Uszkodzona płyta z FM

jaruone Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.05.2009, 12:43    Pytanie
Problem może trochę nietypowy ale ciekaw jestem Waszych doświadczeń ;)
Dzisiejszego feralnego dnia po wyjęciu płyty z FM 2009 z napędu zauważyłem że jest ona od środka nadpęknięta - no aż mnie coś trafiło - jedyna gra w która grywam "na poważnie" i taki zonk !!!
Czy jest jakaś możliwość odratowania takiej płytki ??
Czy przez steama zainstaluję grę nie posiadając płyty (bo grać będę dalej - ale czuję że w końcu pęknie na amen) a jedynie oryginalny cd-key ??

Czy w steamie działają dodatki ??

Bo chyba na wspaniałomyślność CD-Projektu i wymianę na nieuszkodzoną płytę nie ma co liczyć (takie cuda tylko w erze :P )

Palimpsest Młody aktywista

0
17.05.2009 12:55    #1
[quote=jaruone
Bo chyba na wspaniałomyślność CD-Projektu i wymianę na nieuszkodzoną płytę nie ma co liczyć (takie cuda tylko w erze :P )[/quote]

Akurat tu się mylisz drogi kolego. Ponoć CDP wymienia uszkodzone nośniki(nie jestem pewny ale gdzieś kiedyś chyba o tym przeczytałem). Najlepiej napisz maila do ich pomocy technicznej i tam dowiesz się czy to prawda.
@

Marcin22 Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.05.2009 12:58    #2
No jak płytka jest pęknięta i nie działa to już nic nie da się zrobić.
[quote=jaruone]
Czy przez steama zainstaluję grę nie posiadając płyty (bo grać będę dalej - ale czuję że w końcu pęknie na amen) a jedynie oryginalny cd-key ??
[/quote]
Trochę nie zrozumiałem. Grę masz zainstalowaną przez Steam. Program ten pobiera automatycznie łatki. Łatka 9.3.0 umożliwia granie w FM'A bez płytki, więc nie rozumiem w czym problem ;). Chbya, że chodzi Ci o to, że kiedyś czy drugi raz będziesz mógł od nowa zainstalować grę. Jesli tak to chyba nie da rady.
[quote=jaruone]Czy w steamie działają dodatki ??[/quote]
Grająć przez Steam dodatki działają ;).

EDIT: Co do wymiana krażką to obiło mi się o uszy, że jakaś firma wymienia, ale jaka to nie wiem.
EDIT 2: Kolega lukasz19121984 utwierdził mnie w przekonaniu, że krążki wymieniają ;].

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 17.05.2009 o godz. 13:03

krolik123 Partyzant

0
17.05.2009 13:39    #3
a gra bez płyty ci nie odpali ?? ja na początku grałem z płytą ale po pewnym czasie zauważyłem , że i bez odpala. oczywiście posiadam oryginała

jaruone Młody aktywista

0
17.05.2009 15:05    #4
lukasz19121984 - w wolnej chwili napiszę do CDP, w sumie powinni tak robić skoro im odsyłam zniszczony to nie ma mowy o wyłudzeniu ;)

Marcin22 - chodziło mi o ponowną instalację, tak w przyszłości. Teraz mam instalkę normalną "no-steam"

krolik123 - no w sumie działa (znaczy odpalałem tak parę razy) ,ale zawsze wkładałem cd, bo nie chciałem jakiejś zawiechy w ważnym meczu. Teraz będe uruchamiał bez cd, ale raczej chodzi mi p przyszłość - tak by płyta przetrwała dla potomnych :P

===============================================
w dobie kryzysu cd projekt zawiesił "dożywotnią" gwarancję, ale za miesiąc ma zapaść jakaś decyzja. Lekki niesmak pozostaje ale może coś z tego się wyklaruje - a gra chodzi bez płyty, więc koledzy oszczędzajcie swoje kopie ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.05.2009 o godz. 12:02

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution