scouting

krolik123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.04.2009, 14:50    Pytanie
czy poszukiwanie zawodnikow w innych krajach cos/dużo kosztuje? chodzi mi zarówno o poszukiwania, jak i pojedynczych zawodników. a pieniądze sa dla mnie bardzo wazne bo prowadze klub z coca cola league 2 i raczej sie tutaj nie przelewa. pytam, bo tak sobie frywolnie wysylam scoutow po szwecji, czy danii i nie pomyslalem, czy mnie to cos kosztuje. oczywiscie w rzeczywistosci kosztuje, ale ja potam w FM. a w wydatkach nie ma kolumny ,,scouting"

devil11 Przodownik pracy

0
25.04.2009 14:53    #1
Ale jest kolumna wydatki pozasportowe i może tam to być zakwalifikowane, albo też może to się wliczać w kolumne inne. Ja sądzę, że to coś tam kosztuje, bo gdyby nie kosztowało nic, to w słabszych klubach nie byłoby ograniczenia scoutingu z powodu tego, że "budżet kluba pozwala na wyszukiwanie zawodników tylko w ..." Ja w Bursasporze mam w siedzibie zarządu na temat scoutingu napisane: "Zarząd klubu informuje, że przeznaczone na scouting fundusze pozwalają na wyszukiwanie nowych zawodników wyłącznie na naszym kontynencie" Z tego można wywnioskować, że scouting kosztuje w fm-ie.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 25.04.2009 o godz. 14:59

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
25.04.2009 15:09    #2
Ale nie są to wielkie kwoty, a że prowadzisz mały klub spokojnie możesz ich wysyłać do takiej Skandynawii, ale nie radzę jednego do Szwecji a drugiego do Australii, i tak w ogóle lepiej samemu szukać graczy wchodząc w kadry zespołów ze Szwecji można coś upolować bezpłatnie.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.05.2009 09:46    #3
najlepiej nie wysyłaj scoutów wogóle do skandynawii. Tam talentów jest b/ mało . Wyślij do Brazylii, Włoch( polecam tam są kapitalne talenty) , Hiszpanii
Z tych krajów nie bedziesz miec problemów z limitem cudzoziemców.

Wyślij też do Ukrainy tam w Szachtarze jest cała masa talentów. Ale jak grasz w jakichś cieniasach to ci też znajdzie w Ukrainie. Przynajmniej mi znajdywał.

Polecam scouta Rudi'ego Wojtowicz'a. Ma po 17 oceny Um. i Pot. ale wyszukuje świetne talenty.A na dodatek to polak ;p.

A kasą sie nie przejmuj, to nie wpływa na twój budżet płacowy, a do stanu konta klubu to są to takie małe kwoty ze nawet nie zauwarzysz ,nawet w twojej lidze

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution