jak zagrać z mocnymi?

szfedo Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.05.2009, 21:47    Pytanie
więc. Nie powinno się zaczynać zdania od więc, jednakże czas nagli, w fmie niedługo liga a ja mam poważny problem. Nie potrafię grać na wyjeździe z mocnymi. MU, Chelsea, MC, Arsenal mielą mnie niemiłosiernie. Skład wzmocniony na maksa (bardziej się chyba nie da:P ) gram Tottenhamem, ustawienie 4-3-1-2 z dwoma skrzydłowymi:
Gomes - Younis Zapata Mercano Johnson - Albin Kacar Sanchez - Buonanotte - Marquinhos Milevskiy. Tak i jakoś u siebie potrafię ich zmielić czasem wygram, czasem remis ogólnie nie jest źle. Ale jak przychodzi wyjazd to są kosmiczne wyniki. Nagle w 1 połowie dostaję 5:1, przechodzę na ofensywę i dobijam jakoś do 6:4. Ale fajnie by było chociaż raz zremisować. Gram lekko defensywnie, podania bezpośrednie. Analizowałem przeciwnika wg tekstu Piotra Sebastiana i wyszło tyle, że 5:1 do przerwy. Może jakieś cenne wskazówki od was uzyskam, bo naprawdę już nie wiem jak grać, ze słabymi już się nauczyłem wygrywać/remisować na wyjeździe, natomiast z mocnymi nie ma s zans nawet na remis.

szfedo Przodownik pracy

0
01.06.2009 20:16    #10
Hehe ;P to rispekt. Ja np nie umiem sie im przeciwstawić. Mają sredni sklad a miela... tak samo ostatnio z middlesbrough. 4 bramyz dystansu o_O i w dupe 6:3 -.-

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.06.2009 o godz. 20:16

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
01.06.2009 20:43    #11
Z tym, że to pod łatkę 9.2.0! Gra tą formacją pod 9.3.0 jest bardzo niestabilna i wymaga znacznych korekt.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.06.2009 21:24    #12
Jesteś baaaaardzo słaby Szfedo. Przecież wystarczy... być Piotrem Sebastianem i wszystko jest taaaakie proste. Ja osobiscie nie narzekam. Przecież w realu Koguty też dostają od potentatów.

szfedo Przodownik pracy

0
01.06.2009 22:06    #13
hehe ano w kwestii taktycznej jestem beznadziejny :P ale kit. wkurzają mnie te dystanse i irytują. Mam nadzieje ze w 10 to poprawią (pewnie złudna nadzieja tak jak kwestia poprawienia grywalności. niedlugo trza będzie brać kursy trenerskie w PZPN zeby cos ugrac :P) ano dostają w sumie. kit. ale szkoda tanich pkt tracic chocby z middlesbrough

Kecaj1603 Młody aktywista

0
02.06.2009 13:41    #14
nie graj defensywnie z silnymi tylko troche do przodu. Towi przeciwncy mają lepszych graczy ofesnywnych więc jak się od początku bronisz to w końcu ci strzelą. Ja zawsze z silniejszymi zaczynam ofesnywnie bo to jedyna szansa że strzele gola a jak to się uda to idzie już z górki :) w końcu remis z liverpoolem 1:1 grając lechem na anfield to chyba dobry wynik :). A wogóle to graj raczej krótkimi podaniami i powoli w końcu jesli ty będziesz przez 60% gry przy piłce to oni mają mniej czasu by strzelic gola.

[quote=szfedo]hehe ano w kwestii taktycznej jestem beznadziejny :P ale kit. wkurzają mnie te dystanse i irytują. Mam nadzieje ze w 10 to poprawią (pewnie złudna nadzieja tak jak kwestia poprawienia grywalności. niedlugo trza będzie brać kursy trenerskie w PZPN zeby cos ugrac :P) ano dostają w sumie. kit. ale szkoda tanich pkt tracic chocby z middlesbrough[/quote]

też nie jestem geniuszem taktyki ale nie rozumiem dlaczego ludzie cały czas marudzą że tak trudno wygrywac po prostu troche poczytaj statystyki pooglądaj przeciwniki a nie cały czas tylko w spacje udezacie i byle do następnego meczu i poźniej w 1 dzieź cały sezon

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution