Czy premie wpływają na grę i trening?

nesete Absynt Prozy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.05.2009, 23:31    Pytanie
Witam,
Mam takie pytanie. Podczas oferowania kontraktu, jak każdy wie oferuje się dodatkowe premie, za bramkę, asystę itp.
Jestem ciekawy czy ma to znacznie tylko podczas negocjacji transferowych czy także na przykład w czasie treningu lub meczu. Na przykład zawodnik z dużą premią za asysty częściej, niż wynikało by to z jego atrybutów, będzie podawał niż strzelał, lub zawodnik z premią za bramki bardziej będzie się starał na treningu strzeleckim, co za tym idzie atrybuty i poziom gry będzie wzrastał szybciej.
Pytam bo wpadłem na pomysł stworzenia drużyny młodych wilczków i ciekaw jestem, czy oferując mniejsze kontrakty, a większe premie osiągnę lepsze wyniki

johny96 Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
14.05.2009 08:06    #1
Cześć,
Uważam, że te premię wpływają na grę zawodnika, gdyż oferowałęm kontrakt pewnemu napastnikowi, który pasował do mojego ustawienia, ale ogólnie b.mało goli strzelał. Dostał dużo kasy za bramkę i powiem Ci, że walił minimum jedna bramka w prawie każdym spotkaniu. Ale to nie jedyny mój przykład. A jeśli chodzi Ci o młodych wilczków to nie wiem, ale w starszych zawodnikach uważam, że ma to znaczenie.

Użytkownik uznał post za pomocny

pavelosss Partyzant

0
14.05.2009 10:36    #2
Według mnie to nie wpływa na zawodnika z tego względu, że statystyk nie przeskoczysz. Poza tym zawodnicy tak jak w życiu chcą więcej potencjalnych pieniędzy. A co do johny96, możliwe, że twoi napastnicy strzelali więcej z tego względu że zgrali się z resztą drużyny w kolejnym sezonie.

Myaryhuan Partyzant

0
14.05.2009 15:19    #3
Zdecydowanie tak. Moi piłkarze gdy dostają dużą premię za miejsce na koniec sezonu to osiągają lepsze wyniki, ponieważ chcą zdobyć kasę:)
Hala Madrid! Hala Madrid!
Noble y bélico adalid
caballero del honor
Hala Madrid! Hala Madrid!

pavelosss Partyzant

0
14.05.2009 15:26    #4
Jeśli chodzi o premie przed sezonem to wpływają na pazernych graczy ale w kontraktach indywidualnych to już nie wg mnie

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.05.2009 16:42    #5
Na pewno statystyk sobie nie podwyższysz takim działaniem, lecz możesz zwiększyć ich chęć do gry w piłkę. Będą się oczywiście bardziej starać, by strzelić tego gola, przez którego będą mieć więcej pieniędzy. Zupełnie jak w rzeczywistości.

Edit by M8_PL: usunąłem zdublowaną odpowiedź. Pozdr.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.05.2009 o godz. 21:23

Kash Przodownik pracy

0
14.05.2009 17:06    #6
Wg mnie wysokość premii wpływa nieznacznie na jakiś ukryty atrybut lub współczynnik (być może delikatnie zwiększa morale, lub też jakiś współczynnik zaangażowania). W każdym razie jakiś super wymiernych efektów bym się nie spodziewał. Na grę zawodnika wpływa tak wiele wszelakiej maści współczynników, że wysokość premii to tylko nieznaczna część wpływająca na formę.

Kecaj1603 Młody aktywista

0
14.05.2009 17:11    #7
na pewno ma to wpływ na gre w meczach bo jeśli dostanir więcej kasy za strzelanie to będzie chciał strzelić a co za tym idzie zarobić więcej tak samo z asystami. Co do młodych piłkarzy to na pewno będzie to miało wpływ ale nie aż taki jak na starszych piłkarzy, na młodych zawodników będzie miał wpływ na pewno kasa za mecz bo będą sie starać dobrze wypaść na treningach i zagrać w meczu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.05.2009 o godz. 17:18

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
14.05.2009 18:03    #8
FM za bardzo miesza wam się z rzeczywistością :> Gracze w FM-ie nie mają i prędko miec nie będą aż tak wysokiego AI aby tak jak IRL przykładac się do gry dopiero wtedy, jak słono się za to zapłaci :] wysokośc premii wpływa tylko i wyłącznie na morale, które mogą byc wyższe przez kilka dni po podpisaniu kontraktu...

macias173 Młody aktywista

0
15.05.2009 18:06    #9
I Głos podsumował... ;D

Moim zdaniem wpływa też na przykładanie się do treningów. Jak zakontraktowałem ( bardzo dla niego dobrze ) pewnego młodzika to ni z tego, ni z owego - znacznie podniosła się mu pracowitość i ambicja... Nie wiem czy kojarzyć to z tymi premiami, czy może z bugiem, ale w moich odczuciach premie nie wpływają tylko na morale.
How to Save a Life?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.