Łooo wywarło to na mnie niesamowite wrażenie
Media Markt to nie jedyny sklep - cieszy mnie że nie ma w nim prowizji od sprzedaży (co nie znaczy że takich praktyk w sklepach nie stosują), zaś martwi, że zatrudniane są tam osoby niekompetentne - i nie generalizuję - być może Twoi znajomi świetnie by doradzili stream85 - bo może mają pojęcie o sprzedawanym towarze i są uczciwi.
Niestety w większości sklepów powiedzą standardową formułkę "ma pan tu super nagrywarkę w promocyjnej cenie, schodzi jak świeże bułeczki, mamy ją od dawna w sprzedaży,jeszcze nie było ani jednej reklamacji" - nie spotkałem jeszcze gościa w MM czy innym Saturnie który by powiedział (no raz spotkałem, ale nie wystrzelił z takim hasłem sam tylko przyznał sie jak już wiedział że i tak kupię na allegro, że sam tam kupił
) "no tanie są, ale radziłbym panu dołożyć 10 zł i kupić w sklepie X sprzęt Y - niewiele droższy, a o niebo lepsze korekcje błędów i wykonanie, a w tym sklepie X mają teraz dobre ceny"
W sprzedaży jest złota zasada "nasze jest najlepsze bo nasze" - i nie ważne że sami dla siebie kupujemy u konkurencji. Dlatego proponuję świadome zakupy (od tego są portale i fora dyskusyjne - by poznać opinie użytkowników) a nie zdanie się na humor i nieraz wątpliwą wiedzę sprzedającego.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.11.2008 o godz. 08:47
Najnowsze posty