Strona

Ilość goli

Szarlatan Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
0
20.12.2008, 14:43    Pytanie
To już nie jest problem słabo zmotywowanych napastników, nieskutecznej taktyki czy małej rotacji składu, więc DARUJCIE SOBIE PISANIE BZDUR.

Zaznaczam, że gram już na patchu 9.0.2

Mianowicie, żenujące jest to, co zawodnicy robią z piłką w sytuacjach bramkowych - strzały albo w las, albo prosto w bramkarza, nie pamiętam gola z sytuacji jeden na jeden bo bramkarz broni wszystko. Bramki padają tylko z dobitek, dziwnych sytuacji, z dośrodkowań i samobójów. To nie przypadek, że co mecz, zawodnik ze trzy, cztery razy marnuje sytuacje bramkowe. Bywa, że w meczu miałem trzech zawodników, którzy nie wykorzystali po dwie, trzy, a nawet cztery sytuacje sam na sam.

W FMa gram już wiele lat, zawsze strzelałem dużo bramek, ale mnóstwo też traciłem - a w 2009 - mimo, że taktyk nie zmieniam, tracę najmniej bramek w lidze np. grając Dynamo Moskwa po ośmiu meczach i to z drużynami typu CSKA, Lokomotiw czy Spartak, miałem tylko 2 stracone bramki.

Teraz gram ligę meksykańską San Luis, i się odechciewa, jak klasowi zawodnicy nie mogą wykończyć akcji. i zaznaczam, że komputer ma TAKIE SAME problemy ze strzeleniem gola mojej drużynie.

Ktoś ma jakieś refleksje?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.12.2008, 15:20

Marcin22 Żołnierz frontu ideologicznego

Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.12.2008 14:53    #1
wiem u mnie też napastnicy bardoz malo wykorzystują akcji sam na sam ;/

Dawid229 Młody aktywista

0
20.12.2008 14:59    #2
No u mnie tez, nawet kupilem aguero do milanu i tez gra bardzo słabo

k@rpiu Partyzant

0
20.12.2008 15:27    #3
wydaje mi się, że to strzelanie prosto w bramkarzy to jest bug... mam podobny problem, ale spróbuj dać napastikom w ulubionych zagraniach, żeby trenowali np. loby, mijanie bramkarza albo nie strzelali na siłę...

Szarlatan Wróg ludu

0
20.12.2008 15:28    #4
Ktoś jeszcze ma podobnie, a może u kogoś wygląda to sensownie?

Wspomnę, że sparingi miałem obfite w gole, wyniki typu 7-0, 5-0, 4-0, natomiast w sezonie zasadniczym każdy mecz wygląda tak samo - wiele akcji i wykończenie typu "czy ktoś to nagrywa", czyli oczekiwania na jakąś przypadkową bramkę.

Szarlatan Wróg ludu

0
20.12.2008 16:10    #5
k@rpiu, dobry pomysł - sprawdzę, wcześniej przez moment też chciałem po to sięgnąć, ale czy to niedorzeczne, że klasowym piłkarzom trener musi udzielać wskazówek jak notorycznie nie marnować sytuacji sam na sam... bo bez tego ani rusz...

Swoją drogą problem dotyczy jakichkolwiek strzałów, także przykładowo oddanych z pola karnego po kilku podaniach z pierszej piłki i zgrabnym wyłożeniu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.12.2008 o godz. 16:12

michal24s Młody aktywista

0
20.12.2008 16:15    #6
Taa. Bug. Jak cały FM? Nie. To WY wyszukujecie bugi na siłę. Graliście kiedyś w GTA: SA albo S.T.A.L.K.E.R.a? Tam są bugi. U mnie napastnicy strzelają normalnie. Wiadomo, że nie ze 100% skutecznością, ale strzelają. A u mnie Aguero też słabo grał. Szkoda na niego pieniędzy.

hQ Partyzant

0
20.12.2008 16:59    #7
Mnie te sytuacje sam na sam bardzo irytują. Gram sparing z PSV (ja grałem Interem) i u nich jakiś "drewniak" miał jedną sytuację i strzelił mi gola z akcji 1vs1. A taki Zlatan miał 4 setki, mijał bramkarza i zamiast strzelić do pustej bramki, to celował w okolice chorągiewek jak jakiś amator.
Polska Gola

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.12.2008 17:03    #8
[quote=michal24s]Taa. Bug. Jak cały FM? Nie. To WY wyszukujecie bugi na siłę. Graliście kiedyś w GTA: SA albo S.T.A.L.K.E.R.a? Tam są bugi. U mnie napastnicy strzelają normalnie. Wiadomo, że nie ze 100% skutecznością, ale strzelają. A u mnie Aguero też słabo grał. Szkoda na niego pieniędzy.[/quote]

GTA: SA miało dużo bugów? Uał, grało mi się bardzo przyjemnie wiele razy i nie narzekałem :P

W FMi są bugi, ale bez przesady. U mnie napastnicy wykorzystują to, co mają wykorzystać i nie mogę narzekać. Raz zdarza im się wykorzystać 6 na 6 okazji, a niekiedy jedną na 20. To się normalnie zdarza i nie ma co narzekać.

I będę farmazonił bzdury o braku motywacji czy taktyki, bo to jest coraz bardziej rozwinięte z każdym FMem i wymaga coraz większej uwagi.

dooomiiin Młody aktywista

0
20.12.2008 17:05    #9
michal24s ma rację. To nie jest bug to tylko WY zaślepieni mylnymi wypowiedziami laików nieznających się na futbolu. I oczywiście zaraz się znowu odezwą twierdząc, że Fm to gra, a nie prawdziwy futbol. To prawda, ale czy w "prawdziwym" świecie KAŻDY napastnik wykorzystuje KAŻDĄ sytuację sam na sam?? NIE! W przeciwnym razie mielibyśmy po mniej więcej 50 goli w sezonie od naszej polskiej Ekstraklasy do angielskiej czy hiszpańskiej. Więc proszę WAS nie piszcie takich głupot i nie zakładajcie takich tematów. Marnujecie tylko swój i (zwłaszcza) nasz czas. A co do Aguero to też się zgadzam. Nie polecam go. Będą to pieniądze wywalone w błoto. U mnie w 34 meczach ligowych strzelił ledwie 15 bramek (a wychodził we wszystkich w pierwszej jedenastce). PoZdR
by dooomiiin

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution