Rzuty rożne - ustawienia

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.12.2008, 19:26    Pytanie
Witam.

Właśnie się przekonałem że po rozegranych 2 sezonach mój Dram Team strzelił z rzutów rożnych 2 bramki, z czego jednego swojaka zaliczył bramkarz przeciwnika.

Jak widać wesoło u mnie z tymi bramkami nie jest :P

Gram w lidze angielskiej - patrząc na ilość zdobywanych bramek przez inne drużyny moi strzelają ich piekielnie mało.

Nie posiadam drużyny Guliwerów średnia wzrostu dla całego pierwszego zespołu 180cm co jak patrząc na statsy ligi (193 cm - fuck skąd oni ich biorą?) trochę mało.

Gra głową stoi na całkiem niezłym poziomie średnia 16 pkt, skoczność jeszcze lepiej średnia 17. Pomijając w liczeniu średniej bocznych obrońców było by jeszcze lepiej bo mowa tu o dwóch karakanach odpowiednio 172 i 166 cm wzrostu, średnia była by jeszcze lepsza - myślę że OP i OL należy zostawić w spokoju, bo jeszcze mi ich rozdepczą :P

Na mecz (dom) wychodzi 4-6 kornerów. Ustawienie jakie stosuje podczas wykonywania tego stałego fragmentu gry :

N - Skuteczność (dalej S) 18, głowa (dalej G) 16, skoczność (dalej skok) 16 - nabieg na długi słupek. (178cm)

Opl - S 14, G 12 , skok 12 - nabieg na krótki słupek (177)

Opp - S 12 G 14, skok 12 - odegranie na krótki słupek (175)

Ps - S 19 G 9 skok 9 - atakuj bramkarza/tył w razie potrzeby (zamiennie z drugim Ps) (169 i 175)

Dps - S 12 G 19, skok 19 - stój przy długim słupku (188 cm - najwyższy zawodnik z pola w całej drużynie)

Ze względów taktycznych wolał bym pozostawić obu Os na swoich miejscach - Os (1) S 12 G 16 skok 16, Os (2) S 18 (sic!) G 19 skok 19 (fajny ?:P tylko kosi że hoho) (182 i 187 cm)

Był bym wdzięczny za wszelkie sugestie mogące poprawić skuteczność mojej drużyny w tym elemencie.

Ah bym bym zapomniał sugestie typu kup : koszykarza A,B,C mnie nie interesują.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 19.12.2008, 19:38

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
19.12.2008 19:30    #1
Ja zawsze, dosłownie zawsze biorą:
ROŻNE lewy i prawy - Na długi słupek
Jeden śr. nabieg na długi, drugi, stój przy długim. Jeden napastnik przy bramkarzu, drugi jako napastnik. Prawy skrzydłowy wychodzi do piłek z głębi pola, lewy skrzydłowy Tyl w razie potrzeby, a środkowi stoją przed polem karnym.
A tu temacik o rożnych.
Atu artykuł Brudasa o rożnych. Co prawda do 08 ale mało się zmieniło.
Środkowi:
Fazio, Samba, Vidal, Tamas, Mertesacker, Skrtel
A z napadziorów to wiadomo: Bendtner, Crouch, Samaras czy Adebayor (choć prawie nierealny)
I talent: Damien Le Tallec.

// Edytowano 14 razy, ostatni raz 19.12.2008 o godz. 19:47

Użytkownik uznał post za pomocny

0
19.12.2008 19:36    #2
[quote=Arek96]Ja zawsze, dosłownie zawsze biorą:
ROŻNE lewy i prawy - Na długi słupek
Jeden śr. nabieg na długi, drugi, stoj przy długi. Jeden napastnik przy bramkarzu, drugi jako napastnik.prawy wychodzi do pilek z glebi pola, lewy skrzydlowy Tyl w razie potrzeby, a srodkowi stoja przed polem karnym.[/quote]

Zapraszam do większego wysiłki jeśli interesuje cię plus :PPP

Żartuje na poważnie to standardowe ustawienia nie dają rady - żal patrzeć jak osiłki poniewierają "moich" - jedyna nadzieja że kalosz nie zgubił gwizdka to od czasu do czasu dostaje wapno.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.12.2008 o godz. 19:37

0
19.12.2008 19:51    #3
hehe "Jeden napastnik przy bramkarzu, drugi jako napastnik" nie wiem czy zauważyłeś ale w mojej taktyce jest tylko jeden napastnik, a w dwunastu grać nie pozwalają, a szkoda :P

A na poważnie to mi się marzy "cytat z wieczorka" - kto chodzi na polskie ruiny, zwane od czasu do czasu stadionami temu chyba nie muszę tłumaczyć :P
Podejrzewam tylko że Fm jest zbyt ułomny aby coś takiego zaprojektować :/

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
19.12.2008 19:53    #4
Sorry. Przedstawiłem swoje ustawienie. Przeczytaj artykuł i masz :]

0
19.12.2008 19:58    #5
To co podesłałeś jest mi znane i było stosowane - z kiepskim skutkiem dodam.

Jak sam widzisz sytuacja znacznie się różni od tych przedstawionych w tematach i dlatego potrzeba czegoś nowego dopasowanego do warunków jakie posiada moja drużyna.

Zapraszam do dalszej dyskusji :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.12.2008 o godz. 19:59

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
19.12.2008 20:21    #6
ja zawsze daje OŚ( bądź inny zawodnik który ma skoczność i grę głową na bardzo wysokim poziomie ) przy bramkarzu, jeden z napastników nabieg na pierwszy słupek, drugi napastnik wychodzi z głębi pola. Rzuty rożne bite w pole bramkowe a wykonawca wysoki współczynnik rzutów rożnych. Pozdrawiam :)

edit :
zapomniałem napisać ze po ok .13 kolejkach 5 bramek z rzutów rożnych :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.12.2008 o godz. 20:25

wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

0
19.12.2008 20:35    #7
Panowie po pierwsze ja nie gram Barcą czy innym mocarzem - Nie mogę pozostawić w tyle pierwszego z brzegu zawodnika. Po drugie gram JEDNYM napastnikiem - ja wiem że mój pierwszy post jest trochę długi, ale na litość boską ... czytanie z tego co wiem nie boli. Po trzecie standardowe rozegrania nie zdają egzaminu.

Chodzi mi bardziej o krótkie rozegranie, szarańcze, wejście zgłębi pola na bramkę, bo wszelakie wrzutki na pole karne są skazane na niepowodzenie.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 19.12.2008 o godz. 20:38

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.12.2008 21:08    #8
Skoro w FM 09 pada sporo goli z dystansu, to ustaw rożne na - poza polem karne i tam ustaw gracza z dobrym/mocnym strzałem z dystansu.

brodacz_niemily Partyzant

0
20.12.2008 20:14    #9
ja inaczej rozwiazuje to mam 5-8 goli na sezon, mam w skladzie silnych (sila +13) 3 graczy ktorzy maja kolo 190cm ,
wrzucaj ZAWSZE (nie mam wirtuozow 11-15 rzuty rozne)
lewy rog -> prawonozny
prawy rog -> lewonozny
gdzie? -> ZAWSZE w pole bramkowe
ustawienie zawodnikow:
1 Atakuj bramkarza (najwazniejszy, nie wazne tak mocno jest wykanczanie akcji gdyz on bedzie mial bardzo proste do strzelenia okazje wiec +10 jest ok, inaczej jak sie gra na krotki slupek to bardzo wazne jest wykanczanie, ale to na inny temat)
1 dlugi (mniej wazny)
1 krotki slupek (wazny)
1 nabieg na krotki (mniej wazny)
2 wchodzic do pilki ... (niewazne byleby odciagali uwage)
2 za polem karnym z dobrym strzalem z dystansu (raz na ruski rok moze sie przydac)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.