Gra obronna

szfedo Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.04.2009, 21:30    Pytanie
Mam problem z grą w obronie. Np gram u siebie wygrywając 1:0 to jak zrobię nastawienie norma, albo defensywne, rozegranie piłki powolne i kontrataki to zawsze coś strzelą a w obronie Magallon i Van Damme czyli obrońcy na mega poziomie. To samo tyczy się gry na wyjazdach. Grają jak ostatnie cioty. Tracą po 5-6 bram

Kecaj1603 Młody aktywista

0
27.04.2009 13:46    #20
Po pierwsze musisz ustawiac gre defensywną pod przeciwnikia np. jeśli mają szybkich napastników to cofnij troche obronne i graj szerzej i na odwrut. Po drugie nie cofaj sie odrazu do obrony jak strzelisz gola ustaw bocznym obrońcom żeby rzadziej wychodzili do przodu. Po trzecie wyłącz z gry najlepszego zawdonika jeśli jest to boczny pomocnik ustaw swojemu bocznemu żeby go krył indywidualnie. Po czwarte graj więcej na czas i rozgrywaj powoli piłke żebyś uspokojił gre i nie trcił często piłki, podania środkiem jeśli gracz 4-5-1 jeśli 4-4-2 to mieszane

BartekRS Partyzant

0
27.04.2009 20:55    #21
Wg. mnie problem nie musi leżeć w taktyce. Z tego co piszesz, to przeprowadziłeś kilka transferów- jeżeli Ci zawodnicy nie znają języka, którym posługuje się reszta zespołu, lub nie występowali w wielu meczach razem, to po prostu nie są drużyną tylko kupą piłkarzy, a wtedy i geniusz nie pomoże. Co do gry z kontr to możesz zaryzykować- daj normalną obronę (bez cofania!) i krycie 1vs1 bez pułapek ofsajdowych, podania bezpośrednie, tempo szybkie, najlepiej wprowadź szybkiego napastnika i podania na odgrywającego na dobieg, kreatywnego rozgrywającego i podania na rozgrywającego dla obrońców, defensywnie nastaw skrzydła i dla drugiego zawodnika ze środka pola ogranicz swobodę taktyczną do możliwego maksimum i wybierz na to miejsce kopacza z wysokimi atrybutami krycia, odbioru i pracowitości. Cały zespół najlepiej aby w takim przypadku był bardzo zdeterminowany. Zbliż do siebie formacje poprzez wykorzystanie DP i OP zamiast dwóch PŚ. Pamiętaj, że dla całego zespołu nastawienie nie będzie takie samo, nie dawaj full obrony odgrywającemu i rozgrywającemu. Jeżeli kadra nie umożliwia Ci spełniania moich propozycji, wykorzystaj uderzenia z dystansu, ale na ogół przeciwnik w takich sytuacjach gra wysunięta obroną i silnym pressingiem, zatem najlepsze będą podania w uliczkę. Daje Ci słowo honoru, że jeśli spróbujesz, to nie pożałujesz.

szfedo Przodownik pracy

0
28.04.2009 15:40    #22
Ogólnie fakt, sprowadziłem kilku z tym, że w sumie Van Damme włada francuskim, a Magallon słabo :P więc teoretico problememto nie powinno być. Aczkolwiek Zawodnicy ofensywni Elia i Willians tylko angielski! więc może to i to! Aczkolwiek już sucharski się ten FM staje. Zara trza będzie dobierać grajków wg osobowości -_-

yadan Partyzant

0
28.04.2009 17:28    #23
[quote=hidalgo4]nie wiem czy czytales wlasnie tutaj jest artykul aby zagrac szeroko w onronie i wasko skrzydlami.... [/quote]
W jaki sposób ustawić drużynę, żeby zagrać szeroko w obronie a wąsko skrzydłami lub odwrotnie? hidalgo czy mógłbyś podać linka gdzie to jest opisane, ewentualnie mi to wyjaśnić.

hidalgo4 Młody aktywista

0
28.04.2009 18:33    #24
to bylo w szkole PIotra Sebastiana ale gdzie musisz poszperac.... mniej wiecej chodzi o to aby boczni obroncy schodzili do linii( nastawienie max ofensywne, dosrodkowania ja dalem mieszane ale lepiej dac z linni koncowej, kreatywnosc ograniczona), skrzydlowi (musza zejsc do srodka, nastawniee malo ofensywne i ograniczona krestywnosc) jest wileki minus tego wszystkiego jak Twoi skrzydlowi sa kreatywni a zazwyczaj sa to tracisz na blysku w teamie...

jest i link 5 min i mam, na koniec tego tesktu jest jak wymusisc zachwanie jw:

http://www.cmrev(...)947.html

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.04.2009 o godz. 18:45

yadan Partyzant

0
28.04.2009 18:59    #25
Dzięki za linka hidalgo4. Teraz przypomniałem sobie, ze czytałem to wcześniej. Skrzydłowi tez mają nastawienie mocno ofensywne. To że schodzą do środka powodują raczej max krótkie podanie, chyba że się mylę?

hidalgo4 Młody aktywista

0
28.04.2009 19:46    #26
no tak podanie krotkie plus ograniczona swoboda wymusza wrecz to zachowanie wiem jedno jak grasz duzym klubem nie warto tego robic jedynie co to obroncy do linii nie do zdarcia ten uklad jest wtedy w ataku 7 osob musi wpasc bramka hehe

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.