Układanie taktyki

Mirkowski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.04.2009, 18:02    Pytanie
Witam.

Od niedawna mam taki problem, gram sobie Middlesbrough i na początku wszystko ładnie mi idzie, zakupiłem tam 3-4 zawodników i przystosowali się oni do gry zespołowej, ale już gdy mam prawie koniec października, początek listopada i zagram mecz z jakimś większym klubem i przegram to po paru meczach zespół się totalnie rozpada i tak padają padają bramki ze zaczyna mi się odechciewać grać w FMa...
Jak mam dokładnie układać taktykę i itp? Najbardziej lubię 4-4-2 i tyle.

loras Partyzant

0
01.05.2009 14:37    #10
W Rosji też się da, ja Spartakiem jadę 4. sezon na jednej taktyce, raz udało się zdobyć puchar UEFA, i 3 razy mistrzostwo.

Mirkowski Partyzant

0
01.05.2009 15:24    #11
oto mój skład, drużyna tak w 75-80% zgrana ale np. z Evertonem 3-0 w dupę jak się dostaje to nie jest fajnie, a jak z Man Utd, Chelsea, L'pool czy AFC to mniej 1-0 do 2-0. więc kurde nie wiem co już mam robić. stosuje 4-4-2 i modyfikowane przez ze mnie, ale to ni ciula daje.

Mirkowski Partyzant

0
01.05.2009 15:38    #12
[quote=MagnificoManager]musisz sie troche postarać. To znaczy ja też tak czasem mam jak czasu nie mam i sie śpiesze. Usiądż spokojnie przed każdym meczem, sprawdż ustawienia, polecenia, dostosuj je do rywala a wszystko bedzie dobrze. I nie przejmuj sie porażki zdarzają sie każdemu. Pewnie nawet Piotrowi Sebastianowi...[/quote]

a ta jego jest dobra? :d

http://www.centr(...)4_2.html

Tofu Młody aktywista

0
01.05.2009 16:17    #13
[quote=Kecaj1603]Kryzys prędzej czy później sie skończy zawsze tak jest jak drużyna jest na fali kiedyś dobra seria sie skończy[/quote]
Ja powiem tak, lekkie modyfikacje i 2 taktyki których używam doprowadziły do tego, że mój milan jest niepokonany od 65 meczów w Serie A :)

Mirkowski Partyzant

0
01.05.2009 16:51    #14
[quote2=Tofu][quote=Kecaj1603]Kryzys prędzej czy później sie skończy zawsze tak jest jak drużyna jest na fali kiedyś dobra seria sie skończy[/quote]
Ja powiem tak, lekkie modyfikacje i 2 taktyki których używam doprowadziły do tego, że mój milan jest niepokonany od 65 meczów w Serie A :)[/quote2]

tak tylko że za często jak wiem i tak piszą wszędzie jak i w fmie nie wolno zmieniać ciągle taktyki bo zespół nie będzie przystosowany... no coś takiego :p

Kecaj1603 Młody aktywista

0
01.05.2009 17:08    #15
według mnie powinneś zagrać 4-2-3-1 z rozgrywającym i odgrywającym. w ataku alves na skrzydłach downing i tuncay ofesnsywny barnetta rozgrywający o'neill defensywny shawky w obronie od lewej pogatez huth vasil bierezutzki i hoyte w bramce kameni. graj powoli i krótkimi podaniami środkiem. Najlepiej gdybyś kupił jeszcze jakigoś dobrego rozgrywającego. Niestety tak bez grania jakimś zespołem ciążko stwierdzić jak ustawić zespół nie daje pewności że zespół będzie odrazu grać pięknie

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 01.05.2009 o godz. 17:18

omega Młody aktywista

0
01.05.2009 18:34    #16
[quote=Kecaj1603]według mnie powinneś zagrać 4-2-3-1 z rozgrywającym i odgrywającym. w ataku alves na skrzydłach downing i tuncay ofesnsywny barnetta rozgrywający o'neill defensywny shawky w obronie od lewej pogatez huth vasil bierezutzki i hoyte w bramce kameni. graj powoli i krótkimi podaniami środkiem. Najlepiej gdybyś kupił jeszcze jakigoś dobrego rozgrywającego. Niestety tak bez grania jakimś zespołem ciążko stwierdzić jak ustawić zespół nie daje pewności że zespół będzie odrazu grać pięknie[/quote]

jesli zrobi dokladdnie jak powiedziales i nic wiecej na 100% bedzie dalej w dupe dostawac... przeciez ustawienie kuleczek na boisku to moze 30% dobrej taktyki... licza sie stawienia dla pilkarzy i zespolu a nie 442 czy 451 jesli macie dawac takie rady to lepiej nie piszcie
co do twojego tematu Ty jestes manadzerem i to ty musisz dokladnie wiedziec co z czym gra... Polecam na poczatek przeczytac instrukcje, pozniej szkole taktyki gdy to zrobisz wymysl cos i przede wszystkim poogladaj pierwsze mecze w calosci aby wychwycic co twoi zawodnicy robia... wtedy to co nie pasuje zmieniasz...

Henry14 Partyzant

0
01.05.2009 19:58    #17
Zależy kim grasz jeżeli Man City to robisz sobie swoją sprawdzona taktyke wydajesz te 120 mln i kupujesz zawodnikow odpowiednich do taktyki.Ale jeżeli ty grasz Middlesbrough to musisz przystosować taktyke do piłkarzy,czyli pod napastników albo na dośrodkowania grać lub wąsko na prostopadłe.I tak z każdą formacja...

Kecaj1603 Młody aktywista

0
01.05.2009 20:36    #18
[quote2=omega][quote=Kecaj1603]według mnie powinneś zagrać 4-2-3-1 z rozgrywającym i odgrywającym. w ataku alves na skrzydłach downing i tuncay ofesnsywny barnetta rozgrywający o'neill defensywny shawky w obronie od lewej pogatez huth vasil bierezutzki i hoyte w bramce kameni. graj powoli i krótkimi podaniami środkiem. Najlepiej gdybyś kupił jeszcze jakigoś dobrego rozgrywającego. Niestety tak bez grania jakimś zespołem ciążko stwierdzić jak ustawić zespół nie daje pewności że zespół będzie odrazu grać pięknie[/quote]

jesli zrobi dokladdnie jak powiedziales i nic wiecej na 100% bedzie dalej w dupe dostawac... przeciez ustawienie kuleczek na boisku to moze 30% dobrej taktyki... licza sie stawienia dla pilkarzy i zespolu a nie 442 czy 451 jesli macie dawac takie rady to lepiej nie piszcie
co do twojego tematu Ty jestes manadzerem i to ty musisz dokladnie wiedziec co z czym gra... Polecam na poczatek przeczytac instrukcje, pozniej szkole taktyki gdy to zrobisz wymysl cos i przede wszystkim poogladaj pierwsze mecze w calosci aby wychwycic co twoi zawodnicy robia... wtedy to co nie pasuje zmieniasz...[/quote2]

dlatego napisałem że bez grania jakimś savem nie daje żadne gwarancji że to podziała. Wadomo że na zwycięstwo skaład sie wiele czynników ustawienia zespołu indywidaulne morale zawodnika zgranie itd. Zgadzam sie że każdy sam powinnien wiedzieć co jest najlepsze ale jeśli ktoś pisze o pomoc to znaczy że spobie nie radzi

Mirkowski Partyzant

0
02.05.2009 08:28    #19
może zostanę przy 4-4-2 ale trochę ja zmodyfikuje, jakoś xd i ustawienia dam jakieś na piłkarzy odpowiednie i na cały zespół. a jak się wszystko potoczy to sam zobaczę :d także dziękuje wszystkim za pomoc :d

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution