Męski dylemat. Która bardziej mnie zadowoli?

Wojownik Kulawe... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Skąd: Mazowiecka stolica paneli podłogowych. Już wiesz? Jak nie to sprawdź w góglach. Przystajesz na ten układ?
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.05.2009, 21:30    Pytanie
Serwus!
Panowie mam krótkie pytanie. Otóż chcę zacząć grę na nowej łatce Zagłębiem Lubin i nie wiem którą wybrać taktykę. Waham się pomiędzy tradycyjnym 4-4-2, a 4-1-2-1-2 z typowym defensywnym i ofensywnym pomocnikiem. Które ustawienie według waszych doświadczeń lepiej się sprawdzi? Która pozwoli mi na skuteczniejszą grę. Nadmienić chcę, iż boisko na nowym stadionie mam stosunkowe wąskie (65m), a preferuje szybkie tempo i bezpośrednie podania.
Więc jak myślicie kochani? Która bardziej mnie zadowoli?

pavelosss Partyzant

0
24.05.2009 21:35    #1
Jak masz waskie boisko to ja bym wybrał grę środkiem pola 4-1-2-1-2 no i podania bezpośrednie ale do tego musisz mieć też szybkich napastników co by zdąrzali do tych podań.

Użytkownik uznał post za pomocny

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
24.05.2009 21:35    #2
Ustaw taktykę pod zawodników. Jeżeli masz super mocnych środkowych pomocników to zagraj 4-4-2, a jeżeli masz średnik środkowych, ale za to masz wyróżniających się defensywnych i ofensywnych to zagraj tą drugą taktyką. Spróbuj zagrać parę sparingów taką taktyką, którą zrobisz na podstawie zawodników. Taktyka jest dla zawodnika, a nie zawodnik dla taktyki....

Kecaj1603 Młody aktywista

0
24.05.2009 21:36    #3
ja grając lechem stosuje obie te taktyki. Wydaje mi się że to zależy z kim grasz i jakich masz piłkarzy. Jednak częściej stosuje to drugie ustawienie. A co do tradycyjnego 4-4-2 to zrobiłem w niej małą modyfikacje skrzydłowych ustawiam o jedną pozycje wyżej dużyna gra lepiej przynajmniej u mnie to bardzo dobrze dział

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 24.05.2009 o godz. 21:37

przemolec Partyzant

0
24.05.2009 21:37    #4
według mnie 4-1-2-1-2 twój skład będzie mógł budować akcje ofensywne nie martwiąc śię że po utracie piłki nie będzie miał kto jej odebrać

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
24.05.2009 22:13    #5
Taktykę ustawiaj pod zawodników jakich posiadasz. Poczytaj Szkołę Taktyki Piotra Sebastiana, z pewnością pomoże ci ona w odpowiednim zestawieniu zespołu.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.