Pozwolenie na pracę

SlimShady7 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.12.2008, 19:21    Pytanie
Wiele razy poruszany był temat pozwolenia na pracę w lidze angielskiej, ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi.

Prowadzę AFC Telford i gram w Premiership. Sprowadziłem młodego obrońcę o dużym potencjale, problem tkwi w tym że jest on reprezentantem Sudanu i nie otrzymał pozwolenia na pracę. Tkwi teraz w moim zespole i jest bezużyteczny. Wiem że mogę chłopaka przenieść do jednego z moich klubów filialnych, ale (teraz zaczyna się główna część pytania)... co mam zrobić aby chłopak w końcu otrzymał pozwolenię na grę i reprezentował barwy mojej drużyny a nie tylko zrzeszonych. Wcześniej też miałem taką sytuację i pomimo że trzymałem zawodnika 2 lata w rezerwach nadal był niedostępny dla pierwszego składu.

Proszę o pomoc ;)
Forza Grande Milan !!!

michal24s Młody aktywista

0
21.12.2008 19:22    #1
Musisz poczekać aż otrzyma pozwolenie na pracę.

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.12.2008 19:25    #2
AFC Telford? Premiership? Fajna droga ;)

Co do zawodnika - jeśli gra w reprezentacji, to spróbuj podpisać z nim kontrakt. Za każdym razie, kiedy próbujesz z nim podpisać nowy kontrakt, automatycznie wysyłanie są dokumenty o pozwolenie na pracę. Jeśli Ci się nie uda, próbuj jeszcze raz. Daj mu jak najważniejszą rolę w drużynie, to też pomaga.

Ja dzięki temu zdobyłem pozwolenie na pracę dla Japończyka czy Chińczyka ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

0
21.12.2008 19:35    #3
[quote=Yodarj]AFC Telford? Premiership? Fajna droga ;)[/quote]

Heh Awans do premiership kosztował mnie 10 sezonów :P

[quote=Yodarj]kiedy próbujesz z nim podpisać nowy kontrakt, automatycznie wysyłanie są dokumenty o pozwolenie na pracę.[/quote]

Dzięki o tym nie miałem pojęcia... zabieram się do negocjacji ;)

Gdyby ktoś znał jeszcze jakiś inny skuteczny sposób to byłbym wdzięczny...
Forza Grande Milan !!!

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
21.12.2008 19:46    #4
Pamiętam, że miałem podobny problem z Ochoą... Poczekałem pół roku, dałem nowy kontrakt i pozwolenia nie dostał (a do filii nie chciał iść). Cały sezon nie grał, dopiero w lipcu po kolejnym podpisie na kontrakcie otrzymał pozwolenie.

Inny sposób? Daj status dostępny do wypożyczenia, może ktoś się zgłosi z innej ligi, gdzie będzie miał możliwość gry.

Najważniejsze w tym jest to, aby zawodnik grał. Rok przerwy to bardzo dużo i można zmarnować potencjał gracza. Tak więc trzeba szukać chętnego!

0
21.12.2008 19:56    #5
[quote=Pawisco]Inny sposób? Daj status dostępny do wypożyczenia, może ktoś się zgłosi z innej ligi, gdzie będzie miał możliwość gry.

Najważniejsze w tym jest to, aby zawodnik grał. Rok przerwy to bardzo dużo i można zmarnować potencjał gracza. Tak więc trzeba szukać chętnego![/quote]

Tak bardzo byłem zajęty kombinowaniem nad jego pozwoleniem na pracę, że wogóle nie pomyślałem o tym. Rzeczywiście rok bez gry w piłkę źle odbiłby się na jego dalszym rozwoju. Dzięki za podpowiedź ;)
Forza Grande Milan !!!

batata Przodownik pracy

0
21.12.2008 20:25    #6
Witaj towarzyszu :P W 08 też grałem Telford i też doszedłem do Premiership :) Teraz też nimi gram :)
Ja miałem podobny problem z Cardenasem. Za 12 razem w końcu dostał pozwolenie. Występował regularnie w kadrze, więc to też ułatwiło mu uzyskanie pozwolenia ;) Wiadomo, im piłkarz lepszy, tym łatwiej o pozwolenie.
Albo sprzedaj go :P No chyba, że tak Ci na nim zależy :)
Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów:

# Musiał on zagrać w przynajmniej 70% spotkań w pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat.
# Państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA.
# Można odwołać się w przypadku nie uzyskania pozwolenia na pracę.
# Można wypożyczać zawodników do klubów filialnych należących do państwa będącego w Unii Europejskiej (przykładowo kupić zawodnika do MU i wypożyczyć go do filialnego klubu np. w Holandii, aby tam oczekiwał na obywatelstwo państwa należącego do UE)
# Warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych.
# Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
# Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.
za FAQ-CmRev. :)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 21.12.2008 o godz. 20:29

0
21.12.2008 20:32    #7
Pamiętam, że jak nie mogłem otrzymać pozwolenia na pracę dla jednego Chilijczyka, to zgłosiłem się do pracy w reprezentacji Chile i przyjęli mnie. Wystawiłem tego gracz w 10 kolejnych meczach w pierwszej jedenastce i dzięki temu dostał pozwolenie. Też sposób :P

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
21.12.2008 20:47    #8
A potem odszedłeś? :D

0
21.12.2008 20:50    #9
[quote=Pawisco]A potem odszedłeś? :D[/quote]

Nie, trenowałem dalej. Awansowałem do mistrzostw świata, pokonując w Ameryce Południowe m.in. Brazylię i Urugwaj. Odszedłem po szybkim odpadnięciu z mistrzostw w grupie :P

Potem zacząłem trenować Słowację :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.