Kilka pytan: mecze na wyjeździe

krycha1101 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.03.2009, 17:50    Pytanie
Witam

Mam pare problemów, zaczne od mojego obecnego podstawowego składu:
Cech - Ivanovic, Terry, Sakho(bardzo dobry 20latek), A.Cole - Miguel Veloso, Silva, Arszawin, Kaka - Adebayor, ja(jedyny mój przekręt to było stworzenie siebie z 200ca) Prowadzę oczywiście Chelsea.

Poprzednie 3 sezony były bardzo dobre. Zdobyłem 3 mistrzostwa ligi, 1 puchar ligi angielskiej, 1 puchar Anglii, 1 LM, raz byłem jeszcze w finale LM ale przegrałem z Barceloną.

1. Nie zdobywam punktów na wyjeździe. U siebie grałem 7 meczy i wygrałem 6 meczy raz remisując stosunek bramek 21-2.
Na wyjeździe to jest katastrofa, rozegrałem 7 meczów, wygrałem raz z najsłabszą drużyną ligi, 3 razy zremisowałem, 3 razy przegrałem. Stosunek bramek to 14-14.
Narazie zajmuje 6 pozycję w lidze.
Macie jakieś rady żeby poprawić grę na wyjeździe?

2. Czy da się coś zrobić, aby A.Cole dostawał mniej kartek?? Dostaje najwięcej w drużynie. Rozumiem, że mój defensywny pomocnik łapie kartki ale żeby lewy obrońca aż tyle ich miał. Ma już 8 zółtych kartek i dwie czerwone.

3. Mam bardzo małe posiadanie piłki szczególnie na wyjeździe zazwyczaj jest 35%, u siebie gdzieś 45%. Co poprawić zeby więcej utrzymywać się przy piłce. Mam ustawione krótkie podania w taktyce.

4. Od dwóch lat czterech moich zawodników nie może dostać pozwolenia na prace. Ściągnąłem ich do drużyny, wypożyczyłem na rok i myślałem, że gdy wrócą dostaną obywatelstwo. Po kolejnym sezonie znów to samo. Trzeci sezon bez pozwolenia na prace to będzie. Jest jakaś rada na to?

5. Mam dużo dobrych młodziaków. Co lepiej zrobić: zostawić ich w swoich rezerwach dając swój trening darkstarr czy lepiej gdzieś ich wypożyczyć . Gdzie będą się lepiej rozwijać??

6. Patrząc na mój skład chcę się dowiedzieć czy jakaś pozycja powinna zostać wzmocniona?? Mam fundusze na jednego klasowego zawodnika.

Oczekuje Waszej pomocy w moich problemach

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.03.2009, 17:52

football38 Młody aktywista

0
25.03.2009 17:55    #1
Ustawić Cole'owi łagodny odbiór, albo dać mu karę 2 tygodni bez pensji po jakiejś czerwonej kartce. Powinieneś wzmocnić prawą obronę i być może atak, nie wiem jakiego siebie zrobiłeś ;P

jaramaniak Przodownik pracy

0
25.03.2009 17:58    #2
1. przede wszystkim defensywnie :) rzuć okiem na szkołę taktyki Piotra Sebastiana (dział manifesty)

2.Tak daj odbiór łagodne w poleceniach dla zawodnika

3. Krótkie podania i wolne tempo i wąski plac gry

4.Nie ma na to rady w Anglii trzeba baaardzo długo czekać na pozwolenie, szczegóły w faq http://www.cmrev.com/sufler/faq.html

5. WYpożyczać, a jak osiągną tak już np 22 lata (chodzi o graczy z pola) to wtedy można już trzymać u siebie. Bramkarze znacznie później "dorastają"

6.Daj Raport o zespole, w ekranie składu. Twój asystent napisze Ci co i jak. Lepiej nie kupuj do chelsea klasowej gwiazdy lecz dobrego zmiennika, bo gwiazda gdy nie będzie grać zbuntuje się :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.03.2009 o godz. 17:59

Użytkownik uznał post za pomocny

De profundis clamavi ad te, Domine

krycha1101 Partyzant

0
25.03.2009 17:59    #3
[quote=football38]Ustawić Cole'owi łagodny odbiór, albo dać mu karę 2 tygodni bez pensji po jakiejś czerwonej kartce. Powinieneś wzmocnić prawą obronę i być może atak, nie wiem jakiego siebie zrobiłeś ;P[/quote]

Dawałem już mu dwie kary, ale widocznie za dużo kasy ma ;p, jeżeli dam łagodny odbiór to mogą być groźne dośrodkowania. O prawej obronie też myślałem, aby ją wzmocnić. Atak pisałem, że zrobiłem zawodnika z 200ca. Warunki fizyczne i psychiczne po 17-20. Technicznie też jest dobry. Jak jest w formie to regularnie bramka co mecz, a często nawet dwie. Chociaż ostatnio 3 razy był kontuzjowany i troche słaby gra, jednak Adebayor nadrabia to 14 trafieniami w 11 meczach :)

krycha1101 Partyzant

0
25.03.2009 18:02    #4
[quote=jaramaniak]1. przede wszystkim defensywnie :) rzuć okiem na szkołę taktyki Piotra Sebastiana (dział manifesty)

2.Tak daj odbiór łagodne w poleceniach dla zawodnika

3. Krótkie podania i wolne tempo i wąski plac gry

4.Nie ma na to rady w Anglii trzeba baaardzo długo czekać na pozwolenie, szczegóły w faq http://www.cmrev.com/sufler/faq.html

5. WYpożyczać, a jak osiągną tak już np 22 lata (chodzi o graczy z pola) to wtedy można już trzymać u siebie. Bramkarze znacznie później "dorastają"

6.Daj Raport o zespole, w ekranie składu. Twój asystent napisze Ci co i jak. Lepiej nie kupuj do chelsea klasowej gwiazdy lecz dobrego zmiennika, bo gwiazda gdy nie będzie grać zbuntuje się :)[/quote]

Wiem, myślę jedynie o prawej obronie. Moja ławka rezerwowych to zawodnicy do 24lat prócz Lamparda i Carvalho. Dużo mam niezłej młodzieży, która pomału zaczyna wnosić coś do gry gdy wchodzi. Czekałem na tą wartość młodzieży 3 sezony :)

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
25.03.2009 18:04    #5
Powinieneś wzmocnić prawą obronę. Potrzebny jest przebojowy, szybki boczny obrońca, np. Rafinha.
Co z młodzikami? Dawaj im szansę w pucharach albo wypożycz.

jaramaniak Przodownik pracy

0
25.03.2009 18:04    #6
Prawa obrona... hmm o ile się nie myle w Chelsea jest Bosingwa i Paulo Ferreira :) ale wzmocnij się jakimś średniakiem ale nie złym :) poszukaj w talentach :) chłopak Ci się rozwinie mogąc grać jako zmiennik w pierwszym teamie :)
De profundis clamavi ad te, Domine

football38 Młody aktywista

0
25.03.2009 18:04    #7
[quote2=krycha1101][quote=football38]Ustawić Cole'owi łagodny odbiór, albo dać mu karę 2 tygodni bez pensji po jakiejś czerwonej kartce. Powinieneś wzmocnić prawą obronę i być może atak, nie wiem jakiego siebie zrobiłeś ;P[/quote]

Dawałem już mu dwie kary, ale widocznie za dużo kasy ma ;p, jeżeli dam łagodny odbiór to mogą być groźne dośrodkowania. O prawej obronie też myślałem, aby ją wzmocnić. Atak pisałem, że zrobiłem zawodnika z 200ca. Warunki fizyczne i psychiczne po 17-20. Technicznie też jest dobry. Jak jest w formie to regularnie bramka co mecz, a często nawet dwie. Chociaż ostatnio 3 razy był kontuzjowany i troche słaby gra, jednak Adebayor nadrabia to 14 trafieniami w 11 meczach :)[/quote2]
No to prawą obronę. Daniel Alves, Rafinha, Carlos Diogo, Cassani.

krycha1101 Partyzant

0
25.03.2009 18:06    #8
Alves chyba nie będzie chciał przyjść. Poszukam nowego prawego obrońcy. Rafinha pasowałby :)

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
25.03.2009 18:07    #9
[quote=krycha1101]Alves chyba nie będzie chciał przyjść. Poszukam nowego prawego obrońcy. Rafinha pasowałby :) [/quote]
No mówię. Rafinha, Eduardo Ratinho, Seitaridis ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.