Wielkość czcionki w skinie

Maciej.Cherry Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.12.2008, 16:49    Pytanie
Gdzie w plikach danego skina mogę znaleźć wpisy, w których określona jest wielkość czcionki w grze? Od razu mówię, że nie chodzi mi o zmianę czcionki w folderze "fonts", a o zwiększenie jej np. w oknie składu drużyny. ;]

dull Młody aktywista

0
27.12.2008 17:34    #1
W folderze settings danego skina znajduje się plik settings.xml. Otwierasz go za pomocą notatnika i szukasz sobie parametrów dotyczących wielkości czcionki.
id ="txss"value="9" comment="text small size"
Zmieniasz z 9 na np 12 i mały tekst się powiększy

// Edytowano 5 razy, ostatni raz 27.12.2008 o godz. 17:37

Użytkownik uznał post za pomocny

Maciej.Cherry Partyzant

0
27.12.2008 17:38    #2
Niestety muszę zmodyfikować mojego posta, ponieważ owszem znalazłem wszystkie wartości, których szukałem i za to wielkie dzięki dull, ale po ich zwiększeniu i przeładowaniu skina wielkość czcionki nie uległa zmianie. ;/

Może istnieje jakiś plik, który blokuje zmianę wielkości czcionki albo robię coś źle?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.12.2008 o godz. 18:05

dull Młody aktywista

0
27.12.2008 18:40    #3
Wyłączyłeś buforowanie skórki? Zapisałeś zmiany w pliku settings.xml? Aha zrób sobie kopię tego pliku settings.xml, bo jak coś namieszasz konkretnie to sobie go przekopiujesz bez konieczności instalacji na nowo skina...

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 27.12.2008 o godz. 18:45

Maciej.Cherry Partyzant

0
27.12.2008 18:48    #4
Wyłączyłem buforowanie skórki i zapisałem zmiany w tym pliku wcześniej oczywiście tworząc kopię. ;] Pokombinuję trochę i potem napiszę o efektach, bo narazie pomimo zmiany tych wartości w tych wersach tekst ma cały czas taką samą wielkość...

dull Młody aktywista

0
27.12.2008 18:57    #5
Dobrze sprawdź, bo czasem jest tak, że zmiana czcionki dotyczy konkretnych napisów m.in. TITLE PROPERTIES, MENU PROPERTIES,BUTTON PROPERTIES,TEXT PROPERTIES. Aha jeszce jedno np w skinie midas touch 09 jest plik config.xml w folderze setting i tam znajdują się dane dotyczące wielkości czcionki. Próbowałem zmienić i się mi udało...Powodzenia i wytrwałości

Maciej.Cherry Partyzant

0
27.12.2008 20:19    #6
Sprawdziłem w skinie Midas touch 09 i rzeczywiście można zmienić czcionkę bez problemu w configu w głównym folderze skina zmieniając wartości TITLE PROPERTIES itp. Ale jestem mocno przywiązany do skina Flex, ponieważ jest najbardziej podobny do tego poprzedniego flexiona z FM'a 07 chociażby. Niestety w Flexie nie ma wcale tych wartości (ani w configu ani w settings).

W związku z tym przekopiowałem z głównego configu skina Midasa te wartości do configu Flex'a i można zmienić wielkość czcionki, ale niestety coś się psuje kolorystyka głównego panelu po lewej stronie.

Wiesz gdzie można przekopiować te wartości, żeby nic złego się nie działo ze skinem?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.12.2008 o godz. 20:26

dull Młody aktywista

0
27.12.2008 21:32    #7
Wiesz co Maćku może jakiś grafik nam pomoże, gdyż szczerze powiem, że ten FLEX09 daje mi popalić..w folderze settings jest plik settings.xml, w którym są podane wielkości czcionek tyle tylko, że po zmianie wartości nic się nie dzieje..przynajmniej w moim Demo Fm2009

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.12.2008 o godz. 21:32

Maciej.Cherry Partyzant

0
27.12.2008 23:47    #8
Tak samo próbowałem zwiększyć czcionkę w settings.xml, ale bez skutku. Moim zdaniem trzeba gdzieś wkleić wartości, o których pisałem, żeby zwiększyć czcionkę, a przy tym nie psuć niczego w skinie, ale nie mam pojęcia gdzie to zrobić. W każdym razie dzięki za pomoc dull.

Jak ktoś będzie wiedział jak zwiększyć wielkość czcionki w skinie Flex09 to proszę, żeby napisał. ;] Z góry dzięki

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.