Spadek formy drużyny

rungusik Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.12.2008, 21:35    Pytanie
podobnego tematu nie znalazłem więc piszę

Otóż tak prowadzę Derby Country (1sezon oczekiwania 19 miejsce zająłem 14lokatę) teraz w 2 sezonie wg. prognoz mam zająć 17pozycję ale po ok 15 kolejkach zajmowałem..uwaga 3 miejsce z 1 ptk straty do lidera! (żadnego grzebania w edytorze, nie wczytuje po porażce tylko czasem Genie Scouta używam). Jednak od 8 meczy drużyna "przestała grać". Rozumiem porażki z chelsea czy arsenalem na wyjazdach ale w 8 meczach doznałem 8 porażek. Nie zmieniałem taktyki (tylko drobne modyfikacja podkreślam drobne), dokonałem 1 transferu(gracz rezerwowy) a moja ekipa ma problem ze zremisowaniem meczu z ligowym słabeuszem, którego zmiatałem z boiska na początku sezonu. Czy to jest bug? Raczej w to wątpię ale proszę, niech ktoś mi wyjaśni o co tu biega...

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.12.2008 21:37    #1
[quote]Czy to jest bug? Raczej w to wątpię ale proszę, niech ktoś mi wyjaśni o co tu biega... [/quote]

Sądzę, że może mieć to podłoże w słabym przygotowaniu i fakcie, że tylko jeden nowy zawodnik to mało.

Aczkolwiek, ja zacząłem genialnie sezon (pierwsze osiem meczy - 7 wygranych 1 remis), a teraz remisy na zmianę z porażkami :/

michaeel Przodownik pracy

0
07.12.2008 21:38    #2
Zmień taktykę. Najwyraźniej rywale poznali Twoją taktykę na wylot i będą Cię jechać jak chcą. Oczywiście nie zmieniaj diametralnie, tylko stopniowo, aż sytuacja Twojego zespołu się poprawi.

Użytkownik uznał post za pomocny

jasiekkal Partyzant

0
07.12.2008 21:55    #3
Tez mysle ze to taktyka. Ja generalnie co jakis czas zmieniam (no chyba ze druzyna gra dobrze). Ale jak tylko druzyna wpada w kryzys (3-4 slabe mecze) zmieniam taktyke. To tez od razu nie pomaga ale przynosi pewne efekty

Użytkownik uznał post za pomocny

xFF Partyzant

0
07.12.2008 21:58    #4
a nie pomyslales ze te dobre mecze to jakis bug albo pare glownych pilkarzy bylo w fenomenalnej formie poprostu :] a teraz graja przecietnie i poprostu tak jak powinno byc Derby za dobrze nie gra;]

rungusik Partyzant

0
08.12.2008 17:14    #5
[quote=xFF]a nie pomyslales ze te dobre mecze to jakis bug albo pare glownych pilkarzy bylo w fenomenalnej formie poprostu :] a teraz graja przecietnie i poprostu tak jak powinno byc Derby za dobrze nie gra;][/quote]

no tak ale jak ktoś jest formie to przez np parę miesięcy (kilkanaście meczów) ale jeżeli drużyna grała POPRAWNIE półtora roku i z meczu na mecz przestała grać to to nie chodzi chyba o formę poszczególnych graczy. Rozumiem że z potęgami nie mam szans szczególnie na wyjazdach ale porażki bez walki ze średniakami bolą, szczególnie na własnym obiekcie.
Postaram się pozmieniać ciut w taktyce i opisze jak ten eksperyment wyszedł ;)

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
08.12.2008 17:19    #6
Ja Evertonem ani razu nie zmieniałem taksy i i tak fajno grali ^^
Może zadyszka

Sieman Partyzant

0
11.01.2009 14:55    #7
A czy na spadek formy zespołu pomoze zmiana treningu? ( bo ciezko uwierzyc mi w to ze komp juz po roku rozgryzl moja taktyke i nagle musialbym ja zmieniac, i tak co roku) ma ktos jakies pomysly? albo jak wy sobie radziliscie ze slabsza forma zespolu( u mnie trwa ona ok 2 miesiace wiec nie jest to raczej chiwlowa zadyszka i cos musze zmienic).

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.01.2009 17:26    #8
[quote=Arek96]Ja Evertonem ani razu nie zmieniałem taksy i i tak fajno grali ^^
Może zadyszka[/quote]

Bo mając tyle kasy i takich gracz to sztuką jest nie wygrać....

Abdulinho17 Młody aktywista

0
11.01.2009 18:07    #9
Spadek formy to rzecz normalna :) i tu okaze sie czy masz dobrych graczy , bo oni juz nie graja tak efektownie jak napoczatku gry :) jesli masz dobrych graczy to nawet w takim kryzysie powinni wygrywac mecze , z trudem ale powinni :)
Visca el Barça !

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.