Kilka pytan: mecze na wyjeździe

krycha1101 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.03.2009, 17:50    Pytanie
Witam

Mam pare problemów, zaczne od mojego obecnego podstawowego składu:
Cech - Ivanovic, Terry, Sakho(bardzo dobry 20latek), A.Cole - Miguel Veloso, Silva, Arszawin, Kaka - Adebayor, ja(jedyny mój przekręt to było stworzenie siebie z 200ca) Prowadzę oczywiście Chelsea.

Poprzednie 3 sezony były bardzo dobre. Zdobyłem 3 mistrzostwa ligi, 1 puchar ligi angielskiej, 1 puchar Anglii, 1 LM, raz byłem jeszcze w finale LM ale przegrałem z Barceloną.

1. Nie zdobywam punktów na wyjeździe. U siebie grałem 7 meczy i wygrałem 6 meczy raz remisując stosunek bramek 21-2.
Na wyjeździe to jest katastrofa, rozegrałem 7 meczów, wygrałem raz z najsłabszą drużyną ligi, 3 razy zremisowałem, 3 razy przegrałem. Stosunek bramek to 14-14.
Narazie zajmuje 6 pozycję w lidze.
Macie jakieś rady żeby poprawić grę na wyjeździe?

2. Czy da się coś zrobić, aby A.Cole dostawał mniej kartek?? Dostaje najwięcej w drużynie. Rozumiem, że mój defensywny pomocnik łapie kartki ale żeby lewy obrońca aż tyle ich miał. Ma już 8 zółtych kartek i dwie czerwone.

3. Mam bardzo małe posiadanie piłki szczególnie na wyjeździe zazwyczaj jest 35%, u siebie gdzieś 45%. Co poprawić zeby więcej utrzymywać się przy piłce. Mam ustawione krótkie podania w taktyce.

4. Od dwóch lat czterech moich zawodników nie może dostać pozwolenia na prace. Ściągnąłem ich do drużyny, wypożyczyłem na rok i myślałem, że gdy wrócą dostaną obywatelstwo. Po kolejnym sezonie znów to samo. Trzeci sezon bez pozwolenia na prace to będzie. Jest jakaś rada na to?

5. Mam dużo dobrych młodziaków. Co lepiej zrobić: zostawić ich w swoich rezerwach dając swój trening darkstarr czy lepiej gdzieś ich wypożyczyć . Gdzie będą się lepiej rozwijać??

6. Patrząc na mój skład chcę się dowiedzieć czy jakaś pozycja powinna zostać wzmocniona?? Mam fundusze na jednego klasowego zawodnika.

Oczekuje Waszej pomocy w moich problemach

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.03.2009, 17:52

Szemek Ekspert

0
25.03.2009 18:07    #10
* przemyśl zmianę taktyki na wyjazdach na bardziej zachowawczą, zamiast jednego napastnika może ktoś w stylu Essiena jeśli go jeszcze masz.
* nie przywiązuj dużej uwagi do posiadania piłki, chociaż przy krótkich podaniach powinieneś mieć wyższe, liczy się skuteczność
* nie masz zbyt wielu wirtuozów w drużynie? może grają pod siebie i dużo tracą?
* dla młodych chyba najlepiej by było gdyby grali, ja swoich wypożyczam do drużyn w których mają na to największą szansę albo do słabszych klubów filialnych, w Anglii łatwo takie znaleźć w niższych ligach, pogadaj o tym z Zarządem
* temat pozwoleń na prace masz opisany w FAQ- poszukaj tam, muszą oni spełniać pewne wymagania, przede wszystkim grac w swoich kadrach, albo czekaj aż dostana obywatelstwo kraju do którego ich wypożyczyłeś

:P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.03.2009 o godz. 18:23

Użytkownik uznał post za pomocny

"To tylko Internet k*rwa."

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
25.03.2009 18:10    #11
Pomieszałeś numery pytań z odpowiedziami ;)

A co do wyjazdów: Nie krzycz na nich bardzo :) Bądź wyrozumialszy, ale wiadomo, cierpliwość ma pewną granicę :)

Hmm... Ja wygrałem ostatnio 6:1 a posiadanie miałem 38% :)

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 25.03.2009 o godz. 18:14

Szemek Ekspert

0
25.03.2009 18:14    #12
to było tylko wypunktowanie, numerki nie odnosiły się do konkretnych pytań, nie chciałem pisać opowiadania, nie sądziłem, że powinienem był to wyjaśniać, poprawione :P
Pozdrawiam

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 25.03.2009 o godz. 18:24

krycha1101 Partyzant

0
25.03.2009 18:55    #13
[quote=szemek7]* przemyśl zmianę taktyki na wyjazdach na bardziej zachowawczą, zamiast jednego napastnika może ktoś w stylu Essiena jeśli go jeszcze masz.
* nie przywiązuj dużej uwagi do posiadania piłki, chociaż przy krótkich podaniach powinieneś mieć wyższe, liczy się skuteczność
* nie masz zbyt wielu wirtuozów w drużynie? może grają pod siebie i dużo tracą?
* dla młodych chyba najlepiej by było gdyby grali, ja swoich wypożyczam do drużyn w których mają na to największą szansę albo do słabszych klubów filialnych, w Anglii łatwo takie znaleźć w niższych ligach, pogadaj o tym z Zarządem
* temat pozwoleń na prace masz opisany w FAQ- poszukaj tam, muszą oni spełniać pewne wymagania, przede wszystkim grac w swoich kadrach, albo czekaj aż dostana obywatelstwo kraju do którego ich wypożyczyłeś

:P[/quote]

Essien gra w Milanie. Może znacie jakiegoś podobnego zawodnika do Essiena chodzi o styl gry itp. Drużyna nie gra źle ale przegrywa, pomyśle o taktyce na wyjazdy. Mikel jest podobny do Essiena trochę, mam także 20letniego brazylijczyka podobnego do Essiena ale chyba jest jeszcze za młody

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 25.03.2009 o godz. 19:00

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
25.03.2009 19:01    #14
Angelo Palombo :)

jaramaniak Przodownik pracy

0
25.03.2009 19:01    #15
Do Essiena... może nie podobny w 100% ale gra jak z nut: http://www.cmrev(...)ico.html
De profundis clamavi ad te, Domine

Szemek Ekspert

0
25.03.2009 22:05    #16
może Hernanes, de Rossi :D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.03.2009 o godz. 22:25

krycha1101 Partyzant

0
26.03.2009 08:51    #17
Mam jeszcze jedno pytanie. Co zrobić żeby jeden z moich zawodników nie miał tyle kontuzji, ponieważ mam połowę grudnia a on miał w tym sezonie cztery kontuzje. Obecnie znów jest kontuzjowany i nie zagra przez 2 miesiące. Jest jakaś rada na to??

jaramaniak Przodownik pracy

0
26.03.2009 10:21    #18
No na to nic nie poradzisz. Ja miałem tak zawsze w Realu ze Sneijderem. Ale staraj się wystawiać się rzadziej danego zawodnika, w ważniejszych meczach. Chyba pomoże.
De profundis clamavi ad te, Domine

Adonim Partyzant

0
26.03.2009 16:39    #19
Ja nigdy nie zgram klubem z Anglii.
Jak widze tę ławke na tylko 5 osób na niej to mnie to odpycha już.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution