Problemy z grą na pełnych obrotach.

szfedo Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.06.2009, 19:01    Pytanie
Gomes, Milewskiy, Keirrison i kilku innych ma problemy z grą na pełnych obrotach od kiedy jestem w klubie menadżerem. A jestem od 2 sezonów, w sumie sukcesy nikłe oprócz półfinału PUEFA i 7 msc w lidze. tak więc jak można temu zaradzić? Bo sprzedać na bank nie sprzedam ;D

ps. jeszcze jedno pytanko, jak zaradzić strzałom z dystansu przeciwnika? Bo mecze wygrywam fakt, ale zazwyczaj rywal ma mega wuchte strzałów właśnie z dystansu. Każdy zawodnik ma w instrukcjach nakazane agresywne krycie i pressing więc powinno to zniwelować strzały a jednak tak nie jest..

patryk_augustow Młody aktywista

0
01.06.2009 19:20    #1
Może ich przesuń do rezerw na np. 2 tygodnie. Co do strzałów może wysuń linię obrony.
"Świat wiele się zmieni, gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w*******i"

fred Młody aktywista

0
01.06.2009 19:23    #2
Radzę zagrać dwoma def .pomocnikami, ustawić agresywny odbiór i pressing wymiotą napastników;)

maciekigood Młody aktywista

0
01.06.2009 19:24    #3
Spróbuj zmienić im trening albo wystaw na innej pozycji.

PS. Możesz zalecić indywidualne krycie zawodnika, który dobrze strzela z dystansu.

szfedo Przodownik pracy

0
01.06.2009 19:38    #4
wysunięta to nie bardzo, bo w anglii często długie boicho jest i z deka niebiezpieczne :D wystawić na innej pozycji? I to da coś? w sumie nie za bardzo jest pole manewru, bo Keirrison chyba jedyna pozycja to napad, Gomes tym bardziej, jedynie z Milewskim cos mozna pokombinować..
Zawsze kryje ind, ostatnio bombe mi załadował jan ze strzałami z dystansu 9 o_O ogólnie ja w składzie nie mam żadnych powyżej 13 więc u mnie to beznadziejnie z tym, natomiast to już przesada jak np. z Middlesbrough Guana 13 i walnął 2 bramy z 30 metrów, to samo jakiś francuz -.-

fred Młody aktywista

0
01.06.2009 19:50    #5
[quote=szfedo]wysunięta to nie bardzo, bo w anglii często długie boicho jest i z deka niebiezpieczne :D wystawić na innej pozycji? I to da coś? w sumie nie za bardzo jest pole manewru, bo Keirrison chyba jedyna pozycja to napad, Gomes tym bardziej, jedynie z Milewskim cos mozna pokombinować..
Zawsze kryje ind, ostatnio bombe mi załadował jan ze strzałami z dystansu 9 o_O ogólnie ja w składzie nie mam żadnych powyżej 13 więc u mnie to beznadziejnie z tym, natomiast to już przesada jak np. z Middlesbrough Guana 13 i walnął 2 bramy z 30 metrów, to samo jakiś francuz -.-[/quote]

Zachęć zawodników do walki przez motywację też powinno pomóc, i jeszcze raz napiszę zagraj z def. pomocnikiem jednym lub dwoma, zagęścisz tym smym środek pola.

szfedo Przodownik pracy

0
01.06.2009 20:18    #6
[quote2=fred][quote=szfedo]wysunięta to nie bardzo, bo w anglii często długie boicho jest i z deka niebiezpieczne :D wystawić na innej pozycji? I to da coś? w sumie nie za bardzo jest pole manewru, bo Keirrison chyba jedyna pozycja to napad, Gomes tym bardziej, jedynie z Milewskim cos mozna pokombinować..
Zawsze kryje ind, ostatnio bombe mi załadował jan ze strzałami z dystansu 9 o_O ogólnie ja w składzie nie mam żadnych powyżej 13 więc u mnie to beznadziejnie z tym, natomiast to już przesada jak np. z Middlesbrough Guana 13 i walnął 2 bramy z 30 metrów, to samo jakiś francuz -.-[/quote]

Zachęć zawodników do walki przez motywację też powinno pomóc, i jeszcze raz napiszę zagraj z def. pomocnikiem jednym lub dwoma, zagęścisz tym smym środek pola.
[/quote2]

Def wiadomix zawsze gram. tylko że jak zagram 2 to czy będę miał kim rozpoczynać akcje?

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
01.06.2009 20:40    #7
A czy oni czasem nie mają ustawionej gry przy przeciwniku ZAWSZE? Jeżeli tak jest w istocie to zmień im na WŁASNĄ POŁOWĘ i będzie poprawa. Jeżeli nie to, to z pewnością jakieś inne ustawienie ni epasuje do ich atrybutów - klasyczna sytuacja kiedy taktyka jest niedopasowana do zespołu.

szfedo Przodownik pracy

0
01.06.2009 22:04    #8
[quote=Piotr Sebastian]A czy oni czasem nie mają ustawionej gry przy przeciwniku ZAWSZE? Jeżeli tak jest w istocie to zmień im na WŁASNĄ POŁOWĘ i będzie poprawa. Jeżeli nie to, to z pewnością jakieś inne ustawienie ni epasuje do ich atrybutów - klasyczna sytuacja kiedy taktyka jest niedopasowana do zespołu.[/quote]

Ano mają w sumie :P oprócz Gomesa oczywiscie. Bo ogolnie chcialem zeby pressingiem straszyli już w polu karnym rywala. więc pewnieto o to chodzi. Sprawdzę. A z taktyką powinno być ok, bo głównie są poustawiani na naturalnych pozycjach, oprocz Sanczeza który od biedy na prawym skrzydle musi hulać.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.