede kupowal, kupowal, kupowal... to dali tyle ze na draze i baton ledwo starczylo...

mam patcha 9.0.1, najnowsze stery do grafiki, wszystkie uaktualnienia, orygiala gre, legalnego windowsa, program antywirusowy, wode swiecona, figurke matki boskiej fatimskiej na biurku oraz uregulwoany stosunek do sluzby wojskowej, wiec nie wiem o co chodiz...

Pozdrawiam,
Jurandr

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.11.2008, 02:19

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
23.11.2008 02:29    #1
Nikt cie nie zjedzie. Rzadko kiedy widzi się tak skrupulatny opis problemu na suflerze :D
Tak więc - jakim klubem grasz? Sprawdź w zakładce 'Finanse' ile procent z transferó idzie ci na konto. Może jest to niewielki %, czego nawet nie zauważasz. Może jest to 0%. Sprawdź.

Użytkownik uznał post za pomocny

jurandrulez Partyzant

0
23.11.2008 02:45    #2
Gram Legia - 75% dochodow z transferow do wykorzystania...
tyle, ze np. Rogera opylilem za 3,1mln, a Astiza za 5 mln funtow (nie pytajcie jak i dlaczego - nikt chyba ta propozycja nie byl bardziej zdziwiony niz ja)... to pi razy drzwi 6 baniek powinienem miec... a musze sie rozgladac za wzmocnieniami z wolnych transferow... i wez tu walcz o lige mistrzow, i wez tu walcz.. ale ja sie staram :)

(btw - tyle, ze i tak w eliminacjach zagra Wiselka - nawet jak spadnie do drugiej Ligi...ida swieta - bug sie rodzi)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.11.2008 o godz. 02:47

0
23.11.2008 02:53    #3
A jak z kasą, którą miałeś przed sezonem? Jeśli jej też nie ma to musisz poczekać sezon, może za rok kasa wróci. Przynajmniej powinna ^^

Mos1ek Młody aktywista

0
23.11.2008 03:22    #4
PS: w tym problem ze ten % sie co chwile zmienia i przed transferami mogles miec 10% i problemy finansowe a po tych transferach na koncie klubu bylo juz duzo kasy i ustalili ze od teraz moga ci dawac 75%...

Użytkownik uznał post za pomocny

jurandrulez Partyzant

0
23.11.2008 04:27    #5
Na poczatku sezonu mialem budzet ok. 700k. Kupilem paru grajkow i kasa zeszla z konta wzorowo, tylko wlasnie ze sprzedazy jakos wplywac nie chce.. w sumie to nie przygladalem sie, az tak dokladnie % i tym czy dostawalem jakas, chociazby minimalna kase za transfery. Poporstu spodziewalem sie kilku baniek, ktore nie dotarly do mnie. W kazdym razie dzieki za fachowe porady i uwagi. Przyjrze sie tematowi dokladniej na nowym save i napisze co i jak.. a noz znajdzie sie jeszcze, ktos z podobna pierdola, ktos kto bedize chcial to przeczytac (a Legia pewnie sporo osob bedzie grac).

Dzieki i pozdrawiam.
Jurand

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.11.2008 o godz. 04:28

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.11.2008 08:44    #6
Może klub ma problemy finansowe i dlatego "zjada" ci kasę z transferów. Ta kasa nie zginie, może poproś zarząd o dodatkowe środki na kupno graczy lub zwiększenie budżetu płacowego. W ostateczności spróbuj poprosić o ulepszenie szkółek albo o wybudowanie nowego/ powiększenie stadionu.

0
23.11.2008 10:32    #7
[quote=kuab]Ta kasa nie zginie[/quote]
Oj, uwierz, że może zginąć. Dziwniejsza jest sytuacja, gdy na nowy sezon zarząd zapowiada jakieś 66M funtów na transfery a nie dostajesz nic.
[quote=kuab]może poproś zarząd o dodatkowe środki na kupno graczy lub zwiększenie budżetu płacowego.[/quote]
[quote=jurandrulez]
Zglaszalem sie juz do siedziby zarzadu z prosba o dodatkowe fundsze na trasfery - o.. takiego wala... nawet na oranzade nie dali.
Czekalem, az zaskocza mnie uciulanymi pinionsami w nowym sezonie, ze bede bogaty i bede kupowal, kupowal, kupowal... to dali tyle ze na draze i baton ledwo starczylo...
[/quote]

jurandrulez Partyzant

0
23.11.2008 11:45    #8
Zrobilem sobie nowego save, po to tylko, zeby przyjrzec sie, jak to p.Miklas pieknie robi mnie w wala:) Dostalem na poczatek sezonu 1,1 mln i 60% z transferow do wykorzystania. Sprzedalem zaraz na starcie Rogera za 4,5mln, dostalem te 60% i zaraz zmniejszyli mi procent od transferow do 30%. Poprosilem o modyfikacje budzetu - co by miec nieco wiecej na pensje - zawsze to nieco lepszch graczy moza skusic i BACH! zmniejszyli procent od trasferow do 10%. Takze - z tego co widze - w tym roku nie sprzedam calego skladu i nie zbuduje potegi 'od podstaw' :) Dzieki wszystkim za pomoc!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution