Gra obronna

szfedo Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.04.2009, 21:30    Pytanie
Mam problem z grą w obronie. Np gram u siebie wygrywając 1:0 to jak zrobię nastawienie norma, albo defensywne, rozegranie piłki powolne i kontrataki to zawsze coś strzelą a w obronie Magallon i Van Damme czyli obrońcy na mega poziomie. To samo tyczy się gry na wyjazdach. Grają jak ostatnie cioty. Tracą po 5-6 bram

wisniaspa Partyzant

0
26.04.2009 10:04    #10
Najlepiej jakbyś zapodał screena ze składem, to byśmy ci doradzili lepszą taktykę.

Szemek Ekspert

0
26.04.2009 12:37    #11
daj sobie trochę czasu, nie zmieniaj co chwilę taktyki. ustaw obrońcom indywidualne polecenia odpowiednie do ich umiejętności i gry przeciwnika.
"To tylko Internet k*rwa."

szfedo Przodownik pracy

0
26.04.2009 13:49    #12
Gram tak. 4-5-1. Dudek - Rat Vorsah Van Damme Ebondo - Zuculini Magallon - Elia Willians Denneboom - Gameiro/Nimani
- Obrońcy boczni nastawienie norma krycie strefowe, jak gram skrzydłami to rajdy i rajdy z piłką częste, jeśli środkiem to rzadkie i dośrodkowania często z daleka, pressing wlasna polowa
- Obrońcy środek nastawienie 2 w prawo od ustawienia na maksa defensywnego, swoboda też 2 w prawo, pressing pole karne, strefowe (miałem 1 na 1 ale to już w ogóle takie błedy walili, że to nie do opisania) i rajdy strzaly z dyst itd rzadko
- 1. Def pomocnik nastawienie mocno defensywne, mocno ograniczona swoboda krycie strefowe i scisle, rajdy z pila i rajdy rzadk, prost podania czesto. pressing wlasna polowa
- 2. Def pomocik ma wspierac pomoc, więc nastawienie 2 kreski w lewo od środka swoboda norma, rajdy itd tez rzadko i podania prost czesto. Pressing wlasna polowa
- Of pomocnik Ofensywa prawie na max, swoboda też, rajdy czesto, strzaly z dyst rzadko (bo ma tylko 12 :P) pressing wlasna polowa
- Skrzydłowi - ofensywa 3 kreski w prawo od norma, swoboda norma, rajdy czesto, rajdy z pila czesto (chyba ze srodkiem to rzadko) prostopadle pod rzadko, dosrodkowania czesto z linii koncowej pressing cale boisko
- Napastnik - ofensywa 3 kreski w prawo od norma, swoboda 3 w prawo od norma, rajdy czesto, prostopadle rzadko, strzaly z dyst rzadko. pressing cale boisko

Tą taktyką gram już 2 sezon, zmieniam jedynie ustawienia indywidualne i drużynowe w zależności czy będę grał środkiem czy skrzydłami, zgranie piłkarzy jest coraz lepszy kolektyw czy coś, morale sięgają zenitu. Ogólnie w zeszłym sezonie było okej, a teraz nagle mam najw strzelonych, ale również najwięcej straconych. Potrafię wygrać 7:0 jak i przegrać 5:1. Nie wiem co jest z tą obroną...

Cesar Partyzant

0
26.04.2009 16:28    #13
Siema, nie jestem znawcą, nie pozjadałem też wszystkich rozumów ale masz chyba za duże odległości pomiędzy poszczególnymi formacjami i zawodnikami w danych formacjach. Wydaje mi się że krótkie podania nie pasują do szerokiego pola gry, zawodnicy są zbyt daleko od siebie. Mogą przez to kręcić się z piłką wokół własnej osi. a w tedy łatwo o stratę. Może lepiej zrezygnować ze ścisłego krycia, niech twoi obrońcy wyczekają przeciwnika i zaatakują.

