Słaba postawa po dobrze przepracowanej przerwie.

szfedo Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.05.2009, 16:36    Pytanie
Gram Tottenhamem, po mega grze w sparingach, po 20 strzałów na bramę śr bramek na mecz 3, w tym 2:1 z Realem Madryt w lidze cienko przędę. Remisy z Wolves, West Ham, beznadziejne porażki z Man City. Gram zmodyfikowaną 4-4-2, czyli 4 w obronie, 1 def 1 pom 2 of skrzydłowych i 2 napastników. W sparingach i poprzednim sezonie spisywała się nieźle. Zmiana taksy też niewiele daję, jak i również modyfikacje składu. Co może być przyczyną?

grucha Partyzant

0
18.05.2009 16:49    #1
Może za mało sparingów rozegrałeś i nie sa ze sobą jeszcze zgrani. Druga opcja to taka,że nie weszli jeszcze w rytm meczowy. No i trzecia jeśli np. przeprowadziłeś sporo transferów, co też wpływa na zgranie zawodników

szfedo Przodownik pracy

0
18.05.2009 16:50    #2
Właśnie sparów chyba wystarczająca ilość, bo 6, zgrani są zadowalająco, a wzmocniłem tylko Glenem Johnsonem prawą obronę.. Może motywacja czy coś? Albo takse rozpracowali?

mc71 Partyzant

0
18.05.2009 17:09    #3
Postaw na innych, jesli podstawowy skład gra beznadziejnie i tak nic nie stracisz. Czasem potencjalnie słabszy zawodnik może złapac znakomita formęi będzie grał mimo iż jest gorszy od tych "lepszych"

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.05.2009 17:41    #4
sparingi to jedno...liga i puchary drugie..w profilu zawodnikow zobacz jaka jest ich sprawnosc-czyt.forma- do gry-moze by m.in ze potrzebuje ogrania, gotowy do gry, w swietnej formie itp....wiadomo kazdy ma jakas swoja takse ale jakos nie mam przekonania do Twojej choc wg mnie bardzo duza role odgrywaja indywidualne polecenia dla zawodnikow....sproboj zagrac diamentem-tylko nie takim sciagnietym z neta tylko swojego autorstwa;-) co do sparingow to ok 6-8 w zupelnosci wystarczy..a co do rozmow to z ciekawosci zerknij sobie jak zawodnicy reaguja na Twoje rozmowy motywacyjne..grasz dobrym klubem ale jezeli nie jestes faworytem to nie oczekuj od nich wygranych-to a propos rozmow-...na wyjazdach tez graj ciut bardziej defensywnie...i wkoncu najwazniejsze-dobierz taktyke pod zawodnikow a na wypadek kontuzji nie trzymaj sie jej kurczowo tylko zmodyfikuj tak zeby zawodnicy dobrze sie czuli na swoich pozycjach

szfedo Przodownik pracy

0
18.05.2009 17:57    #5
No wiem wiem, ale wiesz skoro wygrałem z Realem i to nie na janie tylko mielilem ich to jednak coś potrafią.. nie wiem może źle weszli w sezon czy coś ;) zobaczymy jak to się rozwinie po 10 kolejce. A ogólnie to jaki maci pomysł a wyjazdy z takimi zespołami jak Man U Chelsea? Bo mielą mnie niemiłosiernie, czy wjadę defensywnie i czy neutralnie... nie rozumiem tego.

0
18.05.2009 18:04    #6
ja robie tak ze w rozmowie daje ze -NIE MAJA NIC DO STRACENIA-....nastawienie daje defensywne-albo cos blisko tego- kontrataki......jezeli masz szybkich obroncow to wysun troche linie obrony....czesto tez daje w poleceniach indywidualnych zeby np moj skrzydlowy kryl skrzydlowego przeciwnika a pomocnik najlepszego srodkowego pomocnika-mozga zespolu przeciwnika-.....zauwaz tez ze gram diamentem a wiec mam 3-ech srodkowych pomocnikow tak ze jezeli jeden bedzie kryl mozga to nie bedzie wielkiej dziury w srodku pola

szfedo Przodownik pracy

0
18.05.2009 18:34    #7
No tak, masz zagęszczenie w środku pola. A np jeśli prowadzę jednym dwoma golami i mnie zaczynaja mielic to lepiej zostawić ofensywne czy przejść na defensywę? Bo ostatnio różnie doświadczenia miałem. Gdy przechodziłem na defensywne to mi walili budę, ale jak atakowałem to groźnie kontrowali i też gol...

0
18.05.2009 18:53    #8
tak szczerze to ja sie oduczylem grac w takich sytuacjach defensywnie bo bardzo czesto zle to sie konczylo...teraz jak juz to gram defensywnie i na czas od 80-85 min...nigdy wczesniej bo wtedy oddajesz inicjatywe rywalowi a ze najczesciej w koncowce stawia na 4-ech napadziorow to ma duze pole manewru..dlatego wole sam zaatakowac i dluzej utrzymywac sie przy pilce bo jak ma 4-ech napastnikow to z kolei tylko 2-och pomocnikow...i latwiej konstruowac akcje..cos za cos;-)

Kecaj1603 Młody aktywista

0
18.05.2009 19:36    #9
[quote=szfedo]No tak, masz zagęszczenie w środku pola. A np jeśli prowadzę jednym dwoma golami i mnie zaczynaja mielic to lepiej zostawić ofensywne czy przejść na defensywę? Bo ostatnio różnie doświadczenia miałem. Gdy przechodziłem na defensywne to mi walili budę, ale jak atakowałem to groźnie kontrowali i też gol...[/quote]

jeśli wygrywasz jedną bramką i masz przewage to graj tak dalej jeśli wygrywasz dwiema to możesz się troche cofnąć (nastawenie norma) i grać bardziej na czas. Pamiętaj że jak się cofniesz kompletnie do defensywy a do konca meczu jest 70 min to możesz dostać 2 bramiki i zepół się rozsypie bo przciwnik jest "na fali" i bedzie ciężko znowu wyprowadzić kożystny wynik

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.