Koncentracja na początku meczu

Danielski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.03.2009, 13:22    Pytanie
Kolejny problem, który w zasadzie od początku gry mam...
Praktycznie co mecz tracę bramkę w pierwszych 15 min...
I praktycznie co mecz muszę odrabiać straty (zwykle to się udaje - ba, nawet zacząłem źle się czuć gdy nie strzelają mi pierwszemu bramki)
W ostatnich dwóch meczach już przegrywałem nawet 0-2 by wygrać 3-2.
Jednak nie chcę tak non stop tracić bramki. Bo już zaczynam się martwić, że jeśli nie stracę pierwszy bramki to nie wygram...
Nie wiem czy to brak koncentracji na początku meczu, czy lubią po prostu odrabiać straty czy coś innego...
Jak załagodzić tą stratę bramek? Rozumiem, że nie da się nie tracić bramek - jednak co mecz przegrywać po 20 min już staje się nudne...

Abdulinho17 Młody aktywista

0
23.03.2009 13:24    #1
hmmm ... poprostu na poczatku meczu piłkarze muszą wejsc w ten mecz. a piłkarze przeciwnika postanawiaja zaskoczyc twoj zespol i zaatakowac od pierwszych minut. ;) Ja bym raczej radzil cos zmienic abys to ty atakowal od pierwszych minut. ;) chyba ze grasz z wisla lechem lub legia.;) wiadomo oni zawsze faworyci i z nimi raczej defensywnie bym gral :P
Visca el Barça !

Danielski Partyzant

0
23.03.2009 13:31    #2
Gram GKS-em Katowice, aktualnie mam pierwsze miejsce w lidze, choć zostało jeszcze 7 kolejek do końca.
Ale tak jest co mecz... właśnie gram w ćwierćfinale PP z Bełchatowem... 11 min 0-2 ;/

Ostatecznie 2-3 (tracąc bramkę 90+2 ;/) na wyjeździe może być :)

No właśnie - oni wchodzą dopiero po tym kwadransie... mam ustawienie dość ofensywne.

Abdulinho17 Młody aktywista

0
23.03.2009 13:44    #3
ja kiedys majac podobny problem gralem na przetrzymanie pilki kilka pierwszych minut aby pilkarze ją poczuli dobrze . potem rozkrecalem zespol ;)
Visca el Barça !

Rado3xl Partyzant

0
23.03.2009 14:01    #4
Proponował bym grę krótkimi podaniami i wolne tempo, oraz pressing na przeciwniku dopiero od połowy. Twoi pilkarze w ten sposób powinni spokojnie kontrolować to co się dzieje na boisku, nie dopuszczając rywali do strzałów. Możesz także spróbować odrobinę cofnąć linię obrony i zagrać dość wąsko. I ostatnie, na grę w początkowej fazie meczu z pewnością ma duży wpływ także rozmowa motywacyjna. Jeżeli powiesz, że oczekujesz wygranej, zawodnicy mogą wyjść na plac zbyt pewni siebie, tak jak to miało miejsce wczoraj przy ulicy Reymonta w Krakowie. Wisła zaczęła tak naprawdę grać w drugiej połowie.

mamon12 Partyzant

0
23.03.2009 14:41    #5
ja mialem ten sam problem w moim valladolid - rozwiazalem go w ten sposob ze kupilem dobrego pracowitego defensywnego pomocnika , ten gosc mi dwukrotnie zwiekszyl potencjal obrony i dzieki temu wyeliminowalem te glupie bramki

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.03.2009 20:11    #6
Ja zaproponował bym długie piłki, i lekko cofniętą linię obrony. Wąsko nie możesz grać, bo zepchną Cię do głębokiej defensywy,i wtedy na pewno stracisz bramkę. Jeśli masz zawodników dostatecznych kondycyjnie, to możesz im zalecić gra przy przeciwniku na całym boisku.

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.03.2009 22:17    #7
Wydaje mi się, że problem może leżeć w rozmowach motywacyjnych - opcja "Oczekuję zwycięstwa" to piłkarze się zestresują i tyle. Spróbuj może spowodować, żeby zagrali bez zbędnej presji, uważaj też w mediach.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.03.2009 o godz. 22:18

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.