hidalgo4 Młody aktywista

0
26.04.2009 18:18    #14
jak dla mnie to obroncy sr podania krotke. boczni powini miec ust nas do konca i dosr z linni koncowej, przesuniecie DM na M z ust jak masz zageszczasz srodek podania mieszane w bezpsrednie, skrzydlowi nastawieni 10 dosr z pola podania bezposr, AMC zwieksz nastawnie na 17/18 podnia bezposrednie, napa zmniejsz nastawieni na 16. Dla calej druzyny nastawienie na 16/17, po strzelaniu nawet 19...swoboda nieograniczone pierwsza kreska, podania bezposrednie ale blisko mieszane jakos 1/2 kreski ponad, krycie strefa, gra na czas na 7/8 a jak blizej 80 min na 15/16 nie polecam kontratakow warto trzymac pile, gra na rozgryw i napstnika, nie scisle krycie..... linia obrony( zalezy od napastnika - wolny wysun szybki norma lub cofnij) srodkowi obr 1na1 boczni strefa, DM(obr) 1na1 drugi strefa jak reszta... poszukaj cos w tym moze akurat

czasem warto zagescic srodek polajak strzelasz zagraj nawet 5 w lini pomocy tyle ze ze strzalkami

szfedo Przodownik pracy

0
26.04.2009 19:04    #15
ustawilem ich w sumie wg Szkoly Taktyki Piotra Sebastiana i o ile w Uralu w Rosyjskiej Ekstraklasie tam mam tani skład i rządze beniaminkiem o tyle w Ligue 1 mając skład bezporównania lepszy dostaje baty na maksa... Przestawiłem na 2 pomocników i tak w sumie daje mi to niewiiele.. FM uwaza ze skoro Lorient ma slabsza reput to nie moge wygrac z Saint-Etienne czy cos? No bo zawodników mam lepszych a mimo to mnie cisną... -_-

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.04.2009 o godz. 19:05

Tedefiodor Partyzant

0
26.04.2009 19:59    #16
szfedo kumplu sluchaj- nie wnikajac w ustawienia jedna rzecz: ja mam max napakowany sklad messi, aguero, fernandez, dos santos, zapata itp itd. Gram tottenhamem 5 sezon i co? wszystko spoko, kazdy dostaje ode mnie do zera, pomijajac mecze z ostatnia druzyna w tabheli kiedy gonie remis :) ale mecz z man city gdzie oni graja skrzydlami po prostu rozwalam klawiature ze zlosci caly czas sadzili mi po 3-4 bramy gdzie w sezonie stracilem 9 do tej pory (polowa sezonu) i tez mysle kombinuje zmieniam ludzi i ustawienia wszystko! I co ? Nic!!! Okazalo sie ze moje podstawowe ustawienie wymagalo DELIKATNEJ korekty, jednej zmiany w srodku pola i tyle!Ja gram wysunieta obrana na ofsajdy i ofensywnie albo prawie ofensywnie. I man city poplynal 3-0 Rada: jesli ustawienie przynosi caly czas efekty to za bardzo nim nie trzep.

szfedo Przodownik pracy

0
26.04.2009 21:34    #17
Wiesz w sumie nie zmieniam nic ogólnie. jakbym wygrywał to luz bym zostawił, ale skoro dostaję to wiadomo,że coś zmieniam. np irytuje mnie to strzelam na 1:0 a po minucie 1:1, ok 2:1 dla nich widocznie są lepsi, ale miele ich i 2:2, no i znowu po minucie 2:3 tym razem z 30 metrów. No i o co chodzi?

hidalgo4 Młody aktywista

0
26.04.2009 23:53    #18
ja wiem jedno jak sie za dlugo gra jednym ustawieniem gra automatycznie rozpoznaje Twoje slabe strony i je wykorzystuje bez litosci, minimalna zmiana jak np przesuniecie jednego gracza i pozio wuzej nizej zmiena obraz ust dla silnika meczowego i jakis czas jest ok..... a przegrac i trzeba czasem od slbszego.... ja nie lubie przegywac derbow a sie zdarza i w 96 min eh.... a pro po reputacji to ja Ci powiem gram Barca rep zespolu wysoka ale graczy mam na niskich bo gram zawodnikami do 26 rz jedynie obrocow mam 2 sr powyze.... gram 3-5-2 i nie ma bata zeby przegrac bo jak zle idzie skrzydla wyzej dobrze idzie srodek nizej i lece....

Palimpsest Młody aktywista

0
27.04.2009 10:17    #19
I jeszcze coś, niektóre mecze, choćbyś nie wiem jak ustawił drużynę są nie do wygrania po prostu, wiem bo kiedyś zrobiłem taki eksperyment z ciekawości. Ja gdy prowadzę w końcówce to jedyne co zmieniam to podkręcam grę na czas.
@

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.