Rzuty rożne - ustawienia

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.12.2008, 19:26    Pytanie
Witam.

Właśnie się przekonałem że po rozegranych 2 sezonach mój Dram Team strzelił z rzutów rożnych 2 bramki, z czego jednego swojaka zaliczył bramkarz przeciwnika.

Jak widać wesoło u mnie z tymi bramkami nie jest :P

Gram w lidze angielskiej - patrząc na ilość zdobywanych bramek przez inne drużyny moi strzelają ich piekielnie mało.

Nie posiadam drużyny Guliwerów średnia wzrostu dla całego pierwszego zespołu 180cm co jak patrząc na statsy ligi (193 cm - fuck skąd oni ich biorą?) trochę mało.

Gra głową stoi na całkiem niezłym poziomie średnia 16 pkt, skoczność jeszcze lepiej średnia 17. Pomijając w liczeniu średniej bocznych obrońców było by jeszcze lepiej bo mowa tu o dwóch karakanach odpowiednio 172 i 166 cm wzrostu, średnia była by jeszcze lepsza - myślę że OP i OL należy zostawić w spokoju, bo jeszcze mi ich rozdepczą :P

Na mecz (dom) wychodzi 4-6 kornerów. Ustawienie jakie stosuje podczas wykonywania tego stałego fragmentu gry :

N - Skuteczność (dalej S) 18, głowa (dalej G) 16, skoczność (dalej skok) 16 - nabieg na długi słupek. (178cm)

Opl - S 14, G 12 , skok 12 - nabieg na krótki słupek (177)

Opp - S 12 G 14, skok 12 - odegranie na krótki słupek (175)

Ps - S 19 G 9 skok 9 - atakuj bramkarza/tył w razie potrzeby (zamiennie z drugim Ps) (169 i 175)

Dps - S 12 G 19, skok 19 - stój przy długim słupku (188 cm - najwyższy zawodnik z pola w całej drużynie)

Ze względów taktycznych wolał bym pozostawić obu Os na swoich miejscach - Os (1) S 12 G 16 skok 16, Os (2) S 18 (sic!) G 19 skok 19 (fajny ?:P tylko kosi że hoho) (182 i 187 cm)

Był bym wdzięczny za wszelkie sugestie mogące poprawić skuteczność mojej drużyny w tym elemencie.

Ah bym bym zapomniał sugestie typu kup : koszykarza A,B,C mnie nie interesują.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 19.12.2008, 19:38

dull Młody aktywista

0
20.12.2008 20:42    #10
A ja zawsze gram na krótki słupek...wysoki, skoczny, dobrze grający głową obrońca nabiega (obrońca, bo przeważnie jest silny i wysoki) na krótki słupek. Natomiast dośrodkowania muszą być wykonywane przez fachowca tzn. przynajmniej atrybut 16 + opanowanie itd. Dobrany musi być do konkretnej strony ze względu, na fakt, że dośrodkowanie musi być dochodzące do bramki.. na efekty nie narzekam...

brodacz_niemily Partyzant

0
20.12.2008 20:47    #11
to sprawdza sie tylko w przypadku wysokiego wykanczania akcji o ile w FM08 jeszcze to dzialalo to teraz bez 15 wykanczania +13 opanowania nie ma co grac bo bardzo rzadko trafia w swiatlo bramki

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.