Zbyt wiele kartek

Danielski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.03.2009, 20:10    Pytanie
Witam,
szukałem ale nie znalazłem.
Mianowicie - gram GKS-em Katowice - nie dawno zacząłem drugi sezon w Ekstraklasie (4 sezon w grze) z tym, że mam ogromny problem. Odkąd awansowaliśmy (cały ubiegły sezon) non stop dostaje full kartek. W meczu minimum 4-5... W ubiegłym sezonie jeden ze środkowych pomocników na swoje 31 meczy dostał 15 żółtych kartek...
Teraz w 17 meczach (Liga, Puchar Ekstraklasy, Puchar Polski) zespół już ma 44 żółte kartki. Non stop jestem w pierwszej trójce odnośnie kartek... O dziwo czerwonych prawie nie mam. Sporadycznie.
Gram ustawieniem 4-4-2 z normalnym ustawieniem odnośnie odbioru piłki...
Co zrobić, żeby zmniejszyć ilość kartek? Bo teraz praktycznie po każdym meczu ktoś z pierwszego składu wypada przez kartki i nie pamiętam kiedy zagrałem dwa mecze pod rząd tą samą 11stką...
Z góry dziękuję za okazałą pomoc :)

Palimpsest Młody aktywista

0
22.03.2009 20:14    #1
Ustaw zawodnikom w poleceniach indywidualnych odbiór łagodny, a nie normalny, to powinno pomóc. Ewentualnie może to wynikać z tego iż Twoi zawodnicy mają wysoki atrybut agresji i dlatego grają ostro.
@

football38 Młody aktywista

0
22.03.2009 20:16    #2
Może graj bardziej ofensywnie i ustaw odbiór piłki na łagodny.

Danielski Partyzant

0
23.03.2009 13:17    #3
problem nadal jest...
Gram dość ofensywnie. A nie chcę, żeby odbierali łagodnie bo mogą za dużo odpuszczać przeciwnikom...

omega Młody aktywista

0
23.03.2009 13:57    #4
nie sluchaj jakis bzdurnychh rad....
czesta przyczyna lapania duzych ilosci kartek jest posiadanie pilki! Moze to sie wydac dziwne ale jesli to ty prowadzisz gre jestes strona dominuaca to Twoi zawodnicy nie musza ciagle biegac za pilka i probowacjej odbierac co czesto moze konczyc sie faulem i kartka...
Poza tym zmniejszajac odbior na delikatny od razu zawodnicy zaczynaja inaczej podchodzic do meczu....
Dobra rade zmodyfikuj tak takse byc byc strona dominujaca w meczu ew by jak najwiecej utrzymywac sie przy pilce

Rado3xl Partyzant

0
23.03.2009 14:09    #5
[quote=Danielski]problem nadal jest...
Gram dość ofensywnie. A nie chcę, żeby odbierali łagodnie bo mogą za dużo odpuszczać przeciwnikom...[/quote]

Może właśnie tu leży przyczyna , jeżeli grasz ofensywnie to rywale mają okazje do kontr, które przerywają twoi zawodnicy co często kończy się żółtą kartką. W drużynie przydaje się także typowy defensywny pomocnik, który potrafi zatrzymać akcję rywali w odpowiednim miejscu, a jeżeli ma wysoką wartość odbioru to będzie raczej czysto piłkę odbierał. Natomiast, gdy przeciwnik gra skrzydłami i ma tam niezłych zawodników to wtedy twoi boczni obrońcy są narażeni na kartki. W takim razie możesz spróbować nakłonić swoich bocznych pomocników do angażowania się w defensywę, a obrońcom zmniejszyć grę przy przeciwniku.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.03.2009 o godz. 18:17

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution