Bzdura w Wybrzezu Kosci Sloniowej

teddy-boy Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.12.2008, 21:11    Pytanie
Witam wszystkich bo w koncu zalozylem konto, choc strone czytam od bardzo dawna.
W FM 09 pod koniec 2 sezonu gdy prowadzilem Legie zaproponowano mi stanowisko selekcjonera WKS. Super, zgodzilem sie, bomba! Stary menago wylecial a ja mialem przejac klub na mistrzostwa swiata 2010. Troche mialem pechowa grupe, bo Francja, Holandia i USA, pechowa bo w innych grupach takie egzotyczne kraje ze szok (jakis bug?) Oczywiscie terminow na towarzystkie zero, z trudem udalo mi sie zrobic jeden towarzyski przed mundialem. No i teraz zdziwko, WKS nie ma ZADNEGO bramkarza WTF ??????
Musialem z kadry pogonic jednego gostka, a wyszukiwarka znalazla JEDNEGO (!!!!) brakmarza, lat 18, jakis bardzo przecietny. 1 zespol, mlodziezowki, zero bramkarza! Oczywiscie musialem powolac tego ogora. No i pomimo wspanialem postawy pojego zespolu, srtacilem duzo bramek, bo tej bramkarz puszcza w zasadzie KAZDY strzal. Jak to jest ze naprawde napakowana ekipa jaka jest WKS nie ma bramkarza, to mozliwe? szok!
Tak wiec 1 mecz z Francja przegralem 5-3 :))) Po prostu moj kochany bramkarz wpuszcza wszystko, nawet strzaly z 40 metrow, no coz...
2 mecz z Holandia, prowadze 2-1 w 89 minucie pomaranczowi remisuja i jest 2-2, dzieki ci bramkarzu!
3 mecz z USA wygrywam 1-0 a poniewaz holandia przegrywa z francja ja wychodze z grupy. Zarzad WKS oczarowany, kibice tancza na ulicach.
Trafiam na NIEMCY (znowu pech, bo moglem rownie dobrze trafic na jakis Iran albo albo arabie)
Regulaminowy czas konczy sie 1-1 i niemcy w dogrywce wkopuja mi brame po totalnym bledzie bramkarza.
Zarzad jest bardzo zadowolony z moich wynikow (acha z Polska towarzystki wygalem 4-3 ;)) i przedluzyl kontrakt i teraz mam kwalifikacje do Pucharu Afryki
Ale problem bramkarza jest nadal, mam JEDNEGO doslownie slabego 18 latka,
i jak tu grac? Do dupy troche
sory ze sie tak rozpisalem

dull Młody aktywista

0
21.12.2008 22:15    #20
Przed podjęciem pracy w konkretnej reprezentacji należy sprawdzić ilu zawodników mamy do dyspozycji. Ograniczona ilość zawodników danego kraju (szczególnie spoza regionu, w którym gramy) wynika z zasady podtrzymania płynności gry nawet przy dużej bazie danych. Gdyby w każdym państwie na świecie było 50 dostępnych zawodników to twój komp musiał by mieć 20gb ramu, by przeliczyć wszystkie dane...

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.12.2008 22:22    #21
[quote]Gdyby w każdym państwie na świecie było 50 dostępnych zawodników to twój komp musiał by mieć 20gb ramu, by przeliczyć wszystkie dane...[/quote]

Baza danych z plikiem retain działa bardzo dobrze już z 4 gb ramu. Dlatego w najbliższym czasie zamierzam sobie te 2 gb dokupić :P

Bunkier Młody aktywista

0
21.12.2008 22:25    #22
Kiedys gralem z kolega na necie i on został selekcjonerem rep Polski, a mnie mianował selekjonerem u21. gralismy tylko ligą hiszpanksa wiec polakow bylo niewielu i ja w u21 miaolem okolo 70 zawodnikow a on musial powolywac z mojej reprezentacji bo mial tylko 20-25 i to slabych zawodnikow.

moze nie pomoglem rozwiazac problemu ale łącze się z Tobą w cierpieniu i oznajmiam ze taka sytuacja na niewielu ligach jest dosyc czesta.

dull Młody aktywista

0
21.12.2008 22:26    #23
Baza danych z plikiem retain działa bardzo dobrze już z 4 gb ramu. Dlatego w najbliższym czasie zamierzam sobie te 2 gb dokupić :P[/quote]

Troszkę tego ramu przysadziłem, ale by grać w FM na wszystkich ligach i państwach dostępnych tyle chyba by trzeba było...

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.12.2008 22:37    #24
Pozostaje jeszcze bomboniera - też fajny dodatek, a aż tak mocno nie obciąża gry.

mc71 Partyzant

0
21.12.2008 22:42    #25
Przypomniala mi sie historia z fm 08 kiedy objąłem reprezentacje Ghany tuż przed turniejem o mś. Bramkarzy było 3 w tym 2 newgenow o cieńiutkich statach. Podstawowym bramkarzem był Kingson. Tak więc powołałem 2 bramkarzy. Pierwszy mecz przegrałem 2-gi wygrałem i na koniec została Irlandia w meczu o awans. Wybieram skład, klikam dalej a tu zonk. Pisze że niema bramkarza. Myśle sobie jasny [...] i patrzę a tu Kingsona nie ma. Ani wzmianki o zakonczeniue jego kariery, ani mozliwości wejscia do jego profilu, po prostu nic. No dobra została ten młody a tu 2-gi zonk. Zawodnik jest nie uprawniony (jak ja kocham tą grę pomyślałem). Tak więc rolę bramkarza przejął Muntari. Mecz ofc w plecy i tak się skończył afrykanski sen o mś. Juz taki jest ten manager. Przydałoby się coś takiego jak powstawanie nowych piłkarzy w razie przejęcia repry, albo powiększanie bazy o graczy z objętego kraju, ale niestety jak już wybierzesz baze danych i klikniesz załaduj grę juz nic nie można zrobić.

augustowski Partyzant

0
21.12.2008 22:53    #26
ja miałem podobną sytuację jak grałem Kamerunem :D nie było bramkarza, wiec kupiłem wysokiego obrońcę z drużyny Kamerunu do drużyny którą prowadziłem, dałem trening bramkarski i grałem :D efekty żenujące ale i tak kilka meczy wygrałem, niestety nie doczekałem do przeobrażenia się obrońcy w bramkarza i zrezygnowałem z prowadzenia Kamerunu, tak się zastanawiam czy to jest w ogóle możliwe, taka zamiana :D ?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution