Gole w koncowce ...

goregli Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.11.2008, 09:36    Pytanie
w mojej grze bardzo czesto tj. z 10 meczow moze w 8 meczach przeciwnik strzela gole na przelomie 80 - 90 min. I wyglada to tak ze moi zawodnicy potrafia cisnac cala druga polowe, ale w koncu przeciwnik trzela tego gola ... staram sie bardziej skoncentrowac wtedy na obronie i oszczedzaniu pilki w tych 10 min, ale nie pomaga ...czy ktos zauwazyl cos podobnego ?!

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
28.11.2008 17:44    #20
Ja gram 4-4-2 i kiedyś się zdarzały łupie błędy, teraz już nie, jak zmieniłem polecenia dla drużyny :)

Kasmilus Młody aktywista

0
28.11.2008 17:47    #21
Ja tylko troche cofam obrone i gram troszke mniej ofensywnie( nie żeby cała drużyna rzucała się do ataku) i jest dobrze bo trudno nie stracić bramki jeśli cała drużyna przeciwnika siedzi ci w polu karnym.

goregli jak obrońcy są wolni a napastnicy szybcy no to chyba oczywiste kto zostaje w tyle ;)

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
28.11.2008 17:56    #22
Taktyka:
http://img22(...)uhl9.png
Polecenia:
http://img22(...)1ed4.png
POLECAM!

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 28.11.2008 o godz. 18:00

jaruone Młody aktywista

0
28.11.2008 22:14    #23
i co to ma być remedium na wszystko - ta taktyka i nastawienie ?? Bullshit :)
w Evertonie pod konkretnych zawodników może działa - choć wygląda toto jak.... prośba o atak środkiem boiska, przez rozstępująca się jak morze przed Mojżeszem obronę ;)
ale :
1) w 2009 nie masz możliwości zejść do boków , i przejścia środkowego pomocnika w defensywnego przy stracie piłki (strzałki tył - przód w 2009 odpowiadają za częstotliwość rajdów)

2) liczą się zawodnicy - ich umiejętności (koncentracja się kłania), odpowiednie morale i nastawienie oraz klasa przeciwnika.Nie ma uniwersalnej taktyki.

Schodzenie do defensywy i gra na czas może odbijać się czkawką - jedna kontra i po meczu, a zanim drużyna się zbierze koniec meczu.
Proponuję mocny pressing na dociśnięcie - może przynieść efekty (z odpowiednimi zawodnikami). Choć nie powiem gdy gram z kimś mocnym i prowadzę fartownie często łapię sie na tym że mam ochotę murować bramkę i grac na czas - czasem sie udaje.... tak z raz - dwa na 10 prób ;)

a te mordercze końcówki działają w 2 strony - właśnie wygrałem mecz strzelając bramkę na 2-1 w 94 minucie (4 dogrywki) - proponuję popracować nad taktyką, zoptymalizować skład, zbadać morale.... i czasem słuchac co ma asystent do powiedzenia w czasie meczu, a może będzie lepiej ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------
kurde ale z doliczaniem minut to przeginają - sędzia doliczył 4 min a mecz trwał 100 - wkurzać mnie to zaczyna

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.11.2008 o godz. 16:19

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.