Gram tak. 4-5-1. Dudek - Rat Vorsah Van Damme Ebondo - Zuculini Magallon - Elia Willians Denneboom - Gameiro/Nimani
- Obrońcy boczni nastawienie norma krycie strefowe, jak gram skrzydłami to rajdy i rajdy z piłką częste, jeśli środkiem to rzadkie i dośrodkowania często z daleka, pressing wlasna polowa
- Obrońcy środek nastawienie 2 w prawo od ustawienia na maksa defensywnego, swoboda też 2 w prawo, pressing pole karne, strefowe (miałem 1 na 1 ale to już w ogóle takie błedy walili, że to nie do opisania) i rajdy strzaly z dyst itd rzadko
- 1. Def pomocnik nastawienie mocno defensywne, mocno ograniczona swoboda krycie strefowe i scisle, rajdy z pila i rajdy rzadk, prost podania czesto. pressing wlasna polowa
- 2. Def pomocik ma wspierac pomoc, więc nastawienie 2 kreski w lewo od środka swoboda norma, rajdy itd tez rzadko i podania prost czesto. Pressing wlasna polowa
- Of pomocnik Ofensywa prawie na max, swoboda też, rajdy czesto, strzaly z dyst rzadko (bo ma tylko 12
) pressing wlasna polowa
- Skrzydłowi - ofensywa 3 kreski w prawo od norma, swoboda norma, rajdy czesto, rajdy z pila czesto (chyba ze srodkiem to rzadko) prostopadle pod rzadko, dosrodkowania czesto z linii koncowej pressing cale boisko
- Napastnik - ofensywa 3 kreski w prawo od norma, swoboda 3 w prawo od norma, rajdy czesto, prostopadle rzadko, strzaly z dyst rzadko. pressing cale boisko
Tą taktyką gram już 2 sezon, zmieniam jedynie ustawienia indywidualne i drużynowe w zależności czy będę grał środkiem czy skrzydłami, zgranie piłkarzy jest coraz lepszy kolektyw czy coś, morale sięgają zenitu. Ogólnie w zeszłym sezonie było okej, a teraz nagle mam najw strzelonych, ale również najwięcej straconych. Potrafię wygrać 7:0 jak i przegrać 5:1. Nie wiem co jest z tą obroną...
Najnowsze posty