Fletcher za 55 mln?! - transfery

Sledziu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.11.2008, 20:47    Pytanie
Pytanie mam, bo osobiście jeszcze nie posiadam FMa 2009.
Kumpel grający na spiraconej wersji pokazywał mi, że sprzedał Fletchera za 55 milionów funtów do City i Teveza za 55 do Arsenalu, co wydaje się gruubą przesadą. Zapytam więc - czy u wszystkich rynek wygląda tak kosmicznie?
P.S. O Ballacku za 5 mln też słyszałem :/

Kanius Partyzant

0
23.11.2008 21:42    #10
Znam gościa który ma orginałkę(zielin napewno Go pamietacie) sprzedał gościa za 30 mln funtów + klauzule dzisiaj podajże oczywiście w wersji 2009.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
23.11.2008 21:47    #11
Jak najbardziej, Foster i Kuszczak to wielkie nadzieje!

Ej, w sumie nie kumam, po co ten temat został założony... Nie powinno nas obchodzić, co się dzieje w pirackich wersjach, niech się martwią Ci, co je posiadają.

Abdulinho17 Młody aktywista

0
23.11.2008 22:40    #12
kto powiedzial ze takie sumy sa w piratach tylko ?;>
Visca el Barça !

mrjonhs Młody aktywista

0
23.11.2008 22:55    #13
Haha, a może kolega niedosc zę pirat to jeszcze oszust? Mozliwe że stworzył nowych menagerów i sprzedał sam sobie za takie astronomiczne kwoty piłkarzy...Kto by Ci dał za Fletchera 50mln, no chyba ze złotych xD

alienator Młody aktywista

0
23.11.2008 23:40    #14
@mrjohns
puknij się w główkę.

na innym forum czytam właśnie że jest lipa z transferami:
"Nie mam pytań... chyba przydałby się jakiś patch na transfery, które jeszcze do niedawna wychwalałem.
Skończyłem sezon, chcę się pozbyć graczy, którzy grali mało lub wcale i których nie przewiduje w pierwszej osiemnastce na przyszły sezon. W tym gronie znaleźli się m.in. Bonera, Jankulovski, Ambrosini... Skorzystałem z opcji "proponuj klubom" i co się okazuje? Bonera, wart aktualnie €5mln, zagrał ze 3 pełne mecze - idzie do Udinese za 14 baniek, choć płacone w ratach. To jest nic. Po Ambrosiniego, który zagrał może jedną połowę przez cały sezon, 32 lata na karku, aktualnie warty wg specjalistów €1mln (tak, jeden milion euro) zgłosił się Man City i chce go kupić za jedyne... 35 milionów (!) płacone od ręki (!) + 50% z zysku z następnego transferu. To jest realizm? Hyh, za tę cenę można mieć trzech Miguelów Veloso."

troche przesada;]

Psiuwa Partyzant

0
24.11.2008 00:34    #15
Takie kosmiczne ceny są możliwe... Ja ja zobaczyłem że Ballack przeszedł do Realu za 6 milionów to pomyślałem sobie dwie rzeczy :

1. Widać że niemiec jest tani
2. NIE WIERZE!! REAL WYDAŁ TYLKO 6 MILIONÓW ZA ZAWODNIKA!

A tak na serio skoro naprawdę dobrzy zawodnicy są tak tani to czemu by nie sprzedawać słabszych zawodników za kosmiczne ceny... Jak za Teveza to za dużo trochę, ale tylko trochę to jak do Flechera to jest kilkakrotnie większa kwota niż jego wartość! No ale widać że przeszedł do City! Araby działają ^^ nawet w FMie!

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
0
24.11.2008 01:16    #16
Problem dotyczy chyba tylko transakcji dokonywanych przez gracza, inne wyglądają racjonalnie. Twórcy poszli w kierunku zaufania w rozsądek graczy. Wcześniej Ballacka nie kupiłbyś wcale, teraz kupujesz za grosze. Z dwojga złego wolę opcję numer 2.
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

Sledziu Partyzant

0
24.11.2008 07:01    #17
Temat zrobiłem, bo jestem ciekawy jakie jeszcze ciekawe transakcje się zdarzają.
Nie było żadnych innych managerów. Ciekawe jest też to, że Fletcher poszedł za cały ich budżet (wynosi właśnie 55 mln) i podejrzewam, że jeśli City miało by więcej na transfery to tytle dali by za Darrena.
Za te 55 można spokojnie kupić Veloso, Moutinho, Arshavina i Fernandeza. 4 in 1.

zenekrolnik Młody aktywista

0
24.11.2008 07:13    #18
Mam załadowanych 8 lig grywalnych i prawda jest taka, ze kwoty transferowe są bardzo realistyczne, jak wspomniany Ballack. I nareszcie da się targować, na początku Sporting żądał odpowiednio za Joao Moutinho (15 mln, w ratach po targowaniu zapłaciłem 10 mln) podobnie za Miguel Veloso gdzie utargowałem aż 6 mln.

No ale faktycznie Man City szaleje ( Gram Tottenhamem ), nie da się z nimi rywalizować, oferowałem za Hamsika 15 mln w ratach, a oni lekką ręką dali 30 mln.
Podobnie jak za 4 innych piłkarzy.

Sledziu Partyzant

0
24.11.2008 07:26    #19
Ballack to normalna cena? 5 milionów? Za doświadczenie i umiejętności?
6 za Veloso to chyba tym bardziej nierealistyczna kwota, jako za jednego z najbardziej perspektywicznych pomocników.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.